hor410 Posted January 10 Share Posted January 10 Dobrý den, mám krátký dotaz. Protože mi nechodí L2TP/IPsec přes tento modem (který je teď v režimu router), chystám se jej přepnout do režimu bridge/modem (za tímto zařízením je MikroTik, tam si nastavím vše). Jak se to bude chovat? Dostanu na WANu MikroTiku veřejnou IP adresu, co byla před tím na WANu tohoto zařízení? Toto jsem bohužel vždy řešil pouze u *DSL (a optiky od Cetinu), kde se musí nastavit VLAN s ID 848 a na ní vytočit PPPoE. Tak jenom, zda je u připojení "UPC" nutné dělat nějaké specifické kroky a nebo mi zařízení "prostě předá" veřejnou IP na WAN a už nemusím nic víc dělat. Díky za případné info. Radim Quote - - - žádné, je to pro zákazníka nikde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted January 10 Share Posted January 10 Dobrý den, pokud modem nejede v DS-Lite, tak ano. Resp. ta IP bude jiná, přiděluje se na základě MAC. Quote Super 500 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondrej1 Posted January 10 Share Posted January 10 Tady je to jednodušší, na WAN (nebo ether1 nebo patřičném) rozhraní Mikrotiku nechat DHCP klienta a o víc se o IP adresu nestarat. 1 Quote 500 Mb/s - - Compal Zlín Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted January 10 Share Posted January 10 @hor410 Jak píše Marek - v každém případě bude na WAN Mikrotiku jiná veřejná IP, než byla na WAN Compalu. Další věc je, že na kabelu se Mikrotikem nevytáčí PPPoE. O spojení se ti postará Compal a Mikrotik je za ním v klasickém routovacím režimu, kdy na WAN rovnou obdrží veřejnou IP. Quote - - - Bridge KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts