Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dobré odpoledne,

Momentálně mám kvůli nastávajícímu stěhování paralelně na dvou adresách zapojeny služby od Vodafone.

Na staré adrese mám 300MB přes IPv4 v Bridge mode, na nové 500MB v IPv6 s plánem přejít na 1GB, až budou modemy. Rovněž se je snažím donutit mi přidělit IPv4, ať můžu využít Bridge.

Po zapojení 500GB linky už dva týdny řeším s Vodafonem nedostatečnou rychlost. Přímo zapojeným CAT6 kabelem do modemu naměřím nějakých 240MB, podobně i přes WI-FI. Dnes mi přišel připojení zkontrolovat technik a k mému údivu naměřil okamžitě přes 500 a potvrdil, že signál je dobrý. Rychlost jsem průběžně během dvou týdnů měřil na dvou různých, nových laptopech Dell s čistou instalací Windows 10, stále stejný problém.

Nedalo mi to a otestoval jsem to i na staré adrese. Pokud mám modem v Bridge módu a připojím kabel do stejného laptopu, naměřím přes 300, pokud to proženu přes router, jsem opět na nějakých 240 a paradoxně wi-fi je rychlejší.

Všechen hardware by měl v pohodě zvládat 1GB rychlost a po týdnech zkoušení a testování si přestávám vědet rady. Měli jste někdy někdo stejný problém? Možná existuje nastavení, které jsem ještě nezkusil. Možná specifický problém Dellu? Budu rád za každý námět.

Upraveno uživatelem bk1922

• Návštěvník změnil název na Problém s rychlostí internetu - laptop Dell?
Odesláno

Neviem, ale Dell asi za to nemoze.. toto je z Dell XPS 13 cez WiFi (a to je firemny image Windows 10 Enterprise s roznymi obmedzenymi politikami) a ide plnou rychlostou.

image.png.3acbe8b13cfc555fc6c9d00327ce4e41.png

Upraveno uživatelem quadra2030

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Ano, pres wi-fi taky uplne problem nemam. Jde mi hlavne o pripojeni pres kabel, ktere mam pomalejsi nez pres wi-fi.

Zkousim na Dell Latitude 7450 se sitovkou I218-LM. Pres Wi-Fi mi to jede pres 300, pres kabel 220-230.

Odesláno

Divne, Compal ma Realtek gigabit ethernet switch - s tym by nemali byt problemy..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

A mas ten notebook pichnutej do elektriky, nebo jede na baterku?
Nektery sitovky maji v Advanced settings nastaveno zpomaleni linku pri provozu na baterku kvuli setreni energii:

image.png.f11ca4598a3ea94d266f8b6755d9ac2b.png

I kdyz, pri zpomaleni z 1 Gbit/s na 100 Mbit/s by pak ta rychlost nesedela, mela by byt mensi... No ale za kontrolu to stoji.

https://datasheet.octopart.com/WGI218LM-S-LK3B-Intel-datasheet-76215422.pdf

image.png.8bc6b89182ab76a776ed3b830c07fe29.png

Odesláno

Ano, zkousel jsem oboji, baterka i pripojene v siti. Sitovka ma hromadu nastaveni, jedno z nich je i tohle. Bohuzel ani po vypnuti zadna zmena. Zacinam podezrivat sitovku, i kdyz by tento model mel tuto rychlost zvladat levou zadni. Zkusim koupit gigabitethernet adapter do USB 3.0, abych to eliminoval.

Odesláno

Už sis požádal o IPv4 na novém místě?

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Ano, dnes mi to navedli.

Odesláno

@bk1922 Ale stále exUPC ne? Smlouva začíná trojkou, čtyřkou nebo pětkou a máte přihlášení do Moje UPC.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague