Neo_Moucha Odesláno 9. ledna 2013 Sdílet Odesláno 9. ledna 2013 (upraveno) Zdravím všechny, nenašel jsem že by to tu někdo řešil, ale mám problém s USB tunerem Technotrend CT-3650 pod Linuxem, a to sice ten, že nelze naladit mux se symbolrate 5000, všechny se symbolrate 6900 jsou v pořádku nalazeny a kanály běží, ale u těch s 5000 mi software vyhodí hlášku "Tuning failed" Nemá někdo trik na ovladač (v4l-dvb), nebo něco jiného, co by mi pomohlo Díky předem Upraveno 30. ledna 2013 uživatelem Návštěvník Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 9. ledna 2013 Sdílet Odesláno 9. ledna 2013 Nepomohl by ti někdo odsud? http://www.abclinuxu.cz/hardware/pridav ... ct-3650-ci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 9. ledna 2013 Autor Sdílet Odesláno 9. ledna 2013 jj na to jsem koukal, ale zatím je to pro mne slepá ulička... Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 9. ledna 2013 Sdílet Odesláno 9. ledna 2013 Tomus tu někde psal, že se chystá nějaké přelaďování a změny kmitočtu. V seznamu muxu tady na fóru je už v závorkách u všech kanálům SR 6900. Tak snad bude stačit chvíli vydržet Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 9. ledna 2013 Autor Sdílet Odesláno 9. ledna 2013 jj s tím počítám Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 29. ledna 2013 Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Ahoj Neo_Moucho, narazil jsem na tvé příspěvky i na fóru DVBLogic.com v sekci DVBLink TV Server for Synology NAS. Takže to je ten Linux (Synology NAS distribuce), o kterém tu píšeš? Jsem rád, že někdo prošťourává cestičku, po které se chci pustit taky. Plánuji v nejbližších měsících pořídit domů síťové úložiště. Skoro jistě to bude nějaký x86 Synology NAS, zřejmě DS1512+ nebo DS412+. Samozřejmě, uvažuji o jeho využití i pro účely nahrávání/přehrávání TV ve spojení s Technotrend CT-3650 CI USB. Proč taky nenahrávat TV pořady přímo NASem na NAS, že? Už ses 20 dní neozval. Podělíš se o aktuální zkušenosti? A vůbec - nechceš založit samostatné nové téma, třeba s názvem "TV v Synology NAS" a tam popsat všechna úskalí a zkušenosti? Nezkoušel jsi náhodou, jestli třeba ten tuner CT-3650 už nefunguje přímo se samotnou VideoStation od Synology v té nové verzi DSM 4.2? Možná by ani nebyla nutná package od DVBLogic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 29. ledna 2013 Autor Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Ahoj Kodl, taky jsem tě tam zaregistroval Prozatím žádná změna, co se týká kanálů se symbolrate jinou než 6900 (takže už aby tu bylo to sjednocení...), zkoumal jsem sice ovladače, ale nejsem žádný expert, tak jsem s vidinou sjednocení na 6900 od toho upustil. Prozatím jedu DVBLink v trialu (licenci mám pro Windows, ale nelze je mezi platformami bohužel přesouvat). Zaznamenal jsem následující problémy: - diakritika EPG je bohužel špatně (tohle chci ještě vykomunikovat s dvblogic). přitom nastavení mám správně (ve Windows je se stejným nastavením OK) - nevím jak u x86 platformy Synology, ale u ARM se nedá TV sledovat z jiných kientů, než z PC (malý výkon procesoru pro změnu rozlišení a bitrate) - ani přes wifi jsem tak nerozchodil ani android ani iphone - adresář vytvořený na NASu, kam se ukládají nahrávky má nějaká divná práva, takže přes síť (z Win 7) se do něj nemohu dostat - takže po přihlášení přes web rozhraní NASu je třeba ve File Station přesunout nahrávku například do složky "video" (výchozí pro video) - zatím jsem to dále neřešil, určitě by šlo nějak změnit práva přes ssh Samotnou Videostation od Synology jsem zkoušel jen ve verzi 4.1 (4.2 je zatím s DVBLinkem nekompatibilní, tak jsem si ji ještě neinstaloval) - nepodporuje jiné, než DVB-T tunery (zatím), ale ani DVB-T jsem na CT-3650 nerozchodil, takže DVBLink je zatím (?) nutnost. Na foru Synology je vlákno žádající podporu DVB-C tunerů, tak uvidíme, jestli s tím Synology bude něco dělat... Pokud budeš mít jakýkoliv dotaz, pokusím se odpovědět, nebo třeba něco vyzkoušet podle času Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kodl Odesláno 29. ledna 2013 Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Ona právě ta nová Video Station z verze DSM 4.2 má zajímavé nové vlastnosti. Měla by umožňovat i transcoding multimédií apod. (samozřejmě, asi omezení výkonem CPU tam nějaké bude). Jak je to u nové verze VideoStation s podporou DVB-C nevím. Narazil jsem ale na zajímavou zmínku na německém Synology fóru. Je tam popis, proč v předchozích verzích VideoStation nefungoval alespoň příjem DVB-T z CT-3650. Moderátor tam píše, že CT-3650, protože je to combo (DVB-C + DVB-T) je "složené zařízení", které systému vystavuje dva frontendy. Frontend0 a Frontend1, přičemž ten první je DVB-C a druhý je DVB-T. VideoStation prý sice korektně detekuje CT-3650 v DSM jako externí zařízení, ale VideoStation si bere jako výchozí ten frontend0, což je zrovna ten DVB-C, který nepodporuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 29. ledna 2013 Autor Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 ok, dokud nebude ale hotová final verze 4.2, tak updatovat synology nebudu, takže musíš vydržet, zatím co jsem četl na foru dvblogic to vypadá na březen... vadné kódování epg už řeším, tak pak podám hlášení... Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Waladir Odesláno 29. ledna 2013 Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Zdravím všechny, nenašel jsem že by to tu někdo řešil, ale mám problém s USB tunerem Technotrend CT-3650 pod Linuxem, a to sice ten, že nelze naladit mux se symbolrate 5000, všechny se symbolrate 6900 jsou v pořádku nalazeny a kanály běží, ale u těch s 5000 mi software vyhodí hlášku "Tuning failed" Nemá někdo trik na ovladač (v4l-dvb), nebo něco jiného, co by mi pomohlo Díky předem Na stejny problem jsem narazil pri experimentovani s kernely. Delo to s jadry 3.4 a 3.5, s 3.2 to fungovalo bez problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.