Přejít na obsah

Wifi modem Ubee EVW3226


Návštěvník

Doporučené příspěvky

Návštěvník lada-vir

Pořídit si zařízení které umí 5GHz.

Navíc používat wifi modem v rezimu bridge + připojovat wifi trochu nepraktické ať už 2,4 nebo 5GHz, podle tarifu ti pak tak připojí max 1-5 prvních zařízení. Mit doma mobily, tablety a noťasi ve větším počtu, což dnes má už každý, tak se po příchodu připojí a na počítač pak nezbude IP :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Aka je rychlost (prakticke skusenosti) na 5 GHz pasme pri 40 MHz (dva kanaly) cez WiFi? Je to stabilne, alebo to treba kazdych xx hodin restartovat, lebo sa znizi rychlost ci vypadne WiFi? Potrebujem to pre znameho - DHCP s rezervaciou IP adries podla MAC, VPN (IPSec) a dalsie sietove sluzby bude poskytovat ina krabica na LAN sieti.. modem bude iba NAT/firewall a WiFi.

 

A potesili by aj skusenosti s dosahom - teda ti, co maju skusenosti aj s inymi 5 GHz WiFi routermi..

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Moff

Vse zalezi na zarizeni, ktere je na druhe strane a kolik ma anten, notas by mel mit lepsi prijem nez tablet a telefon. Mam nastaveno 5ghz 40mhz Nkova WiFi a na macbook air 11" (z roku 2013), macbook pro (z roku 2010) a iPhone a iPad v te same misnosti 100mb v pohode, urcite by to dalo i vice, bohuzel nemam rychlejsi net a sem linej ted testovat prenosy pres sit, treba to pak doplnim :). Jinak mereni na druhe strane panelakoveho bytu u okna (dve zelezobetonove zdi a chodba) je vysledek nasledujici, macbook air i macbook pro 20-40mb, iphone 20-30mb (na hrane sila signalu), ipad kupodivu 20-50mb (o neco lepsi signal jak iphone). Hodne to tam kolisa, je to uz hardcore, proto sem si obednal v cine za par korun repeater xiaomi wifi mini. Mel sem apple extreme s wifi ac a mel horsi signal na 5ghz Nku nez tadle vec od UPC, docela smutny pri cene za ten Apple router. Jinak sem to jeste myslim nemusel restartovat za ten mesic co ho mam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník TwiST

Modem sam o sobe mi funguje vcelku bez problemu od doby startu horizonu u nas - nafasoval jsem ho pri vraceni Horizonu cihly protoze ne bridge mod..

Ale od ty doby mam jinej problem, a nedari se mi dovolat se kohokoli, tak spis pro zajimavost, jestli aspon nekdo nema stejny problem.

Mam tenhle modem, a router Asus AC66U. Driv se ciscem vse bez problemu, a od chvile, kdy jsem vymenil cisco za cihlu, Komfort 120 za Komplet 240, a nasledne cihlu za tohle ubee (a prepnul ho na bridge)...

Tak mi nefunguje QoS na routeru. Bez QoS mam vetsinou 300/30. Pokud QoS zapnu, tak mam cca 70/20 at si nastavim v routeru jakykoli rychlosti (muzu mit rozumnejch 270/25, muzu mit 5/1 - vzdy namerim internet 70/20). Hard resetovano v mezicase oboji, router si uz uzil nekolik novych firmwaru, porad je to stejny. Bylo to stejny, kdyz jsem mel 240/20, jako ted s 300/30 - porad a stale 70/20, pokud zapnu QoS.

Narazil nekdo na neco podobnyho, nebo pokud ma tenhle modem v bridge modu, a router co umi QoS - mohl by prosim vyzkouset, jak se to chova se zapnutym QoS?

Protoze takhle je cely rizeni toku na nic - nemluve o tom, ze mym nastavenim jsem mozna pomahal i UPC, ze jsem skrtil a tagoval prenosy s nizkou prioritou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník TwiST

A kdyz ctu to wifi...

Mam ten AC66U, a na telefonu (S5 s wifi AC) a ntb (Zenbook s AC) nejdu pod 300mbps, spis mivam 800.. i to je duvod, proc nepotrebuju, aby mi routoval modem. Tohle mi nenabidne. Zakladni nastaveni oproti vcelku sofistikovanyho na mym routeru... to je jeste podstatnejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak a je to totálně asi víte kde.... nový router neumi nic.... !!!!! portovani nefunkcni , nastaveni statické adresy pro 1 PC taky nejde :D tak k čemu mi je hlavne že jsem chtěl novější model, že mi nejde doma pořádně síť a ted mi nefunguje ani server :D :D opravdu UPC se opět předvedlo... doháje kdo ty firmwary vymýšlí ? by potřeboval trochu probudit.... jdu flashovat !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nechal jsem si vyměnit starý Cisco za tento... V první chvíli jsem si myslel, že dorazila loď ze Star Wars... Ten Cisco by se tam snad vešel 2x, tak doufám, že bude makat bez problémů... Původně jsem teda myslel, že dorazí ten Technicolor TC 7200 tak nevím :santa:

  • Super
  • Super
  • ALLinONE
  • Compal CH7465
  • Karlovarský kraj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...