Přejít na obsah

Modem Compal CH7465LG


kotasek

Doporučené příspěvky

Návštěvník warhawk22

Ja len informacne taky maly "hint":

Davajte pozor aku sirku kanala (channel width, radio spectrum/bandwidth) mate nastavenu.

Vela (hlavne starsich) zariadeni ma problem pri 40MHz (resp. auto 20/40MHz), aj ked v specifikacii danu sirku pasma podporuju.

A dalsia vec je, ze v silne zarusenom prostredi su vacsie packet loss na 40MHz (kedze prekryvanie frekvencii je vacsie) .. a samozrejme pisem o Wifi N 2.4GHz. Pri 5GHz AC taky problem nebyva (novsi standard, malo zarusene prostredie/prekryvanie frekvencii) a vacsinou sa nepouziva cez steny, resp. sa pouziva na blizko alebo kde je menej prekazok/stien.

 

Preto ja vzdy nastavujem len 20MHz sirku pasma (pri N 2.4G).

 

491x161x40mhzchan.jpg.pagespeed.ic.JGNfL2MQH7.jpg

 

17134040-978a15b996974045846c83547c5d1b8a.jpg

 

wifi.jpg

 

wifi.jpg

 

Use 20 MHz channels in the 2.4 GHz band. Using 40 MHz channels in the 2.4 GHz band can cause performance and reliability issues with your network, especially in the presence of other Wi-Fi networks and other 2.4 GHz devices. A 40 MHz channel might also cause interference and issues with other devices that use this band, such as Bluetooth devices, cordless phones, and neighboring Wi-Fi networks.

 

Though it’s less common, the channel width setting for a 2.4 GHz Wi-Fi network can cause problems. 2.4 GHz band networks have two channel widths—20 MHz and 40 MHz (40MHz was introduced later with the IEEE 802.11N specification). While the 40 MHz channel band offers more throughput, some older Wi-Fi network adapters and drivers don’t work well with it. If you’re not getting a reliable Wi-Fi connection but your signal strength is strong and the Wi-Fi channel is clear, check the Channel Width setting for your access point by signing in to it. Typi**lly, it’ll be set to Auto or 20/40 MHz or something similar when you get it. If your access point or router is set to one of these, try setting it to 20 MHz instead.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Přesně tak, když už je nutnost mít WiFi ve 2,4GHz tak jedině s 20MHz šířkou (pokud to teda není někde na samotě) a vynechat kanál 13(14), se kterým mají některý zařízení taky problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

A je ten modem v pohodě teda? jestli si ho mám nechat, mi ho vyměnili omylem. Na infolince mi řekli, že ten stávající mi nepokryje rychlost internetu

a že jestli teda vyměnit, tak mluvila o tomhle tuším a já jsem řekla, že wifi nepotřebuji, tak mi bylo řečeno, že mi vymění za nějáký jiný...ale vyměnili za tento.

A asi teda budu platit poplatek za výměnu z ceníku jsem vyděla? a nebo to je bezplatný, dkyž jsem měla modem, který nepokryl rychlost moji?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Weiny

Modem je v pohodě, ale musí být stabilní a kvalitní síť, což je záležitost UPC.

Já mám doma nějakého šotka a od jeho instalace co hodinu vypadává rádio. Už to víc jak měsíc řeším s technikem UPC a stále nejsme u konce. Vyměnil i zesilovač v baráku, napadá mě už jen vyměnit koaxiální kabel vedoucí k zesíku ve sklepě, což by teda bylo dílo. Když ho dám do bridge módu, minivýpadky přes pingplotter sice vidím pořád, ale rádio vypadne jen jednou za den, ne co hodinu. Zase mít doma dva routery vedle sebe je naprd.

 

Co se týče rozhodování mezi Compalem a jiným modemem od UPC - je to bezpředmětné, Technicolor již v nabídce není, i když jsem ho moc chtěl zpátky. 400kč tudíž po Vás již nikdo chtít nemůže, pokud je výměna třeba kvůli smrti modemu či nedodržení rychlosti. Pozor na starší UTP kabeláž. A koax mezi zásuvkou a modemem s f-konektory musí být vyroben technikem pomocí krimpovacích kleští a dobře dotažen, vše má vliv na ztráty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Weiny

Dokončím svůj příběh. Kvůli výpadkům int. streameru co pár hodin jsem si m.j. také nechal vyměnit Compal za jiný, ale bez výsledku, jsou identické a většinou je problém ještě po cestě k nám. Měl jsem štěstí na velmi šikovného a ochotného technika, co tu poměnil co šlo, včetně dosluhujícího traťového zesíku vedle v domě, bez výsledku. Nakonec má podezření na několikasetmetrový kabel zakopaný v zemi, což ale nikdo kvůli mému internetovému rádiu řešit nebude.

I možná díky zdejšímu Markovi-26 jsem nakonec skončil u staršího ověřeného Technicoloru, který opravdu ony minivýpadky u mě v baráku dokáže eliminovat na minimum, a já mám konečně klid :diky

Moje sledování pingplotterem se ukázalo jako bezpředmětné, neb ty čáry na něm byly u každého zvoleného cíle v jiných časech a hlavně nekorenspondovaly s mými výpadky.

Přeji všem zdárné vyladění sítě, žije si vlastním životem koukám :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...