Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Podle informací z technické podpory UPC, modem Compal nevysílá síť Wi-Free. Nejsem si jist, ale když jsme modem dostal, prošel jsem různé funkce, měl aktivováno Wi-Free a modem tuto síť vysílal.

Marketingovým oddělením UPC je modem prezentován jako "prémiový" a údajně jiné modemy se nyní účastníkům nedávají. Přitom UPC zdůrazňuje možnost připojení v celé Evropě k jeho Wi-Free...

Také vám ostatním na Compalu tato síť nepracuje?

Vyřešil Návštěvník jobro

Přejít na řešení
Odesláno

Ahoj, jakou máš verzi HW a SW? (Admin/Informace)

Mám HW 4.01 a SW CH7465LG-NCIP-4.50.18.22-1-NOSH, wifree nevysílá, ani v router módu ani v bridge módu.

• Super 800 Mb/s Profi
  • -
  • Komfort
  • VF Station + 3x CA Moduly
  • Praha - Jinonice
Odesláno

V aktualni fakture UPC oznamuje, ze Compaly zacnou vysilat Wi-Free od kvetna 2017.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Ano, to jsme se dověděl na technické poradně UPC.

Dodávám: UPC už déle než rok instaluje uživatelům "prémiové" modemy, které neumějí šířit propagovanou síť Wi-Free.

Ne že by mi to vadilo. V domě jsme všichni na UPC, takže si jen vyjímečně potřebujeme vzájemně poskytovat toto síť.

Považuji celé to Wi-Free za omezeně použitelné, vzhledem k reálnému dosahu signálu. Běžný modem stěží zasáhne větší byt, okolí jen vyjímečně... Pochybuji, že někdo cizí bude stát venku u baráku, aby si "ulovil" něčí Wi-Free.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Compal souseda s mac adresou 90-5C-44 Wi-Free už vysílá, ten můj s mac 54-67-51 zatím nic.

• Super 800 Mb/s Profi
  • -
  • Komfort
  • VF Station + 3x CA Moduly
  • Praha - Jinonice
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Jako novému zákazníkovi UPC mi byl dodán Compal, který Wi-Free vysílá už z výroby (2,4 i 5ghz) a to nehledě na skutečnost, že v "mojeupc" mám wi-free neaktivní a nikdy k aktivaci ani nedošlo. V současné době řeším s technickou podporou vypnutí této služby. Samotné vypnutí bezdrátového rozhraní v administraci routeru nezpůsobí vypnutí wi-free a nenašel jsem ani žádnou jinou možnost, jak vypnutí dosáhnout standardními způsoby (když pominu vytažení ze zásuvky :) ).

Odesláno

Na mém Compalu mám Wi-Fi vypnuté (na to používám vlastní router). Na MojeUPC mám Wi-Free aktivováno. Ale můj modem ho dosud nevysílá, ani o to nestojím.

Před lety jsem měl potíž s Wi-Fi na Technicoloru: on Wi-Free vysílal i když byla deaktivována bezdrátová síť! A naopak, "moji" Wi-Fi nevysílal. Skončilo to reklamací a výměnou za Compal.

• po měsíci...
Odesláno

V blíže neuvedeném dni mi UPC dálkově aktivovalo na Compalu vysílání sítě Wi-Free. Připojení k vlastní Wi-Fi síti doma používám jen příležitostně a po většinu času je vypnuté (zakázané). Wi-Free ale běželo nezávisle dále. Deaktivoval jsem na Moje UPC službu Wi-Free a očekával, že vysílání skončí.

Psal jsem dotaz na technické oddělení s tím, že si přeji tuto síť na modemu deaktivovat. V domě jsme všichni na UPC a kolem mám spoustu sítí, které se navzájem ruší.

"Hloupá" zařízení (mobil, tablet) se snaží připojit na síť s nejsilnějším signálem. Protože t.č. nejsem účastníkem Wi-Free, tak se pochopitelně nemohou připojit, ale stále to zkoušejí...

Než přijde odpověď z UPC, tak jsem (omylem) přišel na to, jak Wi-Free deaktivovat - resetem modemu. Bude to fungovat, než mi to UPC zase dálkově spustí?

Proč jsem musel resetovat Compal?

Přepnul jsem Compal do režimu "modem" a ten poté zůstal v nekonečné smyčce s pověstnou obíhající hvězdou. A nereagoval na nic, nešlo se ani znovu přihlásit do administrace. Reset to řešil...

Odesláno

tak si ještě z těch zařízení vymaž záznam o síti WiFree, přestanou se připojovat.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Wifree nejde deaktivovat pres web, je nutne napsat operatorovy, ten sluzbu deaktivuje a pak je nutne resetovat modem, budto to udela operator na dalku, nebo vy sam, takze nyni by jiz melo byt vse vporadku a sluzba deaktivovana.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague