Přejít na obsah

UPC v PC


Návštěvník robin_WH

Doporučené příspěvky

Návštěvník jimenez

Spíš jde o to jestli má cenu do tohodle v současné době investovat, když na PC bez problémů funguje Horizon GO. Tohle mělo smysl někdy před 3, 4 - mi lety.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíš jde o to jestli má cenu do tohodle v současné době investovat, když na PC bez problémů funguje Horizon GO.

 

No to funguje teda bezproblémů :lol:

 

Mám Technotrend TT-budget 4500 CT2 + DVBViewer Pro + DVBViewer Recording Service a bezvadně to funguje

  • Super 800 Mb/s Profi
  • -
  • Komfort
  • VF Station + 3x CA Moduly
  • Praha - Jinonice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně má cenu do toho investovat. V jiném threadu už jsem psal, že Horizon GO má nízký datový tok a nepodporuje 5.1, ale zase se nenahrávají všechny kanály v Horizon GO a lze to jen týden zpětně. Někomu se to může hodit někdo může volit jinou cestu...

 

Používám tvheadend, kodi a jsem spokojený.

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jirka.jakl

Horizon GO je nesrovnatelne (viz Pepe), uz to, ze takto lze nahravat puvodni stream musi stacit jako argument.

 

Ja mam TechniSat CableStar HD 2, jen nevim, zda nove PC karty podporuji CI+. Ja sam mam jeste stary CAM fungujici pres CI. Slysel jsem, ze snad UPC nabizi CAM jiz jen pro CI+ a opravdu netusim, zda funguje i pres CI. Samotneho by mne to zajimalo, ale myslim, ze spis nefunguji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dobou UPC prodává/pronajímá jenom CI+, ale lze koupit z druhé ruky bez "+"

Ale to spíše záleží na dvb-c zařízení, zda podporuje + model nebo je nutné nainstalovat nový firmware/driver

 

Můžu říct jedno, že + moduly dělají ve smart TV bordel a vždy po zapnutí TV se objeví tabulka "probíhá ověření" "ověřeno" a je nutné dát OK, ale je zvláštní, že v USB tuneru to nedělá. :-) Neříkám, že se na to nedá zvyknout, ale je to opruz...

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník wwik

Vím, není to jednoduchý, ale chtěl jsem zprovoznit UPC TV v PC, ale nedaří se nedaří:( Nemáte někdo radu k provozování DVB-C UPC TV na PC??? Pořídil jsem si USB tuner TechnoTrend CT2-4650 CI, který dle všech rad a doporučení funguje, pronajmul si CA modul od UPC a pustil se do toho.
Podařilo se mi všechno připojit, stáhnul a nainstaloval sem si nejnovější ovladače, všechny mnou používané programy ten tuner našly. Následně sem zkoušel vyhledávání, což proběhlo standardně ať už na frekvenci, kterou doporučuje UPC, tak na všech ostatních frekvencích. Víceméně to našlo valnou část kanálů (pouze v ProgDVB a DVB Vieweru, DVB Dream nějak stávkoval) včetně těch normálně kódovaných (např. AMC, Filmbox, atd.). Problém je ale v tom, že mám dojem, že nějak nefunguje to dekódování, protože kanály, které jsou běžně vysílány v DVB-T jsou zelené, tj. aktivní a "koukatelný", ale kanály DVB-C ač se najdou, tak zůstávají červený, tj. nekoukatelný a dle mě stále kódovaný.
Přiznávám, že ten DVB Viewer sem naplno zkoušel až včera na doporučení. Použil jsem verzi 5.1.0.0, kterou všichni označují za funkční (ani já sem neměl problém). Působí to na mě dojmem, že všechno je OK, jen to dekódování vázne a nečekám, že mi s tím pomůže přímo UPC (o tom, že sem mluvil se sousedem, kterej u UPC shodou okolností pracuje a koukal na mě jak na blázna, když sem mu řek, že něco takovýho zkouším radši nemluvím, ale všichni co maj co do činění s UPC tvrdí, že tohle není cesta, ale o tom, že nějakýmu kolegovi to funguje samozřejmě nemluvím už vůbec).
Než sem tohle začal řešit, tak sem DVB Viewer kdysi zkoušel sem zjistil a z toho období mi v PC zůstal archiv s jakýmsi UPC.ini souborem, kterej by měl zřejmě to UPC rozchodit. Bohužel je u něj odkaz na Wikipedii, kde si člověk najde adresář kam ten ini soubor hodit a ten adresář já ve W10 vůbec nemám. Možná je háček v tomhle a vy mě doběhnete tím, že právě ten ini soubor to rozchodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Při volbě DVB-T tuneru musíš naladit a také bez problému sledovat cca 40 televizních stanic, žádná není kódovaná. Po zvolení DVB-C tuneru musíš naladit cca 130 televizních stanic, z nichž větší část je kódovaná. Je začátek měsíce, kdy se s větší četností rozesílá aktivace předplatného do smart karet CA modulů.  Pokud onen CA modul se smart kartou ještě nebyl v provozu, nebo byl dlouho mimo provoz, může jeho aktivace (aktivace předplatného pro aktuální měsíc) trvat poněkud déle. V použitém programu (DVBViewer, ProgDVB, ...) vyhledej stav CA modulu a zkontroluj stav předplatného. Má-li možnost, ověř funkčnost CA modulu s kartou na jiném zařízení (tv), případně vydrž, až se karta aktivuje...

DVB Viewer 5.1. neznám, ale barevné odlišení kódovaných kanálů bude asi podobné ofic. verzím.

Upraveno uživatelem Retiree
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...