Přejít na obsah

Chvilkové zvýšení rychlosti až na 100 Mb/s


Návštěvník kolda5

Doporučené příspěvky

Návštěvník kolda5

Ahoj,

 

vím,že tady všichni řešíte vesměs problémy s rychlostí, ne malokrát mívám ty problémy i já...Ale dnes se mi stala zajímavá věc...Stahuji programem jdownloader nějaké soubory a nejdříve OK rychlost patřící k mému tarifu(mám 25Mb/s) a najednou se dívám a rychlost stahování mezi 8-13 MB/s ! Sledoval jsem to asi tak 15 minut a opravdu pořád taková rychlost, řekl jsem si jestli se náhodou jen program jdownloader nepomátnul ale opravdu stažená data nabíhali neskutečně rychle a soubory byly staženy velice rychle...Stálo se Vám to někdy, že by vám UPC pustilo vyšší rychlost i když krátkodobě ? U mě to trvalo opravdu tak max. 20 minut. Teď už jedu zase normálně 2-3 MB/s...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bender

No já bych proto vysvětlení taky měl :) Nejspolehlivější metoda měření je vzít do ruky stopky a stahnout velkej soubor z FTPka. Ostatní měřiče fungujou jak se vyspí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kolda5
tak jelikož eurodocsis 2 nepustí víc jak teoretickejch 50 Mb/s, což je cca 6 MB/s, cokoliv nad tuto hodnotu je nesmysl... pro každou takovou zvláštní situaci existuje minimálně jedno spolehlivý vysvětlení :)

 

Já jsem tomu samozřejmě taky nechtěl věřit, takže jsem to ihned sváděl na program jdownloader ale opravdu ty data tak rychle v kolonce staženo naskákavali.

Ale nezlobil bych se kdyby mi to dali na pořád :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

Mám podobnou zkušenost z doby používání FiberBusiness 110 nebo jak se to jmenovalo (110/10 Mbps).. jednou se stalo, že se stahovalo rychlostí téměř 500 Mb/s (a to fakt.. ty soubory se opravdu stáhly a funkční) tuším že to bylo někdy mezi 2-3 ráno, ale je to už pár měsíců

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bender
Neco podobnyho uz jsem take kdysi zaznamenal, myslim ze by to mohlo byt tim, ze soubor byl behem stahovani komprimovan, s rychlosti linky to urcite nema nic spolecneho.
Asi tak, z dob kdy jsem brouzdal po netu ještě přes vytáčenou linku přes modem s maximální hodnotou 56Kbps jsem občas také dosáhl i desetinásobku. Přesně jak píšeš, mohla za to komprimace dat nikoliv zvýšená rychlost služby.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

A nestahoval jsi to třeba přes FF? Ten si někdy nastahovává věci dopředu, takže než najdu adresář kam uložit, tak už mám staženo a jen se to přenese z tempu... Když je soubor větší, a je stažený třeba jen z půlky, pak měření rychlosti "zalže" protože řekne, že mám např. staženo v 1 vteřině 50 MB a teprve poté se postupně opraví.....

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...