Přejít na obsah

Technotrend CT-3650 USB a LINUX (resp. Synology NAS)


Neo_Moucha

Doporučené příspěvky

  • Po roku...
Návštěvník asteri

Ahoj, nechce se mi zakladat nove vlakno a mel bych par dotazu k DBVLogic na Synology.

Synology DS211+

DVBLogic v5.1.0 trial

TechnoTrend 4650 CT2 CI

 

1) kdyz chci naskenovat DVBC kanaly, neni tam na vyber zadna CR konfigurace a kdyz zkusim treba UPC Viden, tak mi to nic nenajde. Mozna mate nekdo seznam, ktery byste mi mohli vyexportovat a ja si ho naimportoval?

2) kdyz zkusim DVBTCeska republika, tak mi to najde dva multiplexy, ale chybi mi mux, kde by byly CT kanaly. Takze ani toto skenovani nefunguje dle mych ocekavani

3) chapu to dobre, ze DVBLogic server je sice zdarma, ale musim koupit TVSource, ktery pro Windows stoji 26 Euro ale pro Synology uz 39 Euro? Oproti DVBVieweru mi ta cena prijde premrstena, ale s tim nic neudelam

4) kdyz si koupim licenci, je nejakym zpusobem vazana na konkretni synology? mam moznost nejakych opravnych aktivaci?

5) A co treba kdyz vymenim synology za model s jinym CPU, budu muset kupovat jinou licenci nebo se muze prevest stavajici? Protoze pokud to chapu, tak treba windows licence a synology licence zamenitelna neni. Predpokladam ze jen kvuli cene, aby si lidi nekupovali tu levnejsi a pak prevedly na synology zarizeni :) Ale jsou zamenitelne alespon ty Synology licence ruznych modelu?

6) Kdyz budu mit koupeny TVSource, tak je to posledni investice nebo musim koupit nejaky ten stahovac na EPG? Ani po naskenovani tech DVBT kanalu se mi totiz zadne EPG neukazuje a bez EPG je mi cela TV k nicemu :) A co jsem koukal, tak v nabidce module jsou nejake dva EPG stahovace, ale clovek si musi zase zridit nejake predplatne. Nechapu, proc nefunguje EPG prenasene v siti UPC zdarma..

 

Zatim me to teda malinko zklamalo, cekal jsem vice muziky a asi i vice user friendly prostredi. Mozna jsem ale jen prilis zvykly na DVBViewer a tezko se mi zvyka na neco jineho.

Muzete mi prosim nekdo, kdo jste si nakonec DVBLogik poridili v placene verzi, napsat nejake postrehy, zkusenosti a zda nelitujete koupi licence? Zatim me to ke koupi totiz nepresvedcilo. Hlavne to potrebuji ted rozjet, abych mohl otestoval, co to umi.

 

Dekuji za reakce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad 1) viz přiložený soubor

ad 2) resilo se zde: viewtopic.php?f=10&t=5377

ad 3) ano

ad 4) ano, je to vazano na HW, ale da se domluvit mailem prehozeni licence na novy HW, pokud je jiny HW stejne platformy (např. Synology ARM -> Synology Intel), aktualizace jsou zdarma a pravidelné 5.0 -> 5.1 -> 5.2, hlavní verze jsou placené 5.x -> 6.x

ad 5) viz. předchozí text - doplnění: nelze přehodit Licenci mezi systémy (Windows - Synology apod.)

ad 6) žádné přídavné EPG kupovat nemusíš, když správně vše nakonfiguruješ, EPG bere přímo z DVB-C/T (jenom to při prvním naskenování trvá), čili TVSource je poslední investice

 

Jinak používám DVBLink už x let a absolutně nelituji... Obzvlášť možnost sledování kabelovky na chalupě apod. je skvělá... plánování nahrávání atd.

Ještě bych dodal, že je třeba dívat se na tento software z jiné perspektivy, než na DVBviewer nebo jak se to jmenuje :)

5033.ini

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník asteri

supr, diky za odpovedi i za konfiguracni soubor. Snad jen male upozorneni, u 25=586000,3,6900,,QAM64 by mela byt modulace QAM256 , ale spon podle udaju z UPC:

http://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehled_digitalni_kabelove_televizee.pdf

Jinak ver mi, ze DVBViewer uz davno neni jen program pro sledovani TV a nahravani. Ja uz samostatny DVBViwer ani nepouzivam a vse jedu pres komponentu Recording Service, coz je srovnatelne s DVBLinkem. Tj webove rozhrani se vsim co k tomu patri, vcetne streamovani...

