Přejít na obsah

Platba za modem a faktura za období


Návštěvník sebior

Doporučené příspěvky

Návštěvník sebior

Platím UPC pomocí SIPO. Dnes mi došla do emailu faktura za období, která zohledňuje přechod na Kombi Konfort+. Kupodivu na této faktuře je i položka za výměnu modemu ve výši 650,-Kč, které jsem zaplatil technikovi v hotovosti při výměně. Slečna na infolince mě chlácholila, že je to JEN faktura, že na SIPO bude částka menší. Tak jsem zvědavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je v pořádku. Máte to tam naúčtované a zároveň na faktuře bude zaúčtovaná přijatá platba od technika. Nevím jestli je na faktuře k sipu toto vidět vpravo v tom modrém pruhu (Součet došlých plateb).

Sipo má účtovací období od 23 dne aktuálního měsíce do 22 dne následujícího měsíce.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sebior

Faktura je detailně rozepsaná, ale právě těch -650Kč od technika tam chybí. Asi jim to přišlo do systému později. Nicméně jestli si tu částku opětovně strhnou (a pak vrátí), tak to o něčem svědčí. Věřím že to tak nebude, ale to zjistím až mi přijde SIPO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sebior

Příběh má pokračování. I když mi slečna v pondělí slíbila, že to předá finančnímu oddělení k přešetření a slíbila reakci na email, nic takového se nestalo. Zato dnes jsem dostal rozpis SIPA a samozřejmě je tam těch 650,-Kč za výměnu modemu navíc. Po 25min. jsem se dovolal na reklamační linku a pán samozřejmě nic nevěděl. Tak jsem se ho ptal, jestli alespoň ta další faktura bude o 650Kč nižší, aby mi vrátili peníze co si ode mě navíc "půjčili". Že prý ne, ale že si "mohu" o těch 650Kč po zaplacení napsat a že to prověří a snad i vrátí. Tak jsem se ještě zeptal, jestli tam opravdu ještě musím do třetice psát, jestli tyto dva telefonáty nestačí a nestačí. Škoda že si nechávám SIPO strhávat inkasem z účtu, jinak bych jim to nezaplatil, dokud by to nebylo vpořádku. Nevadí mi že rychlost se místo 120 Mbit/s pohybuje někde od 75-110Mbit/s, ale vadí mi toto chování. Jen tak dál UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
Návštěvník sebior

Konec příběhu je tu. Skutečně ode mě vybrali po druhé 650Kč v inkasu (prý SIPO nedokázalo zohlednit platbu 650,-Kč technikovi v hotovosti). Tak jsem jim tam neprodleně napsal žádost o vracení oné částky na můj účet a po 14 dnech peníze skutečně přišly. Sice 649,-Kč, ale co. Už tam psát nebudu, svého času si cením více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak dnes mě přišla na mejl upomínka,že prý Upc dlužím částku 651kč.Takže když sem přišel po půl osmé večer z práce,neprodleně jsem volal na KC,za co že jim teda dlužím.Slečna nejprve,že dlužím za červen,poté to změnila na červenec a nakonec prý nedlužím ani za jeden z těchto měsíců,ale za srpen.Když jsem ji odvětil,že platbu provádím prostřednictvím Sipa a všechny mám potvrzeny o zaplacení bud z pošty razítkem a nebo mám výpis z účtú,kde Sipo platím převodem jako klasickou složenku,a že mě nikdy nepřišla upomínka ,že dlužím za nájem,plyn či koncesionářský poplatek,který se standartně jako dluh objevý v následujícím Sipu,tak tento argument vůbec nepřijala a stále si mlela tu svou.Když jsem ji chtěl oznámit datumy plateb,tak to odmítla s tím,že to ještě zkusí dohledat v systému a že se zítra ještě ozve.Podotýkám,že si částku na faktuře a Sipu kontroluji,jestli se schodují.Tak jsem zvědavej,s jakou blbostí na mě vyrukuje tentokrát.Ale neuvidí ode mě ani 1 korunu navíc.

A už ta částka je divná,protože v dé době sem platil minimálně 1400kč/měs.Od prosince je částka kolem 1000kč/měs.

  • Super
  • -
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tyhle priklady me stale vic a vic utvrzuji v tom, ze UPC zamestnava bud diletanty, nebo je to cele jedna velka zlodejna (viz nejen me zkusennosti). Prave z takovych pripadu se pak po case vyklube exekutor za dvermi, protoze slecna na ZC nedohledala...

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník gaba999

mne asi budú chodiť faktúry dva krát za mesiac :D najskor prišla faktúra asi 9.10. s čiastkou 599 czk za internet a prenájom modemu, a mal by byť v tom aj poplatok za prepis zmluvy z jednoho človeka na iného (99czk asi). 18. 10. faktúra na nevysvetlitelných 637 czk, ktorú som si priznávam nevšimla, pretože som nečakala ďalšiu platbu za ani nie desať dní. a na začiatku listopadu došiel kamarátke (osobe, na ktorú bola zmluva napísaná predo mnou a keďže majú asi problémy s poriadnym prepísaním údajov za tých 99czk, tak si takto bežne preposielame maily od nich :D) mail s faktúrou na -406. každú chvílu v inú dobu, iná čiastka, plus či mínus... najviac sa mi páči že v celom Brne (a ako tu čítam tak hádam ani v celej repubilke) nie je miesto, kde by sa s nimi mohol človek porozprávať osobne, aj keď by bol človek ochotný prísť a vysvetliť si to rozumne. som zvedavá, čo sa dozviem v telefóne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...