Přejít na obsah

Technotrend CT-3650 USB a LINUX (resp. Synology NAS)


Neo_Moucha

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...
Návštěvník Já

Ahoj,

 

přečetl jsem si pozorně toto fórum a měl bych prosím nějaké dotazy ohledně kompatibality Nasu Synology DS112j a externím USB tunerem, v mém případě by to byl Technotrend connect CT2-4650 CI USB. V současné době mám interní tuner TT-budget CT2-4500 CI, který jsem i díky uživateli KODL úspěšně zprovoznil se zakoupený DVB Viewrem (parádní soft). Jsem s tímto řešení spokojen, ale přece jenom, když mám NAS, tak bych využil všech jeho výhod.

Pochopil jsem správně, že jste úspěšně zprovoznili Technotrend CT-3650 společně s NASEM od synology, ale vzhledem k tomu, že tento model už se neprodává, tak by mě zajímalo, zda jste někde nenarazily na info, že s Nasem bude fungovat právě i mnou zmiňovaný model CT2-4650 CI USB ? Přím ona stránkách DVB logicu jsem to nenašel

(je tam jen toto info:

"New DVBLink TVSource build for NAS platform with the support for DVB-C USB tuner!" - což je široký pojem).

 

Další dotazy jsou už k samotnému fungování kombinace NAS+USB tuneru.

 

Předpokládám, že díky této kombinaci, již můžete pořady nahrávat/přehrávat bez toho aniž by jste měli zapnutý jakýkoliv PC. Nepadá však asi omezení toho (díky jednoho tuneru), že se opět v jeden čas můžu dívat pouze na programy z jednoho multiplexu, je to tak ?.

 

Lze přehrávat/nahrávat opravdu všechny programy z nabídky UPC ?

 

Díky toho, že jde již vše po síti není třeba nijak limitující, když se zrovna na něco dívám, ale na NAS i zároveň kopíruju nějaké data ? Nedochází k nějakému škubání ?

 

Jak je to vůbec s obslužným programem na PC ? V tomto případě mi již nebude fungovat DVB Viewer (a jeho výhody), ale pouze ten DVB link server ? Není třeba nějak citelné zpoždění při přepínání kanálů ? Vše už tedy poběží už jen formou streamů, třeba přes vlc player ? Je vůbec ovládání tohoto softu v pohodě a jaké jsou možnosti nastavení v porovnání třeba s DVB wievrem a nahrávací službou ?

 

Poprosím Vás o nějaké aktuální zkušenosti (zda je v pohodě třeba plánování nahrávání apod.) a zda jste s tímto řešením spokojeni ?

 

 

 

Děkuji Vám hrozně moc za odpovědi, vím že toto fórum je oproti ostatním super v tom, že se tady uživatelé opravdu snaží pomoci !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- Takže co se týká prvního dotazu - podle tohoto na foru dvblogicu: http://forum.dvblogic.com/viewtopic.php ... 650#p84748

Je USB tuner CT2-4650 CI USB podporován, takže to by mělo být OK.

- Ano, vše funguje přímo na NASu, tedy bez potřeby mít zapnuté nějaké PC a ano, pokud má člověk pouze jeden tuner, tak lze sledovat pouze jeden multiplex. (Podle informací z fora dvblogic by prakticky všechny Synology NASy měly zvládat připojení až 4 USB tunerů (přes USB hub), pak toto omezení není

- Na žádné omezení přehrávání nebo nahrávání nějakého pořadu z UPC nabícky (včetně HBO atd.) jsem zatím nenarazil

- Škubání jsem nezaznamenal, dvblink server má podle mne vyšší prioritu v NASu, než I/O, takže spotřebovává přednostně zdroje, a tedy záleží na konkrétním modelu (kolik má paměti a jak rychlý procesor), u mne (DS 212+) jsem zaznamenal, že se sníží rychlost přenosu kopírovaných dat.

- Co se týká obsluhy na PC - tady je třeba zdůraznit, že je to něco úplně jiného, než mít USB tuner přímo v PC, dvblink server (přes web, tedy v prohlížeči) funguje spolehlivě na plánování nahrávání pořadů, nebo třeba celých seriálů automaticky, ALE: rozhraní je dost pomalé - záleží opět na modelu NASu - prostě každé kliknutí následuje prodleva apod. Například naprosté harakiri je pak mazání hodně nahraných pořadů (třeba 40 dílů Columba) - musí se po jednom a to je na dlooouho opravdu

Přehrávání přímo v prohlížeči pak většinou moc nefunguje (ať už nahraných pořadů nebo živého vysílání) - většinou kvůli špatné asociaci přehrávače v systému, pokud člověk používá jiný přehrávač než systémový Windows Media Player, takže na živé vysílání používám výhradně VLC Media Player - přepínání programů je celkem OK, lze přepínat jednoduše jazyk zvuku, zapínat titulky... S tím jsem spokojen naprosto. Funguje to i přes Internet, jen musí mít člověk dost rychlý Internet, protože NaSy neumí snižovat kvalitu videa.

Nahrané pořady přehrávám rovněž VLC přímo ze sítě.

Kdyby byly další dotazy, pokusím se odpovědět.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Děkuji moc za rychlou odpověď !

 

Takže až na pomalou obsluhu se dá na kobinaci NASU, DVBlink serveru a USB tuneru spolehnout ?

