August 5Aug 5 Dobrý den,telefonická komunikace s infolinkou nepomohla, tak to zkusím tady - tentokrát tedy důrazněji, protože už jsem opravdu naštvaný. Máme tady internet od Vodafonu, po starém bytovém domě tahaný koaxiály, původně ještě pod UPC.Je denním chlebem, že internet v jednu ráno vypadne a jednotky až desítky minut nefunguje - jakože totálně. To si ještě člověk řekne že oukej, tak potřebujete asi v jednu ráno dělat nějakou plánovanou údržbu (každý den je to fakt sus, ale tak co už). Že mi ale úplně náhodně (např. dnes v devět večer) vyletí packet loss na 60% a drží se tam 15 minut, to už akceptovatelné není (a není to jednorázová záležitost, už se mi to stalo x-krát).Vzhledem k tomu, že problém nebyl adresován a my o nějakých krocích z vaší strany nebyli informováni, doufám, že tohle už se do vašeho seznamu věcí, co se musí začít řešit dostane. - - - - Brno
August 5Aug 5 Tady k dané adrese nic není? Co např. sousedi apod.?A co padlo na infolince, resp. technické podpoře? Proběhla nějaká vzdálená diagnostika, restart modemu apod.?Nejsou v profilu vyplněné žádné služby, zařízení, nevíme toho moc. Edited August 5Aug 5 by Technikus Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
August 5Aug 5 Abych se vrátil zpět k tématu, ten 15 minutový paket loss může být způsobený nějakým rušením na síti v blízkosti tvého bytu, takhle krátký časový úsek nemusí Vodafone ani zaznamenat, natož ho nějak rychle vyřešit, bylo by třeba dobrý když to takhle zdechne se v tu chvíli mrknout do administrace modemu kde jsou tabulky se signálem pro downstream a upstream a udělat jejich screenshot, myslím že tam by něco mělo být vidět, pokud nebude tak se bude pátrat jinde, takže tohle je jedna z věcí kterou můžeš udělat. Co se týká toho nočního výpadku v jednu hodinu ráno, tak pokud je to občas tak to může být nějaká údržba, ale pokud by to bylo velmi pravidelně tak to může být taky nějaký technický problém. Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
August 6Aug 6 Author Dobrý den,na evidenci výpadků jsem se díval opakovaně v dobách, kdy k takovým potížím docházelo, pokaždé prý není evidován žádný výpadek služeb. Vzdálená diagnostika nevím, ale krátce po takovém telefonátu jsem volal znovu a zařídil výměnu původního UPC modemu za nový, ten nyní mám cca měsíc. Problémy však byly jak s původním modemem, tak s aktuálním.Packet loss byl dnes znovu teď od 11 večer, taktéž cca 15 minut. Do administrace jsem se podívat nestihl, ale při dalším opakování se na to podívám.A tedy ty výpadky v 1 ráno jsou skutečně na denní bázi - původně jsem obviňoval starší modem, ale po výměně je to nepravděpodobný. Údrža taktéž nikdy evidovaná žádná nebyla.Děkuji vám za odpovědi! - - - - Brno
August 6Aug 6 No pořád nemáš vyplněný uživatelský profil, nejspíš protože moje odpověď se přestěhovala do jiného tématu.Takže bych tě znovu poprosil o vyplnění uživatelského profilu, protože vůbec nevíme jaké služby odebíráš a jaký máš modem. U těch nočních výpadků v jednu ráno zkontroluj zda vypadne i televize, DVB-T/DVB-C, pokud jí máš .A mezitím než dojde k dalšímu 15 minutovému zhoršení kvality internetu, tak udělej screenshot těch tabulek se signálem v administraci modemu, ať je pak možné to porovnat s hodnotami v době kdy to začne blbnout. Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno