Přejít na obsah

Ohambí

Uživatel
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Basic
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    Základní
  • Vodafone zařízení
    CA modul
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Brno

Ohambí's Achievements

Úroveň 2

Úroveň 2 (2/14)

  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post

Nejnovější odznaky

0

Popularita

  1. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Nezlobte se na mě, ale tohle není pravda. Telefon i email jsem měl/mám u UPC/Vodafone po celou dobu aktuální a ohledně modemu mě za celou dobu nikdo ani jedinkrát nekontaktoval. Po přihlášení do Můj Vodafone tam svůj typ modemu vidím, takže Vodafon má o mém zařízení správné informace. A když jsem minulý týden volal na infolinku ohledně změny tarifu a ceny TV nabídky, tak přišla řeč i na modem a nebyl jsem ani náznakem upozorněn, že za měsíc mi můj modem přestane fungovat. To bych si samozřejmě s novým TV tarifem rovnou domluvil i pronájem a výměnu modemu. Na mě to opravdu působí tak, že se teď někdo probral a začal to řešit na poslední chvíli. Já jako BFU fakt neřeším nějaké platnosti certifikátů, prostě krabička bliká, internet jede a tím to pro mě končí. A očekávám od svého poskytovatele internetu, že mě bude o takových zásadních věcech s dostatečným předstihem informovat. Ne, že se jednoho dne probudím a budu bez internetu a dozvím se na infolince, že bohužel. To bych byl fakt vytočenej a rozhodně bych po 15 letech zvažoval odchod k jinému poskytovateli byť i za cenu horších služeb.
  2. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    @Veronika - Vodafoneodpověď viz můj předchozí příspěvek @tomusDěkuji 🙂
  3. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    @Veronika - Vodafone Dobrý den, děkuji za informaci. Můžu potvrdit, že mě rozhodně nikdo nikdy ohledně výměny modemu nekontaktoval a kdybych náhodou nezabloudil na toto fórum, tak nemám o blížícím se konci podpory modemu nejmenší tušení. Domnívám se, že tohle jste měli hromadně komunikovat mnohem dříve a ne za pět minut dvanáct. Edit: Jak udělám zmínku o @uživateli aktivní? Děkuji.
  4. Zkusil bych ještě smazat cookies, případně si stránku otevřít v anonymním okně nebo jiném prohlížeči bez Adblocku.
  5. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    A jo, už tomu rozumím. Ano, to je marketingový klam jak vyšitý, ale moje blbost.
  6. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Děkuji, no sice pořád nerozumím tomu, jak může být (byť jen teoretické) maximum 300 na výstupu, když na vstupu to protlačí jen 100, ale budiž. Beru to tak, že jako BFU jsem naletěl na marketingovou vábničku a moc jsem to nestudoval. Nicméně už v té době jsem žil v tom, že maximum modemu je oněch 100. A dost dlouho jsem měl internetový tarif od UPC tuším 50 Mbit, takže jsem tu maximální rychlost nikdy moc neřešil. To až letos to vystoupalo na závratných 250. Každopádně děkuji za pomoc, záhada vyřešena a ano, nový router v tuhle chvíli nemá smysl řešit. Nicméně jsem ještě zkoušel udělat hotspot z NTB připojeného přímo na modem a rychlost jak z praku a 5G. Takže milého Tondu uložím zpět do krabice a šoupnu na bazar, nakrimpuju delší kabel, připojím ho z modemu rovnou do doku pro NTB a wifi pro mobil a tablet prozatím pořeším přes hotspot z NTB . Doufám, že nenarazím zase na nějaký jiný háček😀
  7. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Ano, teď si čtu ve specifikaci toho routeru, že WAN 1*10/100Mbps WAN port. Tomu mám rozumět jak? To jako nepodporuje větší rychlost na vstupu? Jak z toho pak ale chce na wifi udělat 300? Omlouvám se za neznalost, možná míchám dohromady různé rychlosti. Jinak ty LAN porty jsou jasné, v těch nic připojené nemám a ani jsem to při koupi neměl v plánu. Reálná rychlost wifi je od 50 do 75 Mbit.
  8. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Děkuji za bližší info. Předpokládám, že Vodafone mě bude o nutnosti výměny v předstihu informovat, takže proaktivně to řešit dopředu nebudu, každý měsíc s úsporou za pronájem se počítá🤑O aktuálních cenách těchto modemů nemám absolutně přehled, vycházel jsem z kupní ceny toho mého před 12 lety. Kupovat modem za 250 euro by byl samozřejmě ekonomický nesmysl v porovnání s pronájmem a nemomezenou zárukou a podporou. Ano, samozřejmě jsem připojil NTB přímo k modemu. Nicméně jsem tedy ješti vyzkoušel jiné kabely a skutečně, našel jsem ten jeden jediný, který má zřejmě omezenou rychlost na 100 Mbps a zřejmě je to ten kabel, co byl u routeru, protože jak jsem se díval, tak má omezenou rychlost pro LAN porty na 100 Mbps. Přes všechny ostatní kabely jsem naměřil oněch 250 Mbps, takže modem je v pořádku a problém je v routeru. I ledka "link" na modemu začala blikat žlutě, jinak bliká oranžově. Problém je, že v momentě kdy zapojím dobrý kabel z modemu do routeru, tak okamžitě začne blikat oranžově a jsem tam, kde jsem byl. Router není žádná 100 let stará plečka, ale žádná hitparáda to taky není: Tenda F3, maximální rychlost Wi-Fi 300 Mb/s a ve vlastnostech wifi sítě tu rychlost i vidím: Protokol: Wi-Fi 4 (802.11n) Typ zabezpečení: WPA2-osobní Síťové pásmo: 2,4 GHz Rychlost spojení (příjem/přenos): 300/300 (Mbps) Kabel napřímo modem - NTB: Rychlost spojení (příjem/přenos): 1000/1000 (Mbps) Nastavení routeru jsem prolezl, ale nevidím tam nic, co bych mohl vypnout/zapnout pro zvýšení rychlosti. No je to zvláštní, když má Wifi frčet 300 a hned při zapojení kabelu to očividně tu rychlost omezí na 100. Jinak jsem samozřejmě provedl obligátní vypnutí, pauza, zapnutí u modemu i routeru. Nějaký tip, čím by to mohlo být? Vadný kus?
  9. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Děkuji za rady, ale obstarožní kousek jsem před pár lety vyměnil za nový, takže v rozhraní ani síťové kartě problém nebude. A stejnou rychlost natočím i na mobilu. Navíc jsem vloni chvíli provozoval ten NTB na hotspotu, kdy jsem měl od O2 na mobilu neomezenou rychlost, tak jsem měřil rychlost i na připojeném NTB a žádný problém. Vloni v listopadu mi začala brutálně padat rychlost na NTB přes wifi na skoro nepoužitelné hodnoty, tak to už jsem chtěl řešit s podporou, ale přišel jsem na to, že problém je na mé straně barikády, konkrétně v BT. Začal jsem tou dobou víc používat BT sluchátka k NTB, který má společný modul antény pro wifi a BT a v momentě připojení libovolných sluchátek ta rychlost okamžitě spadne. Co jsem googlil, tak je to zřejmě rozšířený problém u HP a podle všeho neřešitelný, prostě tam montujou nějakej šmejd. Jedině asi pořídit nějaký BT dongle, ale zatím jdu cestou nejmenšího odporu a holt nasadím sluchátka s kabelem, když chci sledovat nějakou online službu.
  10. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Děkuji, tím pádem nemá smysl pomalou rychlost dál řešit, stejně asi bude chyba v tom modemu. Fungoval jsem na té rychlosti roky, takže pár dalších měsíců už na ní dožiju. Rozhodně to byla tenkrát dobrá investice🙂 No a alespoň budu psychicky připravený na to, že mi můj modem brzy zaříznou a nebudu pěnit jako včera u toho TV tarifu. Navíc tim do budoucna padá jedna z konkurenčních výhod Vodafonu oproti jiným poskytovatelům internetu.
  11. Ohambí