 

Já to asi zkusím s tím, že si do PC píchnu normánlní DVB/T tuner (DVB/T po síti UPC) a na nahrávání a DVB/C programy bych měl ten v NASU..A ten interní technotrend bych prodal. Akorát te´d přemýšlím, že NAS mám v obyváku a už nemám místo pro další koaxiál. Nevíš jestli jde nějak píhnout rozdvojku přím odo TV s tím, že pak by šel další koaxiál z TV do USB tuneru - bude to fungovat ?

Jen doufám, že podpora tohoto řešení bude napořád. Jinak už by se to přece jenom dost prodražilo.

 

Máš zkušenosti s přehráváním na tabletu či smartphonu ? Jede to v pohdoě anebo se to seká ? Předpokládám, že HD programy nepůjdou, ale normální SD by mohli jít ?

 

Když si koupím ten dvb link pro NAS, tak asi automaticky nezískávám licenci i pro windows, že ? Netušíš, jestli se nějak ten program vyvíjí směrem kupředu ?

 

Jinak co se týče vzdáleného přístupu, tak tomu vůbec nerozumím, ale přece jenom by byla škoda této možnosti nevyužít. Dá se to nějak jednoduše nastavit ? Když otevřu tuto možnost, nesníží se tím zabezpečení mého NASU ? Prostě povolit nějak porty ppuze pro vysílání TV směrem ven...

 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V současné verzi se na toto řešení podle mne dá spoléhat - v minulosti jsem zažil jeden případ, kdy se dvblink server "seknul" a musel jsem ho restartovat. POužívám to už několik let, takže to prošlo slušným vývojem. S čímž souvisí to, že program je aktivně vyvíjen a zlepšován a opravován a neustále přidávají podporu pro nové NASy, takže co se týká toho je to vše OK. Velmi rychle i reagují na podněty na jejich foru a snaží se s lidmi řešit konkrétní problémy.

Rozdvojka před TV pokud máš kvalitní signál není problém, navíc TT tunery podle mých zkušeností jsou pěkně citlivé a zvládají i horší signál bez problémů.

Tablet ani smartphone nemám, takže konkrétně jsem to na lokální síti nezkoušel, zkoušeli jsme jen s kolegou přes Internet a tam je problém, aby byl dostatečně rychlý Internet (když je tak to běží), protože zatímco Windows verze má k dispozici celý výpočetní výkon PC, takže dokáže i snižovat kvalitu, výkon NASu je výrazně nižší a zvládá jen posílat nezpracovaný datový tok. Nicméně v dvblogicu pracují na podpoře pro výkonnější NASy (od Synology například nový model DS214play), které by měly zvládat i přepočet fullHD na nižší kvalitu a datový tok. Takže tady je třeba otázkou, zda nepočkat, až toto bude fungovat a investovat do NASu víc pro lidi, kteří ještě nemají.

Licence je skutečně buď pro Windows, nebo NAS, takže pokud chce člověk obojí, musí obojí zakoupit zvlášť.

Nastavení přístupu z venku je jednoduché, stačí přidat forward dvou portů do routeru a je to (jeden přistup k obsluze, druhý streaming). Pokud chceš mít přístupné i nastavování dvblink serveru z venku, přidáš ještě třetí. Vše je přístupné pouze přes heslo a o žádném bezpečnostním riziku nevím (snad jedině, když někdo uhádne heslo...).

edit: teď koukám, že už například v poslední verzi přidali možnost mazat víc nahrávek najednou, jupíí :)

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Já mám vždycky hroznou schízu, i když na NAsu nemám nějak důležité data, že když povolím nějaký port, tak tím bude zabezpečení nějak zlomeno...Mě by vyhovoval NAS, který by měl dvě síťovky a dva disky s tím, že jeden disk byl pouze na lokální síti a druhý by byl otevřený pro vzdálený přístup :-) Ono stejně, ale pokud nebdue podpora LTE a neomezené tarify i pro mobilní data za normální cenu ,tak je utopie dívat se třeba na blížící se olympiádu na tabletu s tím, že bch využíval právě vzdálený přístup přes 3G...Předpokládám, že 3-4 Mbit asi stačit nebudou...

Já to risknu :-) Kdybych potřeboval pomoct, tak bych se na Tebe obrátil :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vzhledem k tomu, že NAS běží na linuxu, tak schízou netrpím :)

navíc je povoleno jen pár portů a vše chráněno silným heslem, takže spím v klidu :)

Jednou jsme se dívali v hospodě s kamarády na MS na kolegově smartphonu, ale používali jsme dvblink server běžící na PC s Windows, takže jsme snížili datový tok a bylo to OK. Až tohle bude umět i verze pro silnější NASy (DS214play), tak to bude super.

Pro představu o datovém toku - první obrázek hbo, druhý hbo hd.

hbo.pnghbohd.png

Rád pomůžu, když bude potřeba.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Tak už ho mám :-) a hned první problém...

 

Týká se to, ale zatím NASU a DVB Logicu..

 

Stáhl jsem si pro svůj NAS spk. soubor s DVBLink TVSource 4.6.0 a chtěl jsem ho přs ruční instalaci nainstalovat na NAS a vyhodilo mi to hlášku:

 

Soubor nebyl odeslán. Zkontrolujte připojení k síti.

 

Připojení je v pořádku, NAS jsem i restartoval a nemůžu to dostat na disk :-(

 

Nenapadá Vás něco než napíšu na podporu Synology ?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...