Návštěvník system44 Odesláno 2. února 2022 Sdílet Odesláno 2. února 2022 Ahoj, platím si u VF nejvyšší tarif pro využívání 5G mobilní sítě. Poslední dobou sem si všiml, že 5G síť je pomalejší než 4G+ (druh preferované sítě lze přepnout v mobilu). Rozdíl v rychlosti downloadu je pro mě znatelný. V čem může být problém? Mobil mám OnePlus 9 pro a nemyslím si, že by 5G síť začala u nás být přetížená. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Centrum péče Ondra - Vodafone Odesláno 2. února 2022 Centrum péče Sdílet Odesláno 2. února 2022 Hezké odpoledne, těch příčin je víc, například: S jakými frekvencemi umí pracovat telefon. Na jakých frekvencích běží 5G ve vašem okolí. Vytížení sítě, síla signálu atp. Z praxe mám vyzkoušeno, že opravdu hodně záleží na tom, jak se signálem pracuje mobil (a také jaké standardy podporuje). Jeden příklad - na stejném místě kolega s telefonem od Xiaomi naměřil asi poloviční rychlost než já na iPhone 13. Měřili jsme opakovaně, na stejné aplikaci, rozdíl byl opravdu velký. Přitom tarif i síť stejná. Citovat Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 2. února 2022 Sdílet Odesláno 2. února 2022 Problém je v tom, že 5G v podání Vodafonu je pseudo 5G, které běží na původní 3G frekvenci 2100 MHz, z jednoho vysílače kombinovaného na LTE/5G, tzn. rychlost je obdobná, v některých specifických případech může být i nižší. Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 2. února 2022 Sdílet Odesláno 2. února 2022 zlatej vodafone 🙄 to co u nás na sídlišti předvádí o2 za "4G+", to je úplně jiná liga 😄 1 Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Centrum péče Ondra - Vodafone Odesláno 2. února 2022 Centrum péče Sdílet Odesláno 2. února 2022 @retron To bych úplně netvrdil... V malém městečku, které pokrývá jeden vysílač, jsem na LTE naměřil maximálně pár desítek megabitů za sekundu, na 5G to ale bylo přes 300 Mb/s. Je tam spuštěné LTE 2100. 1 Citovat Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 2. února 2022 Sdílet Odesláno 2. února 2022 V Litomyšli běží 5G síť na frekvenci 2100 MHz což je B1. Teoretická přenosová rychlost je až 330 Mbit/s, Lepších rychlostí se dá dosahovat na B3 (1800MHz), která v Litomyšli pro 5G nevysílá. Tam je to až 440Mbps. Na B1 se v Litomyšli vysílá též LTE, kde je teoretická rychlost až 150/50, ale počítám, že mobil využívá svého LTE-A CAT20 chipu a spojuje si B1+B3+B20 (800MHz), které vysílají v Litomyšli a tam je ta rychlost až 335/50 Mbit/s. Dokud tedy nebude spuštěna další frekvence, aby se rychlosti také spojili nebo nebudou spuštěny ty frekvence o které se soutěžilo v aukci, tedy B27 (70MHz) a B78 (3,5HGz), rychleji to nepojede (tedy přes ty teoretické maxima, 5G má i jiné výhody než rychlost). Jak se připojit na internet a jaká je rychlost připojení? - Vodafone.cz Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník David4 Odesláno 1. září 2022 Sdílet Odesláno 1. září 2022 Dobrý den sítě 5G jsou ve výstavbě a rozšířovani stojí miliony a Vodafone je šetrný k životnímu prostředí. Stěžuje že si na 100mb za s když sem předměty byl spokojen s 2mbs a mám dnes 50x rychlejší internet za 599korun 3 x v měsíci zrychlen zdarma na 5g na 24hodin a kdykoliv si můžu jen za 23 Kč dokoupit rychlost stavěné sítě a peníze na to Vodafone jen tak z ničeho mít nebude, pro moji potřebu je Vodafone něj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tube Odesláno 2. září 2022 Sdílet Odesláno 2. září 2022 Ja bych se teda s rychlosti v mili bit nespokojil... 2 Citovat Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 2. září 2022 Sdílet Odesláno 2. září 2022 Klid, to je jen takový jazykově-interpunkční freestyle, který se dá hodit na psaní v mobilu ☺️ 1 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tube Odesláno 2. září 2022 Sdílet Odesláno 2. září 2022 Ja vim, ale neda mi to si rypnout.. Je to takova neucta k jednotkam SI 2 Citovat Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.