Přejít na obsah

Dvě televize - připojení


Návštěvník ielaii

Doporučené příspěvky

Zdravím a chtěl bych navázat na téma připojení dvou TV. Mám kabelovku od UPC, v obýváku mám TV (SAMSUNG UE55D7000) propojenou 10metrovým koaxiálem (vedený v lištách) k zásuvce. V pracovně mám nově u PC dva monitory, z nichž jeden využívám jako druhou TV (Samsung T24B300). V obou TV mám CA modul od UPC. Jelikož v pracovně nemám zásuvku na kabelovku, musím řešit propojení složitěji.

 

Když jsem měl pouze 1 TV, bylo propojení jednoduché: Zásuvka kabelovky => 10 metrů koaxiál => TV.

 

Jelikož se pracovna s druhou TV nachází prostorově ještě dále od zásuvky než první TV, mám před první TV rozbočovač a z něj vedu krátký koaxiál (1 m) do první TV a dlouhý koaxiál (15 m) do druhé TV. Viz tohle schéma. (Vzhledem k vedení prvního koaxiálu (10 m) v lištách a vzhledem ke vzdálenosti druhé TV nemůžu rozbočovač umístit hned k zásuvce.)

 

Můj problém spočívá v tom, že zatímco na první TV naladím všechny programy z objednané nabídky UPC, na druhé (vzdálenější) TV naladím řadu programů zcela normálně, ale některé multiplexy nenaladím vůbec. Konkrétně nenaladím multiplexy 5, 6, 7, 13 a 14 (viz seznam multiplexů). Když jsem zkoušel v menu ručního ladění zadat jejich frekvence (690000, 626000, 634000, 738000 a 746000), ukazovalo mi to sílu signálu 0% (ostatní multiplexy mají v pohodě 90-100%). Předpokládám, že by to mohlo být způsobeno velkou vzdáleností druhé TV od zásuvky. Navíc když jsem jako rozbočovač zkusil použít obyčejný UHF rozbočovač, který jsem z dřívějška našel doma. A tak se chci zeptat, jestli můj problém může vyřešit zakoupení aktivního rozbočovače (např. tohoto), nebo jestli je problém někde jinde? Divím se totiž tomu, že ty multiplexy vůbec nejdou naladit - čekal bych spíše, že bude třeba u některých programů zhoršený signál, že budou např. kostičkovat, ale ne rovnou 0% u celého multiplexu. Nemůže být problém jinde? Třeba v samotné TV (Samsung T24B300)?

 

Díky předem za jakoukoli radu!

Proky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Ten rozbočovač, co máš, není UHF, ale je pro celé pásmo. Je to na něm i napsané. V tvém případě je spíš problém s nedostatečnou úrovní signálů, což vyřešíš tak, že si u UPC objednáš zřízení druhé zásuvky. Bastlit to sám na koleně bez technického vybavení (měřič úrovní) není moc ideální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě by bylo dobré napsat kde bydlíš, může se totiž jednat o rušení z DVB-T (jedná se o kanály 40,41,48,54,55).

Dále nepíšeš jaké jsi použil kabely.

Jestli je problém v TV zjistíš jednoduše tak, že přeneseš ten monitor k hlavní TV a tam to odzkoušíš

  • -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No 25 metru koaxu od zasuvky uz je celkem dost a jestli jsi pouzil nejaky mene kvalitni, nebo jsi nedokonale provedl propojeni s konektory, tak se moc neni cemu divit.

Takze v prve rade chce dukladne proverit ten kabel a pak uvazovat o zesilovaci, aktivni rozbok v tomto pripade asi nepomuze, protoze jeho zesileni akorat pokryje ztraty pri rozboceni.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
Návštěvník Dinkylinky

Mám STB Handan 5000 připojenou přes SCART k TV. Nyní chci koupit druhou malou TV do dalšího pokoje. Rozumím tomu správně, že když do toho Loop out v Handanu strčím 10m koaxiální kabel, který povede do druhé TV, tak mi tam poběží ty nekódované kanály UPC? Nebo je třeba ještě do toho Loop out nejdříve strčit anténní rozbočovač a za něj pak dát ten koaxiální kabel. Někde jsem tu četl, že u tohoto Handanu rozbočovač není třeba.

A ještě by mě zajímalo, i když je to úsměvné, jak dosáhnu toho, že na obou TV poběží stejný program, jak je zmiňováno na začátku stránky. Kam bych v tom případě měl umístit ten rozbočovač.

Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Na STB Handan 5000 je plně funkční Loop Out i ve Stand by režimu (což se o některých novějších STB tvrdit nedá, tam se musí pro tento účel použít rozbočovač, neb ve Standby je Loop Out nefunkční)).

Pro příjem stejné stanice na druhé tv by bylo nutné použít druhý výstup STB (tuším jsou tam cinche), nebo rozbočit signál ze SCARTu. Rozbočovač SCART existuje, problémem by mohla být délka kabelu. Samozřejmě je to z praktického hlediska nesmysl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...