Jump to content

VF měření rychlosti

petrmet

Recommended Posts

To je opravdu zvláštní. Mě to měří 150, tarif mám 300, na podpoře mi tvrdili, že je to správně. Co si o tom myslet ? TV se seká, na stránce o problémech s TV radí "zkontrolujte kabely, resetujte modem, změřte rychlost".

• Sad 1
  • Internet 300
  • -
  • TV Start
  • Wifi Modem Compal
  • Praha 10

Není  nesmysl  na gigabit lan naměřit hodnoty nad 1000? Reálné  maximum je prý  okolo 930 Mbps. 

Speedtest dkm mi u 100Mbit sítě  ukazuje  103 Mbps,  to už  není  ani technicky možné.  Správce úloh  správně  ukazuje  okolo  90 Mbps což  je  reálné. 

Lepší  je měřit  rychlost  stažením  velkého  souboru  a následně  spočítat  než  nějaké  pár  sekundové testy. 

• -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava

Pro kontrolu  kvality linky  jde použít  i stránka  packetlosstest,  která  měří  ping a ztrátovost paketů. 

Dle nastavení  udělá  klidně  i 300 měření  pingů za sekundu.  Takže  odhalí  i když  třeba  na desetinu  sekundy  vyskočí  ping... 

Pro přehrávání  videa  nebo  stahování  souborů  to asi nemá  moc smysl řešit,  ale u cloud  hraní  třeba  přes Geforce Now i takový  krátký  výkyv se projeví  na obraze. 

Cloudové hraní  nemilosrdně  prověří  stav  linky,  protože  narozdíl  třeba  od přehrávání  videa není  možné  použít  žádnou  cache atd a tudíž  i výpadek  na 1/20  sekundy  kterého  si žádný  webový  měřák nebo  nástroj  ping ve windows  nevšimne  zhorší  obraz. 

• -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava

V 22. 9. 2022 v 20:54, Slamb napsal:

pokud je prohlížeč normálně funkční, neni důvod, aby docházelo ke kapustovitosti 🤭

a vodafone má v česku dva servery, jeden v brně, to je ten 1363, a jeden v praze, ten má id 1841

1841 nějak nefakčí, odpověď je:

Citovat

[error] Configuration - No servers defined (NoServersException)

• Sad 1
  • 1000 Mb/s
  • -
  • -
  • Vodafone StationDOCSIS 3.1
  • Severočech