Přejít na obsah

Horizon Go Windows App končí


Arcao

Doporučené příspěvky

  • Slamb změnil název na Horizon Go Windows App končí
Návštěvník Zoner

Aplikace Horizon Go ve  Windows 10 funguje a neseká se. Když ji pustím v jakémkoliv prohlížečí, je to velký krok zpět - zhoršení kvality, sekání obrazu,.. není to použitelné.

A to nemluvím o aplikaci pro Android, kde po přechodu UPC pod Vodafone jde aplikace ke dnu, v iOS jede aplikace Horizon Go líp.  Začínám se rozhlížet po jiném dodavateli TV obsahu, Vodafone TV jedině pokud zavedou appku pod Windows 10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník PauloCZ

@Marek-26  Nesouhlasím s tím, že aplikace byla vyvinuta pro mobilní telefony! Tato apka je primárně určená pro PC (podívej se na požadavky na systém ve Storu) a vznikla s příchodem Windows 10. Aplikace běží bez problému i na slabším HW bez zasekávání. Dle mého názoru je velká škoda, že se ji Vodafone rozhodl bez náhrady zrušit 👎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PauloCZ Nemusíte souhlasit. Ale MIcrosoft měl hezkou koncepci, že měl od mobilů, přes tablety až po PC jeden systém a aplikace vyvinuté pro mobily/tablety fungovali i na PC a leckdy i naopak. Nějakým způsobem jsem participoval na testování Horizon Go, dostávali se ke mě jeden čas všechny alfa, beta, RC a jiné verze, vím, co bylo požadováno, aby se otestovalo, co se řešilo atd. Věřte tedy, byla to primárně mobilní aplikace.

Aplikace využívá vestavěného prohlížeče systému a dalších součástí windows. Není moc důvod, aby to v prohlížeči jako takovém běželo hůře (samozřejmě záleží, co máte za prohlížeč, jakou verzi, jaké addony atd.).

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Zoner

Re: "Není moc důvod, aby to v prohlížeči jako takovém běželo hůře" ? A to jako vážně ? Děláte si asi legraci ? Každá samostatná aplikace, která je napsaná a odladěná pod Windows nebo jiným OS funguje mnohem líp než v prohlížeči. A není to je Horizon, ale třeba i HBO Go, SledovaniTv, Telly , Kuki a jiné.  Kdybyste si to vyzkoušel v praxi, hned byste viděl ten rozdíl ! A nejen ve stabilitě, ale také v rozlišení a kvalitě obrazu. A že je škoda tak kvalitní appku bez náhrady zahodit je bez diskuze. Na Win10 chodí Horizon parádně, líp než na Androidu (a mimochodem proč třeba  nezkusit Horizon na XBOXu jako alternativu k set top boxu? ) .  Když se podívate do uživatelských recenzí aplikace VodafoneTV v Apple i Android Store , uvidíte že to je (snad jen dočasně ?.. ) nejhůř hodnocená aplikace pro sledování TV.  A že konkurence tohle "zaváhání" využije je jisté, dnes už je opravdu z čeho vybírat .  Lidová moudrost tvrdí, že když něco funguje, má se to nechat být. Co takhle jen změnit název  aplikace z Horizon na VodafoneTV  ? 😉  Jaké asi jsou a budou náklady na vývoj a podporu nové aplikace ?  😕 

Nedalo mi to - rychlá kalkulace 1 předplatitel služby  Vodafone TV Komfort (300,-) svým poplatkem za 24 měsíců zaplatí  cca 1 denní mzdu 1 programátora , tedy 2 předplatitelé uhradí svými ročními poplatky  1 denní hrubou mzdu 1 programátora. Pokud by na vývoji nové aplikace dělal  malý tým 4 programátorů 1 rok = >  240 prac.dnů x 4 programátoři x2 předplatitelé = 1.920  -  cca tedy 2000 platících klientů Vodafone by po roce zaplatilo vývoj nové appky .  Následné roční náklady na podporu a údržbu budou nižší, ale určitě taky nemalé.  A kolik stávajících klientů  mezitím odejde ke konkurenci, než se appka vyladí ? Nechtěl bych být v pozici managera, který by musel tyto zbytečné náklady a ztráty klientů obhajovat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, myslím to vážně, ne, nedělám si legraci. Ta aplikace si tahá součásti Internet Exploreru. A věřte, že v praxi to mám odskoušené (x alpha, beta, pre i stable verzí aplikace i prohlížečů).

Tady jde spíše o to, že Vodafone, dle vaší terminologie, zahazuje celou platformu Horizon jako takovou. Ta je ve vlastnictví Liberty Global (bývalý vlastník) a nebyla součástí prodeje UPC. Běží nějaké smlouva na omezenou dobu, po kterou si Vodafone platformu pronajímá. Takže řešit Horizon a jeho aplikaci pomalu ztrácí smysl. Na xboxu svého času v prohlížeči chyběly potřebné funkce (nevím, jaký je stávající stav podpory DRM v HTML5 atp.). Náklady na vývoj a podporu netuším, ale předpokládám, že prioritnější bude vývoj aplikací pro smart TV, než na Win, kde lze sledovat v prohlížeči (tedy zatím Vodafone TV nemá ani webové rozhraní).

Zapomínáte, že z toho, co platíte za televizní nabídku, zbude po odečtní nákladů společnosti minimum. Z té částky, si musí část dávat bokem na údržbu a upgrade. Navíc u takovýchto korporátních mezinárodních společností se spíše vyvíjí vše centrálně a o tom, do čeho se budou cpát prachy se rozhoduje ve vedení oné mezinárodní společnosti. Kdyby Liberty Global nevyvíjela aplikaci pro mobilní Win10 (a tedy i ostatní Win), v dobách, kdy to vypadalo, že se mobilní telefony s Windows prodávat budou, tak bychom jí neměli. Nyní je jasné, že mobilní telefony na platformě Windows jsou mrtvé a nevyplatí se tak na ni cokoliv vyvíjet.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...