 

Podarilo se mi to dnes zprovozit, takze jsem mel trochu cas si to otestovat a mam par dalsich dotazu, budu rad pokud na ne neco napises, dik moc:

 

1) lze nastavit aby se s tskem ukladal i nejaky log o prubehu nahravani, kde by byly videt pripadne vypadky? DVBViewer toto ma a je to pro me dost uzitecna vec, podle toho rychle vidim, zda mam nahrat reprizu nebo ne

2) spatna diakritika u EPG (zkousel jsem vychozi kodovani ISO 8859-1 i 8859-2)

3) lze ukladat tsko s txt s popisem o poradu z EPG?

4) sila signalu, da se tomu ukazateli verit? mam totiz jen cca 30/30 a kabelaz mam ok

5) zaskrtavatko u Advanced mode na hlavni obrazovce nic nedela. Cekal bych ze pak budu mit k dispozici vice nastaveni. Prehledl jsem neco?

6) Co dela zaskrtavatko v Settings, Run on single CPU? Je to mysleno tak, ze chci limitovat beh pouze na jednom jadre, pokud jich mam vic? Nebo to mam naopak vybrat kdyz mam Synology model s pouze jednojadrovym CPU? :)

7) Nikde nemuzu najit volbu automatickeho hledani v EPG a nastaveni casovace, V DVBVieweru respektive Recording Service je tato funkce jedna z nejdulezitejsich, tj. nastavim si treba "Hrabe monte christo" a az se objevi v epg datech, tak se automaticky da do fronty k nahravani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to ini aktualizoval loni podle download/seznam_muxu.htm ale v tom muxu jsou asi jenom radia, ktera stejnak nepouzivam

 

ad 1) nevim o tom

ad 2) diakritika musi byt nastavena na ISO 6937 (po prenastaveni je treba dat preskenovat EPG data)

ad 3) popis nahraneho poradu je videt ve webovem rozhrani, jestli je to primo v ts to nevim

ad 4) sile signalu se podle mne moc verit neda, souvisi to spis s dokonalosti/podporou konkretniho tuneru, resp. ovladace pro linux (v pripade synology)

ad 5) to je asi nejaka novinka posledni verze, driv to tam nebylo a ani jsem si toho nevsiml, co to dela zatim netusim

ad 6) ano, toto omezuje beh na single jadro, pokud ma konkretni synology model jader vic

ad 7) to funguje tak, ze das vyhledat ze zakladni stranky s EPG prehledem vyraz co chces a na nasledujici strance s vysledky vyhledavani je nahore moznost "Set as recording schedule" - pak to porad obsahujici hledany vyraz nahraje, at se objevi kdekoliv

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník asteri

Nefunguje mi moznost stazeni nahraneho TSka pres ten web z internetu. Chvili to ceka a pak se na strance objevi failed.

 

Nevis, pres jaky port to leze? Mam povoleny oba porty (39876 a 8100), ktere jsou tam uvedeny, takze mi funguje vsechny moznosti weboveho rozhrani z intenretu, az na to stazeni nahraneho poradu. Zevnitr funguje i to stazeni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník asteri

Tak jsem povolil a presmeroval od 8100 az po 8108 a nepomohlo to. Takze jen pro info pro ostatni, ze tudy cesta nevede. :)

 

Jinak jeste mam zase dalsi dotazy ;)

 

1) EPG je uz ok, ale jen nazvy poradu, jejich popis je porad zmrseny a to je EPG uz aktualizovane, mas stejny problem? (obr1)

 

2) Nelibi se mi, ze nazvy nahranych souboru jsou zkomolene a neobsahuji nazev stanice. Kdyz dam ale soubor ulozit pres webove rozhrani, ceske znaky i nazev stanice tam nejednou jsou. Je tohle standartni chovani? (obr2)

5954afd69eb1f_epgpopis.PNG.ea525ff1ee8b4e81f2fc586066cf5fe7.PNG

diakritika.PNG.b87fe498942c96da168979f74dd6e059.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad. 1) nemám, vše ok, jak jsem psal, je třeba kompletně přeskenovat EPG a to trvá dlouho

ad. 2) je to tak, toto jsem řešil i přímo s dvblinkem, protože se mi to nelíbilo, ale bylo mi řečeno, že to kvůli linuxu není řešitelné či co

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...