Krevety Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Pokud chyba nebude u tebe (za zásuvkou), tak si to snad Vodafone pořeší, nevím proč by tě to mělo zajímat nebo stresovat. Řešíš to tady už dva měsíce a stále seš jeden telefon od vyřešení situace, technici jsou taky lidi, takže se určitě domluvíte 😉 Btw. operátoři často vypínají některé frekvence pokud nejsou vysílače vytíženy, obzvláště pak v nočních hodinách, často to bývá právě mezi 0-6h ranní. Quote Kabel 300 Mb/s - - TC7200 Ostrava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza B Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Hlavně zavolejte na technickou podporu! Je k dispozici nonstop a jsou tam lidé opravdu znalí problémů. Nahlaste závadu, domluvte termín technika. Nedávno nám v celém bloku padnul signál a poté polovina frekvencí nešla. A závada byla přímo na zařízení v hlavní skříni na konci celého bloku. Technik nakonec do bytu vůbec nemusel. Hlavně musíte problém nahlásit, oni to na technické podpoře i vidí jak k vám signál jde či najde 😉 Quote Basic, Super Super Základní, Family Compal CH7465 Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted July 3, 2023 Share Posted July 3, 2023 Už jsem to nahlásil v sobotu i s kompletním popisem. Teď vyčkávám - do 3 prac. dnů, tak to tipuji až na příští týden. Ano, dva měsíce jsem na to dlabal, nebylo to až tak životně důležité, navíc to nešlo 24 hodin denně. Až teď se muselo něco někde změnit, a to už mi bylo divné, že to jde alespoň večer. Proto jsem se do toho zase dal. Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotelgg Posted July 3, 2023 Share Posted July 3, 2023 Mně taky přestal fungovat z ničeho nic. Zřejmě když ho vodafone přehodil na novou frekvenci. TV ho nemůže vyhledat, i když zadám přesnou frekvenci atd... Všechny ostatní kanály fungují. Quote Super Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted July 14, 2023 Share Posted July 14, 2023 (edited) Rozuzlení záhady- dopadlo to tedy následovně. Minulý týden přišel technik, změřil signál v krabici na chodbě, všechno v pořádku. V bytě tedy namontoval novou ant. krabici již se šroubovacími konektory a dal nový kábel do TV. Jeden mux 770 naběhl skoro v plné síle, pouze ten 762 kolísal od 80 % až do 0%, pořád nahoru - dolů, bylo to nepoužitelné. Tím tedy skončil s tím, že nahlásí výměnu kabelu z krabice na chodně až k TV. Včera přišel "tahač" kabelu a po zjištění, že předchozí technik to jenom proměřil, ale nekontroloval kabel ho začal kontrolovat a našel (zhruba v polovině toho kabelu). Jelikož je kabel podél zdi pod kobercem, tak ve dvou místech byl narušen (bylo to ale otočené směrem ke zdi, takže to nebylo vidět na první pohled). Takže ho střihnul, namontoval spojku a zbytek kabelu natáhl nově. A je po problému, všechny signály jsou 100%. Ale důvod, proč to vždycky vypadlo od 06:00 až do 00:15 stále nejasný. Ale to už je teď jedno. Tímto chci poděkovat za vyřešení mého problému všem zůčastněným (i nezůčastněným). Edited July 14, 2023 by cvancara 2 Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaischumi Posted July 14, 2023 Share Posted July 14, 2023 Důvod proč výpadek trvá od 6h do 0h? Operátoři v mnoha lokalitách vypínají přes noc 4G a 5G vysílače, až na ty v pásmu 20 (800Mhz), ty jsou vždy aktivní. Quote Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSwamp Posted July 14, 2023 Share Posted July 14, 2023 Možná touhu OT, ale proč se na noc vypínají vysílače? ještě jsem o tom neslyšel. Úspora energie? Quote Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted July 14, 2023 Share Posted July 14, 2023 No ono je taky zajímavé, že to až do 26.4. normálně fungovalo, tzn. by to muselo být permanentně vypnuté, protože mi ty muxy do té doby jely 24 hod./den. Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted July 14, 2023 Share Posted July 14, 2023 Sláva Sláva 🎉🎉🎉 Jsem moc rád, že se ti problém povedlo odstranit, a že jsi nás o tom informoval. PS. Vidíš, celou dobu byl skutečně problém u tebe doma. 1 Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted July 16, 2023 Share Posted July 16, 2023 @cvancaraAno, úspora energie. A předtím nebyl vypnutý, ale vůbec nebyl, ty vysílače na 5G se teprve budují. 🙂 Quote Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts