Přejít na obsah

Vulva

Uživatel
  • Příspěvky

    90
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele Vulva

  1. Vulva

    Modem Vodafone Station

    Taky mi dorazila aktualizace a nevím zda to souvisí anebo ne, ale zhoršil se o 20% upload. Bridge. Možná jen shoda náhod a něco na lince... A DOCSIS taky svítí, po půl roce, zeleně.
  2. Je to normální stav, Wifi router je povinen skenovat, zda jeho vysílání nebude rušit radar. https://hippocratesguild.com/cs/jak-používat-dfs-kanály-v-wifi/
  3. Sice trošku off-topic, ale při případné migraci na exUPC síti od Vodafone k T-M zůstane člověku stejná pevná IPv4? T-M má momentálně 1000/60 za 299 Kč a modem jen za 50 Kč.
  4. Samsung je jinde, je to "Apple" mezi Androidy, v tom nejlepším slova smyslu. Motorola patří pod Lenovo, to dělá dobré notebooky, ale telefony jsou pro ně okrajové. Samsung má dnes nejlepší software, vychytávky, aktualizace. Navíc sám vyrábí většinu komponentů v tom telefonu (displeje, paměti, úložiště, procesor, atd.). Vůbec bych kolem 10 tisíc neuvažoval o ničem jiném.
  5. Vulva

    Modem Vodafone Station

    Tak jsem se schválně mrknul, taky mám asi 5 dní AR01.04.046.25_091322_7244.SIP.10.X1 a vše v pohodě. Jako router teda Asus AX86U. Akorát VF Station mi na homepage píše "DOCSIS Offline", což je zjevně blbost, jede to v pohodě.
  6. Wireguard je lepší volba jak OpenVPN, mnohem rychlejší. Navíc i ten WG klient pro Android / WIndows / Mac je fajn. A jsem rád, že to DDNS změnit na Asus pomohlo 🙂
  7. Tak z toho obrázku si Asus router myslí, že má WAN IP 94.112.87.242, ale traminek.myddns.me se ti resolvuje na 78.45.36.83. Co ti nastavuje to myddns? Doporučil bych ti použít přímo Asus DDNS, co má router, je zdarma a spolehlivé.
  8. @tramin - a máš Vodafone modem opravdu v režimu bridge? Jinak tam vcelku není co nastavovat, default settings stačí, po vygenerování (min) jednoho klíče pro klienta: https://www.asus.com/support/FAQ/1048280
  9. Snazší to bude s pevnou IP adresou, dá se zjistit třeba tu: https://www.mojeip.cz/ Pokud pevná není, není problém, Asus má svoje DYNDNS, dá se to nastavit v WAN / DynDNS, dynamická IP adresa se pak bude mapovat na ZVOLENEJMENO.asuscomm.com. A na tuto adresu se pak prostě zvenku připojovat 🙂 Nic víc složitého tam k nastavení není.
  10. Vulva

    Nastavení profilu

    No, třeba 2FA ověření přihlášení do Můj Vodafone, to je dramaticky vyšší bezpečnostní risk...
  11. Jde o plastovou SIM? Jen na okraj, v případě e-SIM by s tím neměl být problém odkudkoliv, ne?
  12. Já si nedávno zapojil měřák přímo do trojfáze, abych zjistil spotřebu, a žasnul jsem.. Když mi "nic" neběží, tak mi to stále bralo přes 300W. Modem, router, nabíječky, Google Assistent, repráky, lednička, trouba, mikrovlnka, atd., vše má minimální, ale nějakou spotřebu. A to je masakr na elektřině. Něco jsem čekal, ale ne přes 300W "standby". Tak jsem začal trošku optimalizovat a stáhnul to na 150W, což právě při dnešních cenách elektřiny je dost, 1.3 MWh ročně, pro nové ceny dost přes 10 tisíc Kč ... Takže optimalizovat i jednotky desítek W docela dává smysl.
  13. Vulva

    Malo programu pres Ci Modul

    Případně se dá přes web vynutit obnovení programové nabídky.. TV nechat zapnutou na ČT1 HD nebo Nova HD.
  14. Vulva

    Modem Vodafone Station

    @Veronika - Vodafone jak si tento modem nastavuje Rx Power? V mém případě je fakt nízko, a s tím souvisí asi i nízké SNR, běžně je na 38, což je na OFDM fakt na hraně a ztrácejí se pak packety a rozpadá linka. 3 měsíce dozadu jsem tam měl lepší hodnoty, a nyní se to "samo" nějak změnilo.
  15. Vulva

    Modem Vodafone Station

    940Mbps je reálné maximum, on ten 1Gbps taky má nějaké hlavičky, co zabírají přenosové pásmo, ale nepočítají se do "rychlosti", pokud člověk měří správně. I když třeba http://speedtest.dkm.cz/ k tomu přidává nějaký "offset", aby to lépe vypadalo, cca +6%.
  16. Přesně je to u Vodafone 2^6 = 64GB. To je docela dost 🙂
  17. Akorát některé datově neomezené tarify (v ČR) jsou v zahraničí omezené, myslím že na cca 60GB / měsíc.
  18. Vulva

    Videotéka HBO Max

    Nějaký update? Kdo má HBO / HBO GO přes Vodafone, od zítřka tedy HBO Max, cena zůstává?
  19. Vulva

    Modem Vodafone Station

    To je spíše programátorská chyba. Asi tam má někdo kontrolu na první dvě číslice verze, že jsou (třeba) větší než 50, což 10(0) nesplňuje.
  20. Vulva

    Modem Vodafone Station

    To vypadá na luxusní hodnoty 🙂 Mám je výrazně horší, stejný SW/HW verze, a jede mi to teda stabilně. Nicméně bridge režim a dedikovaná IPv4.
  21. Vulva

    Modem Vodafone Station

    @ivan.p zkus sem hodit výpis úrovní z "DOCSIS Status" co jsem dával já. A případně zkus i Speedtest.net na telefonu, měří packet loss, nebo zde - https://devicetests.com/packet-loss-test nebo si stáhni https://www.paessler.com/packet_loss_test - na zarušené lince se slabým signálem se to bude pohybovat na 10-15% kldině, a bude se ti rozpadat spojení. Což je podklad pro to aby přijel zdarma technik a pořešil ti to 😉 A dělej to samozřejmě přes LAN, ne přes Wifi.
  22. Vulva

    Modem Vodafone Station

    Jj, od počátku v bridge režimu, mám vlastní modem s VPN a tak..
  23. Vulva

    Modem Vodafone Station

    To by mne zajímalo podle jakého klíče se downgraduje firmware. Já mám stále AR01.04.046.07_072921_7244.SIP.10.X1 ( 01.04.046.07.EURO.SIP )
  24. Vulva

    Modem Vodafone Station

    SNR na 42 teda určitě nemám, na OFDM s QAM 4096 mám 39 dB a běží to teda stabilně. Jen mne zajímalo, co tam máte vy..
  25. Vulva

    Modem Vodafone Station

    Hodíte mi sem někdo screenshot z Vodafone Station ze sekce "DOCSIS Status"? Zejména jaké máte Rx Power a SNR na OFDM?
×
×
  • Vytvořit...