Přejít na obsah

Featured Replies

• po 2 týdnech...
Odesláno
Samozrejme, ze zakazuju bridge mode v DS-Lite.. pretoze by si mal iba IPv6 a ziadne IPv4! IPv4 je tunelovany cez IPv6 na AFTR server (CGNAT) v privatnom IP rozsahu, uz vidim bezneho uzivatela, ako si to nastavuje.. navyse 99% SOHO routerov to ani nepodporuje s default firmware (jediny, o ktorom viem je AVM Fritz), aj v OpenWRT je to dost pakaren rozbehat.

Som jeden z nešťastníkov, už ich aj paranoicku upodozrievam, že mi pustili prúd do starého Cisca, aby ho odpálili a dali mi ten Compal. Mne sa ešte nepodarilo dostať sa na PC ani cez IPv6. Vôbec netuším, ako na to. :(

Odesláno

Compal ma ve vychozim nastaveni aktivni restriktivni IPv6 firewall. Abyste se dostal zvenku na stroj ve vnitrni siti, je treba v nastaveni Compalu firewall bud uplne vypnout, nebo v Security-IP and Port filering udelat vyjimku ve firewallu.

Tuhle vyjimku ve firewallu ostatne doporucuju, jinak compal zabiji zakladni princip IPv6 - moznost spojit se kazdy s kazdym.

New Inbound rule

- Protocol: TCP/UDP

- Source IP: All

- Destination IP: All

- Source port range: Any

- Destination port range: 32768-65535

Timhle pravidlem se zajisti, ze Compal povoli vsechna prichozi spojeni na porty v rozsahu 32768-65535. Tyto porty pouzivaji aplikace pro vzajemnou komunikaci, napr. prenos souboru nebo audia/videa, bez ucasti serveru v ceste.

https://support.microsoft.com/en-us/hel ... dows-vista

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ephemeral_port

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Díky Zadee. No snažím sa otvoriť takto port 8080, ale komunikácia neprebieha. Na PC na vnútornej sieti mám pridelené dve adresy IPv6, jedna je pridelená dočasne a tá je vidieť vonku, tak som to nasmeroval na túto, ale port nie je aj tak otvorený.

Odesláno

Neblokuje. Prehodili ma naspäť na IPv4 a teraz to funguje, lebo môžem forwardovať port. Na IPv6 bolo prístupné iba filtrovanie portov pre hostí v prístupe na internet.

Odesláno

Tak jiste. IPv6 totiz zadnny forwarding nepouziva (z principu). Dneska jsem vyzkousel explicitni povoleni urcitych portu podle meho navodu vyse a konektivita zvenku fungovala...

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

U mna stale nic. Vyzera, ze to nasadzovanie trva kua dost dlhsie nez par tyzdnov.

To davaju v6 zatial len novym zakaznikom?

Nepochopitelne.

Odesláno

V CR jen novym. Existujicim jen na vyzadani. Na SK urcite novym, stavajici podle nejakych zprav maji migrovat (nekdy). Ovsem musite mit i spravny kabelovy router.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Ak nemas Compal modem/router, tak by som ani neziadal o prepnutie na DS-Lite (myslim, ze ked zavolas na UPC hotline, tak ta prehodia.. usetria jednu verejnu IPv4 adresu :-)), Technicolor aj Ubee routery maju urcite problemy s DS-Lite, hoci pre BFU, ktoreho zaujima iba pokec/facebook/bulvar, nepodstatne :-)

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague