Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Ahoj lidi,

stala se mi taková věc. Normálně jsem používal CA modul v CI slotu (nePlus) mojí televize Samsung LE40B650 z roku 2009 a najednou, ze dne na den, po zapnutí a přepnutí na kanál - tma. Informace o signálu: síla 100, bitová chyba 0. Všechny kanály, včetně např. CT1 HD (nekodovaný) černý. Zkusil jsem tedy naladit DVB-T kanály a taky nic. Místo toho to naladilo pár analogovejch (fakt zážitek po těch letech digitálu ...). Tak jsem si řikal, že ještě ověřím, že mám signál v kabelu, připojil jsem CA modul do DVB-C karty ve starym HTPC (který už přes rok nepoužívám, ale předtím jelo normálně) a tam jsem sice všechno naladil, ale nepustím žádnej zakodovanej kanál. Jdou pouze ty nekodovaný, tj. např. CT1HD. A teď nevim, jestli mi teda odešla televize (což je velice pravděpodobné, resp. její tunerová část), nebo je něco s kartou (ale proč by televize nenaladila DVB-T žejo) a nebo teda mam echt smůlu a odešla TV i CAM (nebo čtečka CAM v počítači, nebo komunikace mezi DVB-C kartou v počítači a CI slotem...) Zkrátka je mi to divný, že se po***e tolik věcí najednou.

Nápady, poznatky, zkušenosti vítány.

A kdyby náhodou někdo z Plzně měl možnost, jak otestovat muj komplet PC s DVB-C kartou (ale vlastním CAM modulem i UPC kartou), ozvěte se ;) díky

shrap

Odesláno

A ty testy s televizorem jsi provadel se zasunutym CAM nebo i bez nej ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Ty kraso, tak to sem necekal! Uz jsem mel skoro odeslanou odpoved "s CAM i bez nej", ale pak si rikam, ze vlastne to ladeni DVB-T jsem zkousel jeste s modulem. Ten jsem vyndal az pozdeji a zacal jsem ho zkouset v tom HTPC. Kazdopadne ted jsem naladil DVB-T bez CAM a normalne to jede. Cili jsem si obnovil naladeny DVB-C a ty nekodovany jedou. Kdyz pridam CAM (a restartnu TV), nejdou zadny. Cili je to problem CAM nebo karty? Nebo se to neda rict takhle? Blby je, ze se nedostanu v menu do CI submenu, je zasedly (kdyz tam mam CAM, bez nej asi taky predpokladam ...). Kazdopadne diky, uz jsem skoro kupoval novou TV :)

Odesláno

Odešel modul. Už jsem se s přesně s tímto chováním u Samsungu setkal.

Budeš si muset sehnat nový modul

odesláno z MT

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Ano, tímhle způsobem odchází CA modul (nebo možná karta, to není možné zjistit, protože do modulu jinou kartu nedáš). Taky se mi to stalo. Když se modul z televize vyndá, nekódované kanály zase začnou fungovat, není potřeba nic ladit. Do menu se nedostaneš, protože televize modul vůbec nevidí, ale i tak jí nějak (dokud ho nevyndáš) brání v přehrávání nekódovaných kanálů. Když po vyndání modul zase vrátíš, pořád sice nefunguje, ale televize už se o něm ani nedozví a přehrává nekódované kanály úplně normálně.

• 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odesláno

Kdyby odešla karta, tak by bylo menu modulu dostupné. Takže vadný je modul.

odesláno z MT

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno
Ano, tímhle způsobem odchází CA modul (nebo možná karta, to není možné zjistit, protože do modulu jinou kartu nedáš).

Také se mi jednou stalo, že modul se rozbil a zakostičkoval celý obraz (nebylo možné nic vidět) a zvuk byl trhaný na všech zakodovanych programech. Rada operátora, který se ještě radil bylo, že to mam zkusit na nezakodovaných s kartou i bez, ale tam bylo to samé. Když jsem modul vyndal, tak šli normálně nezakodované. Takže předpokládám, že kdyby to bylo kartou, tak by měly jít nezakodované programy?

• Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odesláno

Tak zjistuju, ze bude asi docela problem sehnat CA modul bez + . Dneska jsem na nakej narazil na aukru, pisou tam SN, tak jsem volal na UPC, tam mi to overovali a ze prej to nikdy u nich registrovany nebylo ... tak nevim. A ze to takhle udelat jde, prevest to, ale musi to bejt modul, kterej uz v UPC siti nekdy bezel. Mate s tim nekdo zkusenost?

Odesláno

No, SN společnosti Lica v systému nemají, musí si to převést na SN, které v systému mají. Máte odkaz?

Normálně to jde, ale bez plus snad prodávala tenkrát Lica, to UPC ještě moduly neprodávalo.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

http://aukro.cz/upc-ca-modul-odkoupeny-i6624613007.html

nabizi jeste jeden podobny. Jsou to SN od Lica. Kazdopadne ja pak potrebuju nejake cislo, pres ktere mi to UPC sparuje s moji kartou, ne? A pokud ho ted v systemu nevidi, tak kde ho vezmou pak?

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague