August 24Aug 24 Dobrý den. Mám problémy s pokrytím. Občas mi vypadne i telefonický hovor, když přecházím po domě. Internet kolísá, občas vypadne úplně, občas je 5G. Lokalita je obec Polště, Předpokládám, že pokrytí je z Roseč, Šimanův kopec 521 m, tubusový stožár ; GSM (31937,31938,31939) LTE 800 (4924:11,12,13)Loc: 49°07'53.70"N 14°54'45.75"E. No a chybové hlášení jak se mi včera při pokusu o připojení na stránky Vodafonu na mobilu zobrazilo, zní: 2922df93-3b37-4fbb-a678-691ca32aee35. Mimo dům je signál lepší, nicméně chodit kvůli důležitému telefonátu na hráz rybníka není ideální stav. Chystá se nějaká úprava? Napadá mne, když na stávajícím stožáru je i T-Mobile, jestli by nebyla šance využít stožár který má T-Mobile na okraji obce Políkno a na který prakticky vidím... Děkuji za odpověď. - Basic One - - Red Basic, Motorola G86 power 5g Polště
August 25Aug 25 Jestli máš doma nějaký pevný internet, tak můžeš používat volání přes wi-fi, stačí si to zapnout v nastavení telefonu Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
August 26Aug 26 Care Centre @atonda Pěkný den, ověřovala jsem to u našich síťařů. V dohledné době bohužel v této lokalitě neplánujeme novou výstavbu :( Veronika Premium BezLimitu XL ALLinONE Vodafone Station WiFi 5 Praha
August 26Aug 26 Na webu ČTÚ je mapka s naměřeným signálem všech operátorů, z té vyplývá že Vodafone je tam na tom s kvalitou signálu bohužel nejhůř.(V mapce si můžeš přepínat operátory a vysílače na mobilu pomocí tlačítka třech teček vpravo nahoře a pak data/mapa)https://vportal.ctu.gov.cz/mobile/mapa?x=14.9262649&y=49.1067611&z=16&o=3&t=5&f=0&m=ob&r=ra&v=avg&e=m&k=ob&a=z&c=pop&b=t&nc=0&nv=dw&nt=max&na=g&ny=2026&nq=15&nfs=63&mp=1_100&ma=1_90&ed=0_100&ea=0_80&tp=0_100&ta=0_100&ba=0_90&bp=0_100&ca=0_50&am=1_50&bgt=0_80_d&bg=1_40_b Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
August 26Aug 26 Author Děkuji za odpovědi. Pevnou linku jsme zrušili před lety v době, kdy jsme používali mobilní O2 (kabely původní pevné linky jsou ještě k dispozici 😉). Když Vodafone převzal UPC, přestoupili jsme posléze i s mobily. Mapka ČTÚ je perfektní a potvrzuje moje zkušenosti. Kvůli důležitým telefonátům chodím k rybníku, který je na mapce ve žlutém poli (i když si kolegyně stěžovala, že jí v telefonu bublám; několik kroků vše zachránilo). Dnes, sedíce v pokoji mi přišla SMS o zmeškaném volání, na čtvrté vytočení se povedlo hovor uskutečnit. Bohužel, stav se spíš zhoršuje a vypadá to, že s mobilním Vodafonem bezchybné řešení nenajdu, určitě ne v dohledné době... - Basic One - - Red Basic, Motorola G86 power 5g Polště
August 26Aug 26 Jenom pozor, ten odkaz na tu mapku ukazuje ve výchozím stavu 5G signál, může si jí tam přepnout na 4G a to už nevypadá tak hrozně, 2G signál je na tom ještě o něco líp,nicméně O2 a T-Mobile tam mají znatelně lepší signál, takže pokud nemáš doma připojený nějaký pevný internet a wi-fi a nemůžeš tak používat wi-fi volání na mobilním telefonu, tak bych asi doporučil přejít k jinému mobilnímu operátorovi.Ještě se tedy dají koupit nějaké zesilovače/opakovače GSM signálu, ale nevím na kolik je to legální a zda to vůbec dává smysl. Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
August 27Aug 27 Ahoj, tušíte někdo, jak ta mapa pokrytí vzniká? Je to nějak systematická práce?A vlastně ještě jedna věc - sice v místech, kde je v mapě vodafonský signál 5G, tak třeba NetMonster na tom samém místě udává 5G NSA odpojeno. Popravdě nevím, jestli v té chvíli se 5G projevuje pouze symbolem na mobilu a jedná se fakticky jen o 4G, nebo jestli i tak 5G funguje. Edited August 27Aug 27 by Medvěd Super - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5 One Net Praha Žižkov
August 28Aug 28 Author Děkuji za další info a také připomínky k mapce, vyzkoušel jsem. Jako služební telefon jsem měl dříve O2, tam to bylo bez problémů. Syn má služební T-Mobile, také bez problémů. Částečným řešením problému u Vodafonu, byla výměna telefonu za zcela nový - "hluchých" míst v domě ubylo. Rád bych zůstal jen u mobilu a bez pevné linky. Abych to pro dnešek zakončil optimisticky, ve srovnání s tehdy nevyřízenou žádostí o zřízení pevné linky (v roce 1988 to nebylo kapacitně možné) je situace zatím velmi dobrá.🙂 - Basic One - - Red Basic, Motorola G86 power 5g Polště