Přejít na obsah

Jak dlouho trvá zapojení služeb od UPC


Návštěvník Andria

Doporučené příspěvky

Návštěvník Andria

Ahoj, takže začnu od začátku. Bydlím v rodinném domě, kde bydlí 8 lidí. V dolním patře již UPC je a v horním patře bych potřebovala UPC internet zřídit. Nemáme dobré vztahy s rodinnou a fungujeme jako dvě samostatné rodinky jen s tím, že tedy máme společný dům. Takže je vyloučeno, abych se napojila na internet, který patří spodnímu patru. No kontaktovala jsem UPC přes ten jejich formulář na webu jestli to je možné takto zapojit a bylo mi sděleno, že potřebují zaslat kopii kupní smlouvy. No tak jsem si řekla založím na webových stránkách objednávku, abych stihla akci a potom jim pošlu třeba výpis z katastru. Objednávku jsem založila 16.6.2011, za tři dny se mi ozvala paní, která měla mou objednávku na starosti a sdělila mi, že kupní smlouvu nepotřebují zaslat, že to není nutné a že mě bude kontaktovat technik. Zdálo se mi už moc dlouhé čekání na kontaktování technikem, tak jsem volala na UPC, kde mi sdělili, že tam mojí objednávku nemají, že evidují pouze jednu smlouvu na tuto bytovou jednotku a že neví s kým jsem mluvila, ale potřebují zaslat kupní smlouvu jinak, že mi nikdo internet nezařídí a že nechápe kdo mi mohl říct, že smlouvu nepotřebují jestli to byl zaměstnanec UPC. Jistě, že to byl zaměstnanec UPC. No nakonec mě technik kontaktoval až 22.6.2011 a 24.6.2011 byl u mě doma. Udělal si zápisky kudy povedou kabely odkud kam, kde bude druhá přípojka, díra ve zdi a že bude nejlepší to teda udělat na druhou smlouvu. Odešel s tím, že se mi ozvou technici, kteří mi to zapojí. Jenže už je zase 27.6.2011 a nikdo se neozval a já nevím jak co vypadá, na UPC stále tvrdí, že tam moji objednávku nemají. Že to vyřizují na jiným tel čísle, kde zpracovávají internetové objednávky. Tak já nvm jestli mám čekat jestli se mi někdo ozve nebo zavolat na tu linku, kde dělají ty webové objednávky, někde přece musejí mít něco poznačené. No, ale je mi líto, že ještě služeb UPC ani nevyužívám a už s nima mám problémy. Jak dlouho tedy trvá doba zapojení, je to normalní, že už je to 14 dní a internet stále nikde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

Ve vašem případě se jedná o tzv. nestandardní instalaci. Pokud už u vás byl technik tak udělal nacenění připojení (to je to jak zkoumal co kudy povede atd.) a nyní probíhá schvalovací proces. Až toto všechno bude hotové dozvíte se zda to pro Vás bude zdarma (firmě vše uhradí UPC) a nebo budete mít nějakou spoluúčast na platbě. Jakmile toto vše bude, dovyřeší se administrativní záležitosti jako konkrétní služby a další systémové věci..

Paní co Vám volala 19.6. evidentně řekla hloupost.

Můžete ještě zkusit napsat/zavolat na UPC s tím že chcete vědět jak to vypadá s dotahem kabeláže a připojení. Můžete v hovoru zmínít že se jedná o nestandardní instalaci, operátorovi by se mělo rozsvítit. Ale nečekejte že Vám dá odpověď hned. Nejspíše Vám s ní bude volat později (druhý den).

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Andria

Aha, tak já ještě tedy počkám :D Asi jsem moc nedočkavá. Nevíte jak je to s tou kopií kupní smlouvy? Jestli ji teda jako asi chtít budou nebo ne. S paní, kterou jsem mluvila potom, ta co nechápala s kým jsem mluvila říkala, že stačí kopie z katastru podepsaná majitelem, co když tento rodinný dům má tři majitele, kde z 1/4 patří mé mámě, z 1/4 mé tetě a z 1/4 mé babičce. Stačí podpis jednoho nebo všech? A další dotaz mám doma kopii, která je z roku 2005, ale nic se tu neměnilo, tak stačí tento starý výpis nebo je lepší nový?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...