Přejít na obsah

Dotaz na postup - vyhnutí se poplatků při změně služeb


Návštěvník Altex

Doporučené příspěvky

Návštěvník Altex

Zdravím,

 

mám takový dotaz, jak postupovat, abych se vyhnul co nejvíce poplatkům.

 

Po novém roce došlo k překopání cen u některých produktů a zrušení tarifů s tím, že stávajícím zákazníkům byly tarify ponechány beze změn (krom té ceny).

Jsem zákazníkem aktuálně déle než 1 rok, což je podmínka na délku smlouvy. Čili ji mohu již vypovědět.

 

Aktuálně řeším toto:

 

současný tarif - FIBER 32 = 573 CZK

chtěný tarif - FIBER 30 = 520 CZK

 

Volal jsem si na UPC linku, a jako správný negramot jsem nečetl nové ceníky-> poplatek za změnu tarifu směrem dolů je 300 CZK. Čili pokud snížím rychlost, návratnost až po 6ti měsících.

 

Jelikož prachy nejsou prioritní motivace, přemýšlel jsem nad upgradem.

 

chtěný tarif - FIBER 60 = 625 CZK

poplatek za zvýšení rychlosti = 0 CZK (OK)

ALE

polatek za změnu modemu = 650 CZK

 

Poplatku za změnu modemu se mohu vyhnout tím, že si zařízení koupím, nicméně co jsem se dočetl, tak stejně ten modem nebudu moct přeprodat dál, protože dle podmínek UPC není možné použít jiné zařízení, než od nich půjčené nebo koupené k dané smlouvě. Zařízení na prodej 1310CZK , návratnost po 2 letech proti pronájmu. V případě výměny a pronájmu to bude 650 + 12x50CZK pronájem - po roce a půl používání už se vyplatí víc ho odkoupit - což teoreticky asi budu používat.

 

Aktuálně je tedy otázka, jak nejlépe postupovat vůči UPC abych se nezamotal do jejich zbytečných a nesmyslných poplatků, na úrovni bank a low cost leteckých společností.

 

Dle mého názoru mi vychází nejlepší varianta rozvázat smlouvu, vrátit zařízení a obratem uzavřít smlouvu novou navíc se slevou na FIBER 60 (rovnou lepší modem do budoucna). Je nějaký háček v mé logice který mi nedochází?

 

Děkuji za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud penize nejsou priorita, tak proc to resit vypovedi, i kdyz reseni to byt muze v tom pripade, ze vam UPC nejspis pred ukoncenim smlouvy nakonec nabidne nejakou slevu,

pak bych ale zvazil vzit si rovnou balicek s televizi Kombi Komfort, ktery stoji jen o 80 Kc vic a mate v nem 80 TV kanalu, pripadne levnejsi varianctu Kombi Klasik+.

Nez tu vypoved podate, tak bych ale to jeste zkusil probrat s operatorem na infolince, treba vam tu slevu nakonec daji.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Altex

Peníze sice nejsou uplnou prioritou, ale zase mě nebaví je vyhazovat jen tak oknem. Vzhledem k tomu, že tyto poplatky jsou doslova zhovadilé, raději bych se jim vyhnul. Platit za službu je OK, ale férově.

 

Elnc : Manželku nemám, nicméně z čistě čistě obchodního nevidím příliž nějakou překážku smlouvu rozvázat a znovu uzavřít (s tím, že mi opět bude plytnout 12 měsíců do rozvázání. Za předpokladu prodloužení doby "upsání se ďáblu" asi raději budu volit variantu upgrade + odkup zařízení. Zkusím když tak promyslet využití osoby blízké, pokud by se vyskytl nějaký problém.

 

Marek-26 : teoreticky by asi šlo, nicméně se vystavuji riziku odkupu zařízení s ne uplě čistým rejstříkem - ať už nedoplacené služby nebo přímo pronajatý modem.

 

tomus: TV nevedu, jsem raděj pánem vlastního času pro sledování ptákovin, než abych se navíc podřizoval programu. Tato varianta padá. Nicméně je to hned prvotní smlouvací metoda infolinek (obecně) - nacpat používaný produkt do balíčku -> z 80% je to opravdu výhodné, jen pro to je nutné mít využití.

 

No zítra mám v plánu další rozhovor s infolinkou, úmysl je jasný, zrušení smlouvy pro odmazání zbytečných poplatků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Není problém vypovědět smlouvu a vzápětí uzavřít novou, ale musíš počítat s tím, že budeš pár dní bez signálu. Nejde to prostě udělat tak, aby to na sebe plynule navazovalo nebo se dokonce překrývalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypovydat a znovu uzavirat smlouvu je nesmysl, ktery ti zadny rozumny zamestanes UPC nedoporuci, uz jen z toho duvodu, ze naklady na pripojeni noveho uzivatele se UPC vrati zpet az po nekolika mesicich.

 

Zkus zavolat na infolinku a dej jim jasne najevo, ze pokud ti Fiber 60 nedaji se slevou jako maji ostani novy zakaznici, tak podas vypoved sluzeb,

kdyz to nepujde, tak ji proste podas a on se pred jejim vyprsenim stejne nekdo z UPC ozve a tu slevu ti nakonec da, protoze to by byli sami proti sobe, kdyz mas zajem si priplatit za drazsi tarif.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marek-26 : teoreticky by asi šlo, nicméně se vystavuji riziku odkupu zařízení s ne uplě čistým rejstříkem - ať už nedoplacené služby nebo přímo pronajatý modem.

Tak předpokládám, že vy by jste si chtěl kupovat nové zařízení od UPC :) tam se ničemu nevystavujete. A při prodeji si může i kupující ověřit, zda si zařízení může zakoupit. Na druhou stranu toto můžete i Vy, kdyby jste si chtěl koupit modem po někom. UPC prodává modem Cisco EPC 3208 nebo Cisco EPC 3925 (WiFi). Jak vám bude někdo nabízet jiný typ, jedná se o "kradené" zařízení. Jak modemy vypadají si můžete prohlédnout zde: gallery/index.php A i když Vám někdo nabídne jeden ze 2 zmiňovaných typů, je vždy lepší si u UPC ověřit, zda se jedná o prodané zařízení (dle MAC adresy nebo sériového čísla).

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Altex
A i když Vám někdo nabídne jeden ze 2 zmiňovaných typů, je vždy lepší si u UPC ověřit, zda se jedná o prodané zařízení (dle MAC adresy nebo sériového čísla).

 

Pokud je tedy jak píšte možný přeprodej, tak tohoto bych se obával. Co kdyby nějaká, s dovolením uvedu ošklivé slovo, smažka takto uzavřela smlouvu a pokusila se zařízení pronajaté prodat, bylo by to nepříjemné následně něco řešit.

 

Zatím jsem rozhodnut se domluvit na upgradu na vyšší rychlost, odkupu modemu, za předpokladu, že mi dají akční cenu na 6 měsíců a žádné poplatky navíc. Řekl bych, že win win situace a bude ze mě opět spokojený zákazník. Pokud to zaměstnanci UPC tady čtou, a jde jim krom naplnění vlastních kapes i spokojené a platící klienty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pronajata a nevracena zarizeni od UPC se bohuzel prodavaji uplne bezne, treba na Aukru jich je vzdycky dost (hlavne set-top-boxy),

proto je zdy nutne overit si podle serioveho cisla, nebo MAC adresy zarizeni, zda se opravdu jedna o legalne zakouleny kus a ne o nevraceny pronajem.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...