    Cisco DOCSIS modem

    Zkusím se zeptat v tomto tématu. V roce 2012 jsem od UPC odkupoval modem Cisco EPC3208 EuroDOCSIS 3.0 EMTA, na kterém frčím až doposud. Na to mé domácí internetové žvýkání to stačí. Za těch 12 let se mi kupní cena 1299 Kč vrátila za ušetřený pronájem modemu několikanásobně, v podstatě jsem jen dvakrát měnil napájecí adptér (1 origo kus jsem měl náhradní a vloni jsem dokupoval za cca 500 Kč univerzální). Z čistě ekonomického hlediska nemám důvod modem měnit a z toho funkčního v podstatě také ne, až na malý problém s rychlostí viz níže. Včera jsem našel ve vyúčtování info o převodu z Vodafone TV - Klasik s dvěma balíčky Sport a Pohoda na Vodafone TV bez balíčků, za to za skoro dvojnásobnou cenu. No navýšení ceny a ubrání služeb mně rozhoupalo k analýze potřeb, porovnání nabídek konkurence atd. Takže jsem si k tomu dnes sedl, pak jsem volal na infolinku a se slečnou jsem dospěl k nějakému kompromisu. Při té příležitosti jsme řešili rychlost internetu (naposledy jsem měl Pevný internet kabel 150 Mbps, který mi letos převedli na nový tarif Internet Basic 250/25), kde jsem argumentoval, že můj modem umí jen 100 Mbps, ale slečna tvrdila, že prý 300 Mbps. Zkoušel jsem to a noťas připojený přes kabel udělá těch 100/25, jinak k němu mám připojený vlastní wifi modem a přes ten na noťasu naměřím maximální rychlost kolem 75/25. Dotazy: 1) Projížděl jsem tohle téma a jestli jsem to správně pochopil, tak můj modem by skutečně měl podporovat až 300 Mbps? 2) Dále jsem tu narazil na informaci ohledně konce podpory těchto modemů, tj. že budu výhledově nucen si pronajmout nový modem od Vodafonu. Lze odhadnout nějaký časový horizont? Na odkup nového modemu jsem se ptal a tuto možnost prý nenabízí (bodejť by jo, potřebujou nás každý měsíc pěkně podojit). 3) Zaujala mě i informace, že mohu použít vlastní modem, který musí vyhovovat technickým specifikacím Vodafonu. Technickým věcem nerozumím, je na našem trhu dostupný nějaký konkrétní "budgetový" modem, kterým by se šlo vyhnou pronájmu nového modemu? Provozuje to takto někdo v reálu? Nedělá Vodafone problémy s připojením vlastního modemu?
×
×
  • Vytvořit...