Přejít na obsah

Cukání obrazu u DVR


Návštěvník Katoda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda

Já problém se zamrzáváním obrazu taky nemám. Ale jak už jsem psal dříve, občas mi při přímém sledování obraz jakoby zacuká, navím jak to popsat, je to jako by se chtěl obraz např. přepnout z režimu 4:3 do 16:9 a na poslední chvíli si to rozmyslel. Pozoruji tento jev na všech programech a ve všech multiplexech a dost nepravidelně. Někdy je interval mezi dvěma cuknutími čtvrt hodiny nekdy jen tři minuty. Bude to patrně nějaká chyba mého STB a výměna by to patrně vyřešila, ale zatím to moc neřeším, protože převážně teď sleduji nahrané pořady, které mám na HDD, při přehrávání uložených pořadů se totiž tento jev neobjevuje, to je obraz v pořádku. Jinak musím říci, že jsem s CV-6000 opravdu spokojen.

 

Poslední dobou ale registruji u muxu s HBO a Cinemaxem, že přibližně jednou za cca 2 hodiny se obraz rozpadne, "zplechovatí" až úplně vypadne zvuk a tento stav trvá cca 20-30 sekund. Několikrát jsem během výpadku přepnul na měření kvality a úrovně signálu, ale i během výpadku jsou všechny hodnoty naprosto v pořádku. Po těch cca 20-30 sekundách se obraz i zvuk plynule vrátí a je zase OK. Čím to je netuším, ale vzhledem k těm normálním hodnotám signálu se domnívám, že to asi nebude nějakým lokálním rušením, že takto už přichází signál odněkud "ze zdroje". Nejsem si ani jistý, jestli je to jen problém muxu s HBO, nebo jestli se to vyskytuje i v jiných multiplexech, já to zatím zaznamenal jen tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozoroval jsem před časem stejné výpadky (20-25s s postupným obnovením obrazu s plným signálem), které se ale neomezovaly jen na mux s HBO. Staávalo se to i na ČT, Nova, a dalších programech. Teď sem to v poslední době ale již nepozoroval.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek
  • Bílina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Leosek

To Katoda: Já to mám na CT, Nově i Primě. Stává se to tak 2x za večer.

 

Jinak mě těší, že UPC tyto příspěvky čte, protože oznamovat problémy přímo na UPC je nadlidský výkon a po telefonu i pěkný záhul na peněženku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera "plechovatění" trvalo rekordně dlouho. Začalo to v 17.15 a skončilo asi až po deseti minutách. Proto jsem stačil projet všechny programy. Bylo to na ČT, Nova, Prima a HBO. Ostatní byly bez problémů. Stačil jsem i vyfotit obrazovku, ale nevím jak sem fotku dát. Úroveň i kvalita signálu byla normální (89, 90).

Kabely to asi nebude. Kontroloval jsem je. Jejich kvalita je snad dobrá (Vivanco a Profigold).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dola
:cry: Mám Handan CV-6000 Twin DVR cca 6 týdnů a ono záhadné cukání obrazu se mi objevuje také, takže to asi vada přístroje nebude, navíc se mi na LCD televizoru SONY, při přepínání kanálů na Handanu, objeví nebo spíše probleskne cca v 1/4 obrazovky tenká žlutá čára, a to jen někdy. To Ti dělá také?? Pokud se Ti to cukání podaří nějak odstranit dej vědět. Dík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Mám LCD Sony Bravia, ale žlutá čára se mi neobjevuje. Zatím mě nenapadá, jak to cukání odstranit a čím by to mohlo být. Většinou teď sleduji programy, které jsem si nahrál na HDD a tam to při přehrávání naštěstí nedělá. Když ale sleduji program přímo a obraz se zacuká třeba 3x za sebou v tříminutovém intervalu, tak to je docela otrava a znehodnocuje to zážitek z filmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník džejar

Kluci, já bych to viděl jako další úspěch UPC směrem k nas.ání klientů. Teď koukám na zprávy (ČT1) a cukání pozoruji co půl minuty(občas i inverzi). Vzhledem k tomu že TV mám CRT a Handan 5000 tak myslim, že je to na straně UPC nebo ještě někde dál

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Jestli myslíte cukáním jakoby trhaní obrazu, trvá to v kuse, je to bez přerušení, někdy dýl někdy kratší dobu, pomůže vypnutí a zapnutí STB, tak se to projevuje i u CV-7000, ikdyž musím říct, že jsem si toho už pár dní nevšiml.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Ne ne tohle bude něco jiného. To zacukání je jen velice kraťoučké, jen takové "cuk-cuk" a hraje to normálně dál. Je to velice nepravidelné, jak jsem už psal, někdy je třeba interval mezi dvěma škubnutími třeba čtvrthodinu a to si toho pomalu člověk ani nevšimne, ale jindy to třeba takhle krátce sebou zaškube čtyřikřát, kdy je interval mezi škuby dvě až tři minuty a to už si toho všimneš a nakrkne to. Vypnutí a zapnutí nepomůže. Bude to asi specifikum jen nějaké série CV-6000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...