Přejít na obsah

Nové stanice ...


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

UPC Televize - Vaše otázka

 

11. 09. 2014 - 08:42

 

Asi většinu z vás nepotěším,ale mám některé informace,které by vás mohli zajímat aby jste se mohli rozhodnout co dál,protože zde se nic nedozvíte."Což není chyba zdejších operátorů,ale vedení společnosti,které jim žádné informace nepodává".

Věřím že zdejší operátoři by vám rádi dali konkrétní odpovědi,ale prostě je nemají,a jejich hlavním a jediným úkolem je udržet každého zákazníka co nejdéle.(což je logické).

 

Informace jsem získal,přimo od jednoho z nejvyšších mang. UPC.

 

Tak ohledně Nova sport:

Poslední jednání proběhlo ještě před prázdninama,a vzhledem k časové vytíženosti obou gen.ředitelů (Novy,a UPC),šlo pouze o druhe jednání.Žádná jiná jednání,na nižších úrovních neprobíhají,a hlavně jednání nikam nevedou,protože Nova se cítí silná v kranflecích a nehodlá dávat Nova sport pod cenou,kord,když tlaky se začátkem NHL,jsou čím dál větší.

 

Takže jestli vůbec někdy Nova sport bude nazpět u UPC,tak to určitě nebude do konce roku,protože další jednání zatím ani není naplánované.

 

Ohledně Stanic Nova HD,je situace v podstatě totožná, Nova chce za jejich distribuci,určitý obnos,který UPC neakceptuje.(To je celé,a o ničem jiném se nejedná).

 

Za další jak to vypadá s náhradou za premier ligu?

Je to tak že zdejší operátoři dostali pokyn takovou zprávu podávat(I když sami nevědí dál nic).

Ve skotečnosti je to tak že UPC si jede dále svou linii,při získávání nových programů,a jakýkoliv další kanál prohlásí za náhradu a Premier Ligu,a vydá prohlášení,jak si o nej diváci psali a jak byl vyžadován.

Upozornujiže se v žádném případě nebude jednat o sportovní kanál,ale spíše o (zpravodajský,AMC,CI,nebo některý ze stávajcích v HD,asi CT -D).

To jen aby jste nečekali nesplnitelné,protože práva na vysílání sportu v čr jsou jasně rozdělená a UPC dopadla,jak dopadla.

 

A ještě pár informací k novému STB horizon.

Pokud vůbec do českého UPC vstoupí tak to bude až v druhé polovině příštího roku.

Vůbec nejde o testování,ale o to že Nový STB,potřebuje pro správnou funkci,nějakou minimální rychlost netu,a UPC se nedaří zlákat lidi na větší rychlosti.

I pře ruzné kampaně " v létě navýšení rychlosti" ted sleva pro studenty,je počet klientu s vyššími rychlostmi minimální,a tak by zavádění (Horizonu)nebylo efektivní,protože by se týkalo pouze pár klientů,kteří o to mají zájem.

 

 

Tak to je pár informací pro vaše jakékoliv rozhodnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně té rychlosti u Horizonu se mi to opravdu nezdá, protože když může O2 poskytovat TV na starých telefonních drátech a většina jejich klientů 8Mbit ani neviděla, tak pro UPC nemůže být rychlost připojení limitujícím faktorem.

 

Tomu, že UPC nehodlá platit Nově za distribuci HD kanálů přímo tleskám. HD je standard dnešní doby, pokud za něj chce někdo peníze navíc, tak si nic jiného než odmítnutí nezaslouží.

 

PL bude v UPC, dle mého, pouze pokud za 2 roky koupí práva pro ČR nějaká televize, která bude chtít pokrýt všechny dostupné distribuční kanály. Pokud to budou zase nějací nastrčení šmelináři, kteří jen zvýší cenu práv, tak se situace nezmění. Jediná šance by snad byla, kdyby si vedení Digi vyhodnotilo čísla, jestli se jim ta sledovanost, a počet nově získaných diváků díky PL, vyplatila a práva se jim zaplatí. Já o tom přesvědčen nejsem.

 

No a co se týká Novy sport a NHL, tak bych řekl, že počet lidí, kteří si mohou dovolit dívat se po půlnoci na hokej, nebo kteří se na už odehraný NHL zápas dívají druhý den ze záznamu, se na fórech velmi přeceňuje. Nadcházející sezóna NHL tak nebude pro UPC rozhodně důvodem k ústupkům vůči Nově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně té rychlosti u Horizonu se mi to opravdu nezdá, protože když může O2 poskytovat TV na starých telefonních drátech a většina jejich klientů 8Mbit ani neviděla, tak pro UPC nemůže být rychlost připojení limitujícím faktorem.

bych věřil, že to i limitující faktor je videl jsem jak O2TV cuká pokud se stahuje středně velké množství dat na moderni 8Mbit lince

což ovšem nemusí limitovat nabídku Horizonu, např. dostupné až pro 40Mbit případně to přímo kombinovat v balíčcích

spíš je otázka jaká je poptávka po VOD, ale to jde ruku v ruce s obsahem, pro O2TV je to značná konkurenční výhoda ale spíš v tom že divák si pustí pořad kdykoliv se mu zamane

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vazeni kolegove a zajemci o setobox Horizon,dle mych informaci,ktere ziskavam za cely rok vsude kde se da,ze zahranici,techniku UPC atd,rychlost limitujici je a nejmensi pro setobox Horizon bude 100 Mb/s downloud a to z duvodu toho,ze zarizeni je vlastne TRI V JEDNOM-TV SETOBOX s HDD v HD s moznosti 4 programu nahravat,5 sledovat a s diskem na ulozeni 350 GB,kvalite,nekolika jadrovy,nekolika tunerovy,Telefon UPC a internetovy modem na net.Plus nektere interaktivni aplikace a jejich podpora.A na to vse je potreba proste urcita rychlost aby to vse slo stahnout,fungovalo a slapalo rychle a svizne a vse udrzelo spravny datovy tok u vsech zarizeni tri v jednom.Jirka Usti :-)

  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Vodafone TV, HD DVR Mediabox, HD mediabox.
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se mi nezdá. Čtyři programy nahrávat a pátý sledovat můžete na dvb-c stb i bez připojení k internetu, to je pouze o hw konfiguraci stb. Jediné na co je třeba internetové připojení jsou interaktivní služby typu VOD a na to se mi zdá limit 100Mbit příliš veliký, když na stream HD kanálu (720p) doporučuje Netflix 5Mbit, 3D HD 12 Mbit a UltraHD (4K) 25Mbit připojení. Na to je těch 100Mbit prostě overkill. Snad se tady objeví Technik a něco nám k tomu napíše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...