Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

@cz01 Muzu potvrdit. Mam podobny problem na cernem Compalu, ale s kabelovym pripojenim. Ja zaznamenal pad rychlosti na cca 1/3 rychlost  zatim jen jednou od vymeny modemu (drive Cisco - snad ani jednou). Pomohl restart modemu. Rad bych znal pricinu. Jestli je to chyba chipsetu, jak pise @quadra2030, muselo by to zlobit vsechny uzivatele. Doufam, ze se to nebude opakovat moc casto.

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odesláno

Problem s Puma 6 je hlavne zvysenie latencie paketov pri velkom pocte download kanalov (16 a viac) a velkom pocte spojeni - nedostatocny vykon CPU (Intel Atom single core), neprejavuje sa vzdy a vsade.. su testy, ktore to dokazu nasimulovat, ale to nie je bezna prevadzka! Treba si uvedomit, ze v dobe vyvoja toho chipsetu (2013/14) bol standard 8 (a menej) download kanalov a rychlosti do 300 Mbit, ano, mali to lepsie otestovat, ale to je bezpredmetne..

Puma 7 (DOCSIS 3.1) chipset uz ma novsiu generaciu Atom CPU (dual core, vyssia frekvencia, vykonnejsia architektura) a vacsiu rezervu vykonu, cize nema problem aj pri gigabitovych rychlostiach - OFDMA je podstatne narocnejsie na processing ako QAM..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Sry za lehky OT: Jak je to by default s dualem (2,4 a 5), kdyz maji stejny SSID - jak si to ta zarizeni vyberou, ktere pasmo pouziji? Hned jak jsem presel z TC7200 na Compal, tak jsem si je pojmenoval zvlast, cili jsem ani nezkousel.

Odesláno

Stejné SSID a stejné heslo se už běžně používá např. v routerech TP-Link (označeno jako "Chytré připojení") a kromě jedné výjimky, na kterou jsem narazil, naprosto v pohodě, připojovaná zařízení si sama vyberou, k čemu se připojí. Tou výjimkou je internetové a DAB rádio z Lídlu SilverCrest SIRD 14 B1, kde se mně ani po celodenní fušce nepodařilo dosáhnout připojení a musel jsem "Chytré připojení" v TP-Linku zrušit. Nicméně i tak jsem nechal shodné SSID a shodné heslo pro obě pásma.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
před 4 hodinami, 1grdecoca napsal:

Sry za lehky OT: Jak je to by default s dualem (2,4 a 5), kdyz maji stejny SSID - jak si to ta zarizeni vyberou, ktere pasmo pouziji? Hned jak jsem presel z TC7200 na Compal, tak jsem si je pojmenoval zvlast, cili jsem ani nezkousel.

Volba sítě je na klientovi, ten si pokud jeho systém nekáže jinak vybere síť s větší silou signálu. Naštěstí moderní zařízení docela spolehlivě skáčou na 5GHz. 

Odesláno

..pokial mu "nepomaha" tzv. band steering - ktory vsak na beznych SOHO WiFi AP viac nefunguje ako funguje a robi iba problemy (a casto sa neda vypnut, nehovoriac o konfiguracii parametrov) a je v konflikte s logikou vyberu pasma klienta..

BTW, Apple iOS (aj MacOS) ma aspon jasne definovane podmienky vyberu pasma v oficialnom dokumente, nieco podobne som pri Androide nikde nevidel..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • po měsících...
Odesláno

Zdravim, kolega ma problem s tim, ze nema moznost prepnout modem do modu bridge. Oni to zakazali nebo v cem by mohl byt problem?

Capture.PNG

Odesláno

Asi má IPv6. Takže zavolat na zákaznickou linku a nechat překlopit na veřejnou IPv4, pak to půjde.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@Adolf.Shitler Dik, potvrzeno, ma opravdu IPv6

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague