Přejít na obsah

TV archiv a videopozicovna


Návštěvník cumik

Chyba ti v ponuke UPC Digital (CZ & SK) sluzba videopozicovna a televizny archiv?  

38 hlasů

  1. 1. Chyba ti v ponuke UPC Digital (CZ & SK) sluzba videopozicovna a televizny archiv?

    • ano, videopozicovna a televizny archiv je presne to, co mi v ponuke UPC Digital chyba
      11
    • ano, videopozicovna
      0
    • ano, televizny archiv
      13
    • nie, postacuje nahravanie na DVR Handan alebo HD-DVR Kaon
      14

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník cumik

Hladal som na fore temu ohladom archivu a videopozicovni a nenasiel som. Preto ma zaujima, otazka je aj pre uzivatelov Ceskeho UPC, nie len Slovenskeho UPC, chyba vam tv archiv a videopozicovna v ponuke UPC digital?

 

U nas na Slovensku ma Orange aj Telekom vo svojich sluzach digitalnej televizie archiv zahrnuty, taktiez aj lokalni poskytovatelia ako su napriklad Slovanet, Antik archiv maju, poniektori samozrejme ze za priplatok, niektori v cene sluzby. UPC archiv nema vobec, co povazujem za nedostatok. Moznost pozerat Tv archiv a poziciavat filmy z videopozicovni by som privital.

 

Uvazoval som nad tym, ci je to len otazkou upgradeu softwaru ktory HD-DVR set top box ma, ale pravdepodobne to stacit nebude a je to aj vecou set top boxu ako takeho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník cumik

Kodl, dakujem pekne ked si mam kvoli HbbTv kupovat novy televizor. Skor som mal na mysli nejaky novsi set top box, pripadne nejaka nova generacia Kaonov, alebo nieco podobne, co by bolo za dobru cenu na prenajom. Lebo napriklad Slovensky telekom, ma moznost pre predplatitelov HBO pozerat HBO on demand, zakaznici UPC su ukrateni, lebo HBO on demand po technickej stranke je tabu, vratane videopozicovne a televizneho videoarchivu.

 

Mam tomu rozumiet tak, ze novy typ set top boxov sa nechysta, pripadne aspon upgrade? Len HbbTv? Napriklad take Slovenske UPC pochybujem ze ma aspon 1% uzivatelov ktorym by HbbTV islo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Proč máš standard HbbTV spojený jen s televizory? Samozřejmě, že jsou set-top boxy, které HbbTV také podporují. Pokud bys mrknul trochu výše v tom tématu, na nějž jsem ti napsal odkaz, tak bys zjistil, že se celá debata o HbbTV odvinula od mé zmínky o set-top boxu TechniSat Digit ISIO C, který doma testuji a který HbbTV podporuje. Je jen otázkou času, kdy se na trhu objeví další set-top boxy s podporou tohoto standardu. Jestli bude UPC nějaký takový set-top box pronajímat nebo jestli počká, až si klienti pořídí nějaký vlastní HbbTV přijímač, to netuším. Podle reakcí např. zde, se zdá, že nastupující řady televizorů (rok 2012 a výše) budou tento standard zvládat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně chybí pouze TV archív u všech stanic.

 

Videopůjčovna je podle mě už zbytečná a v našich poměrech nevyužitelná/nevydělečná.

 

Byl bych rád, kdybych mohl na TV využívat alespoň archív ČT1, ČT2, ČT4, ČT24, Novy, Novy Cinema, Novy Sport, Primy, Primy Cool, Óčka, Barrandova, AXN, Animaxu, National Geographic, MTV, ESPN America, BBC a CNN.

 

Nicméně si myslím, že hned tak se toho nedočkáme. Alespoň ne u těch placených stanic.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník cumik

ale HbbTV musi podporovat aj konkretna televizia a vlastne naco je dobre podporovat HbbTV napriklad nejakou slovenskou televiziou?

 

Vsetci ostatni provideri t.j., IPTV provideri maju archiv zabezpeceny na vlastnych serveroch na zaklade EPG a streamuju podla poziadaviek zakaznikovho dialkoveho ovladaca od set top boxu.

preco by mala napriklad taka Markiza alebo JOJ podporovat HbbTV? Teraz kvoli UPC riesit nieco co nikto ini nevyuzije? Ostatni kablovi operatori nestoja na Slovensku za rec. Aj keby sa dala napriklad taka Markiza ukecat do niecoho taketo, sporne by boli poplatky. Markiza ma natlacenu aplikaciu voyo.sk, ja nemienim platit 5eur za sluzby voyo teda TV archiv prevadzkovany markizou, dovtedy dalsia tv JOJ vymysli poplatky za svoj archiv, pripadne sa vsunie do toho piano a som v prdeli.

 

Ja od UPC ocakavam inu korektnost. Jednoducho si na dialkovom ovladaci vyberiem moznost archiv, vyberiem si aky kanal, den a cas a pozeram a bude ma to stat napriklad 2 euro mesacne. Mozno taka STV by poskytla zdarma archiv, ale kvalita obrazu je velmi slaba. Kym sa vsetci rozhybu predovsetkym u vas v ceskej UPC, tak to potrva dost dlho. Slovenske UPC je podstatne za vami.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stále se to točí okolo rozdílu mezi DVB-C a IPTV ;) ono na IPTV, kde to ty STB zvládají již v základu komunikovat obousměrně není zas tak extra náročné zprovoznit archiv, půjčovnu. Ale u stávající DVB-C to znamená spoustu náročných (technicky i finančně) kroků.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

To je právě ono. IPTV set-top boxy už tyto služby (video-on-demand a archiv pořadů) podporují z principu a IPTV operátoři (velký konkurent O2) mají v tomto směru oproti kabelovkám velkou výhodu, protože se jedná o služby, které přináší poskytovateli další peníze od klientů :!: .

Právě to je důvod, proč UPC spustila HbbTV a chystá cituji:"v brzké době také přístup k video archívu vybraných TV stanic". Myslím, HBO OD (které O2 již nějakou dobu poskytuje) na sebe nenechá dlouho čekat.

Domnívám se, že UPC bude tlačit na rozšíření HbbTV u svých klientů, protože takové služby mají pro ně velký ekonomický potenciál.

cumik & Marek-26: Dle mého názoru, není řešení o mnoho složitější, než u IPTV. UPC, tak jako tak, všem svým klientům poskytuje jak digitální TV tak i internet. Stačí, když klient bude mít zařízení, které podporuje HbbTV (ať už set-top box nebo přímo TV) a prostě si do něj zastrčí kabely oba (koax i ethernet). Zbytek už funguje "skoro" jako u IPTV. Princip HbbTV je hezky a celkem i stručně popsaný zde.

Poskytovatel kabelové TV, kromě běžné DVB-C infrastruktury, musí zprovoznit navíc podobný web/stream server, jako poskytovatel IPTV. Ten musí odbavovat (a samozřejmě, kvůli účtování, i evidovat) požadavky uživatelů. Skrze DVB-C leze do přijímacího zařízení jen jednoduchá aplikace, která, zjednodušeně řečeno, na základě volby uživatele otevře příslušnou webovou stránku na portálu poskytovatele (klidně stream filmu z archivu nebo z HBO OD).

Přes výše uvedené HbbTV od UPC jsem doma shlédl trailery některých filmů. Proč by to místo traileru nemohl být přímo film z video půjčovny nebo z archivu pořadů, který by UPC udržovala třeba i na stejném serveru. Infrastruktura je tedy evidentně připravená, jde jen o to, jak rychle se rozšíří přijímací zařízení s podporou HbbTV u klientů UPC. Třeba se UPC chystá nabídnout nějaký STB s podporou HbbTV k pronájmu, kdo ví? Nenašel by se tu někdo, kdo jim vidí do karet a slovy klasika "alespoň naznačí"? :wink:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník cumik

Kodl pekne si to napisal, ale neviem si to predstavit a to nasledovne:

 

co v pripade ak zakaznik ma modem v inej izbe ako set top box Hbb-Tv? Ako ma ethernetovy kabel pripojit do set top boxu, ked z modemu je iba jeden vystup? To si ma zakaznik dokupovat este switch aby mohol zosietovat ine zariadenia? Napriklad ten spominany Hbb-TV set top box pripadne priamo televizor s podporou Hbb-Tv ethernetovym kablom?

 

ten stream server by bol najlepsou moznostou, to este vy v cechach to spustene nemate, co my na slovensku? mozno tak o 100 rokov....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

cumik: Mám modem také v jiné místnosti než set-top box. Řešení je více. Stejně většina lidí, potřebuje připojit k internetu více zařízení, takže to musí řešit (i bez HbbTV). Můžeš přece

  1. a) vyměnit modem za novější Wifi modem (se čtyřmi LAN konektory) - stejně UPC modemy mění, pokud přecházíš na rychlost > 30Mbit. V případě, že si nový modem nepronajmeš ale koupíš, nemusíš ani platit ten jejich nekřesťanský poplatek za výměnu modemu (myslím že je to 650Kč). STB pak můžeš propojit buď ethernetem (jako já) nebo připojíš HbbTV set-top box přes WiFi.

  • b) za modem vložit vlastní router (bez Wifi ~300 Kč, s Wifi ~450Kč)

UPC by to teoreticky, při případném hromadnějším zavádění HbbTV settopboxů, mohla řešit tak, že při větší vzdálenosti modemu prostě k settopboxu dá ještě jeden levný modem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...