Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno
před 5 minutami, Evzen napsal:

Jak je videt, zase takovej problem to zjistit (ze je potreba F na jednom konci a IEC na druhym) nebyl... takze stacilo jen to poradi otocit - nejdriv merit, potom rezat...

Ještě dodám, že jsem nikde nenašla kabel tak, aby měl jeden konec šroubovací F sedící na zásuvku UPC a druhý konec IEC sedící do TV.. Vždy je to buď šroubovací oba nebo zastrkávací oba.

Odesláno

Běžně se dává F na obě strany kabelu a na tu jednu stranu pak redukce z F na IEC.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Nevím jestli jsem výjimka - ze zásuvky do TV to mám bez redukce, kabel od UPC.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
před 2 minutami, alishka napsal:

Tak za prvé od toho je technik, který byl za práci placen a měl nám to zapojit nebo aspoň říct co a jak.

Jasne, o tom zadna, to nezpochybnuju.
Jen se podivuju tomu hura-nakupu... obzvlast pokud tomu nerozumim, tak se nejdriv nachytrim na Internetu a pak teprve vyrazim na nakupy a ne naopak...

A ano, hotovy kabel F-IEC se najde tezko (pokud vubec)... i tohle se da tim pruzkumem PRED nakupem zjistit (a teda zjistit, ze potrebuju koupit separatne kabel a koncovky a nasroubovat si je sam).
Ostatne, i tedy ve foru jsou o tom diskuse, dokonce primo s odkazy na konkretni kabely (Belden) a videonavody na montaz koncovek na kabel.

Nic, v pohode, nema cenu to dal rozpatlavat, holt se stalo... 😉

Odesláno
před 1 minutou, Evzen napsal:

Ostatne, i tedy ve foru jsou o tom diskuse, dokonce primo s odkazy na konkretni kabely (Belden) a videonavody na montaz koncovek na kabel.

Nic, v pohode, nema cenu to dal rozpatlavat, holt se stalo... 😉

Já jsem na toto forum, přiznám se, přišla až dneska, že nějaké je 😎 A fakt jsem nečekala, že to bude taková věda ten kabel no..

Odesláno

sodekcz@ Pokud ho někdo vyrobí, tak žádný problém. Ale v obchodech tato varianta moc není, protože se mezi účastnickou zásuvkou a TV běžně používá IEC-IEC (terestrika) a F-F (SAT).

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Nepodepisovat předání, reklamovat nedokončenou instalaci a samozřejmě požadovat snížení platby za nedodané, nezapojené služby (TV).

Bude to těžké, protože donutit UPC téměř k čemukoliv je problém, já to kdysi po třičtvrtě roku musel nakonec vyřešit kompletní výpovědí aby se tím začali zabývat. Do té doby jen slibovali.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 4
Odesláno

Tak panove, kabel F-IEC jsem shodou okolnosti asi pred mesicem kupoval v Datartu, zadnej problem. Meli tam 5m, 10m a 15m. Pro pani bych mel radu, nez kupovat dalsi, jiz treti kabel, stacilo by koupit jen IEC konektor. Na jedne strane toho F-F kabelu odstrihnout F konektor a tenhle tam jednoduse nasadit. Je to opravdu jednoduche, zvladne to kazdy.

JInak technik UPC opet nezklamal 😞 Prave jsem dostal napad, co budu asi delat, az pujdu do penze 🙂

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odesláno

Než stříhání F konektoru, to raději redukci F-IEC

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno
  • Řešení

Jak píše Standa, vřele doporučuji používat pouze kabely s F konektory a ke kabelům příslušné F-IEC a IEC-F redukce, například:

Spoiler

ImgW.jpg.787b56edba8aec5de9a9bdb190565764.jpg1814317113_ImgW(1).jpg.cfa7f4cc32f88eea84256740b9a2b223.jpg

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague