Guest Evzen Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 před 2 minutami, Marek-26 napsal: řekl bych, že IP v určité lokalitě jsou přidělovány z určitého rozsahu Nejsou. Tedy prinejmensim ja kdyz restartuju svuj router (za Compalem v bridgi), tak dostanu IP adresu pokazde z uuuuplne jineho A rozsahu... 😞 Ovsem jenom tehdy, kdyz router korektne restartuju, tzn. kdyz se pri shutdownu IP adresa korektne releasne. Kdyz router natvrdo vypnu a zapnu vypinacem (tj. neprobehne korektni release), tak mi IP adresa zustane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PanInz Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 @tomus mám jen modem Technicolor TC7200 s ním změnit IP nepůjde? UPC nemůže zjistit co se děje? Kontaktovat ten server ve Vídni atd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Ne, v integrovaném routeru v modemu MAC adresu měnit nelze, můžeš zkusit restartovat modem, nebo ho přes noc odpojit od napájení a doufám že ráno dostane přidělenou jinou IP adresu, ale moc bych na to nesázel většinou se to nezmění. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PanInz Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Nějaké novinky?? Já jen, že už to nejde 3.týden a nikdo to neřeší... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 No první informace že to nefunguje se tady objevila v sobotu, to je trošku víc jak čtyři dny a teprve tento týden v pondělí jsem si všiml že se to týká určitého rozsahu IP adres, Takže pokud už to někdo nepředal na technickou podporu Vodafone, tak to můžeš učinit například na jejich emailovou adresu: poradime@vodafone.com, nebo na facebookovém profilu Vodafone: https://www.facebook.com/vodafoneCZ/posts_to_page/ Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 A pátral někdo po tom, proč tomu tak je? Jestli je IP na nějakém spam listu? Pak by s tím Vodafone mohl něco dělat. Ale jestli si nějaký hosting zablokoval IP z vlastní iniciativy, tak s tím Vodafone moc nezmůže. Quote Kabel 300 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Evzen Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Vzdyt jsem to uz psal - na danem uzlu je problem s routingem. Takze zadny spamlist ani blokovani na hostingu, vsichni snad vime, ze ty maji s routingem pramalo spolecnyho. Co se s tim da delat? No nekdo odpovedny z Vodafonu (coby vlastnika toho postizeneho rozsahu IP adres) musi kontaktovat spravce daneho uzlu a pozadat o napravu. No a ten odpovedny z Vodafonu se samozrejme musi nejdriv nejak dozvedet, ze nejaky problem existuje, zejo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebulek Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Už to funguje. Quote Kabel 1000 Mb/s - Komfort VFStation (bridge), 2x CA modul SMIT CI+ Praha Zbraslav Link to comment Share on other sites More sharing options...
JirkaP Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Ano - už to opravili. I u mne už to funguje. Quote 150 Mb/s - Start TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55 Litoměřice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PanInz Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Předpokládám, že již nějaká strana provedla nápravu. Jelikož počínaje dneškem po 19-20 dnech stránky již fungujou! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts