Přejít na obsah

Rada ohledně routeru-wifi


Návštěvník c12345

Doporučené příspěvky

Návštěvník c12345

Dobrý den mám připojení od UPC Kombi Komfort (60/6) a router TP LINK TL-WR 542G . Co se týká rychlosti tak na stolním počítači tak po měření na speedtestnet mi to stabilně ukazuje kolem 60/6 (takže spokojenost). Syn má noťas LENOVO G 550 (gigová síťová karta), ale když je u tohohle routeru připojen přes wifi tak se nedostane s připojením výše jak cca kolem 18 MB/S upload je v pořádku ten vykazuje těch 6 MB/s. Nevím proč když síla signálu je vynikající a přenosová rychlost u tohohle routeru je v maximu (jak uvádí výrobce) 54 MB/s. V nastavení routeru žádné omezení rychlosti wifi nemám. Proto bych se chtěl zeptat zde zkušených diskutujících zda je normální taková hodnota rychlosti při připojení noťasu přes wifi (případně kolik máte vy), a zda by se vyplatilo zakoupit např. tenhle wifirouter TP Link TL WR1043ND (ten se mi líbí :eye: ) a zda by se eventuálně i zvedla přenosová rychlost u toho noťase přes wifi. děkuji za kždou odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel u Wifi se standartem G o moc vic jak 20 Mbit neudelate, to je jeho maximum.

Důvod, proč se udaná (teoretická) rychlost liší od reálné je protoze udávána je na první vrstvě ISO/OSI modelu, kdežto reálná a vámi meřitelná je na vrstvě druhé.

S Wifi N by jste mel dosahovat rychlosti nad 50 Mbit, coz by vami zmineny router TP Link TL WR1043ND mel dosahnout, jen se ujistete ze i notebook podporuje stanart N.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

Děkuji za bleskovou odpověď, ještě bych chtěl někoho poprosit ať hledám jak hledám nikde jsem zatím nenašel zda tento noťas lenovo G550 podporuje ten standart N

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

Takže ještě jedna závěrečná otázka když jsem zakládal toto téma a předem děkuji za odpověď. Tak snad tedy můj noťas LENOVO G 550 model 20023 podporuje přes wi.fi ted standart přenosu N. Čistě hypoteticky když tedy vyměním router za ten co jsem už nastínil a bude ten rádiový přenos přes wi-fi lepší co se týká rychlosti toho připojení pojedou mi vůbec přes to rozhraní N naše mobilní telefony s kterými se občas přes wifinu taky připojujeme ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...