Odesláno 4. června4. čvn Nechci otevírat nové téma, ale potřebuji zjistit, jak můžu vypnout Vodafone Roaming na den. Po včerejší zkušenosti z Indie, kde se mi aktivoval, aniž bych to chtěl, nebo něco odsouhlasil. Stalo se tak po týdnu, kdy jsem celou dobu bez problémů používal esim s daty místního poskytovatele. Nechápu, proč jsem musel zaplatit 199 Kč, když jsem o tuto službu nežádal. Vodafone děkuji. Cable+ 500 BezLimitu M Základní Vodafone Station WiFi 5 Brno-Líšeň
Odesláno 4. června4. čvn Centrum péče @tramin Když máte přednastavený Roaming na den, tak se spustí ve chvíli, kdy z telefonu uskutečníte hovor, pošlete zprávu nebo se telefon připojí k internetu. A u dnešních telefonů se to může stát i ve chvíli, kdy vy sám aktivně nedatujete (telefon se připojí na pozadí), případně třeba u iPhonu to může udělat aktivační zpráva pro iMessage a FaceTime, kterou iPhone posílá na pozadí na zahraniční číslo... Proto je dobré si promyslet už před cestou, jaké služby chcete v zahraničí používat a podle toho si upravit nastavení roamingu - máme k tomu i tipy na https://www.vodafone.cz/pece/roaming-volani-do-zahranici/pred-odjezdem-za-hranice/aktivace-roamingu-kontrola-pred-cestou/.Místo Roamingu na den si můžete zapnout World Roaming - přes samoobsluhu v sekci Služby - Zahraničí, případně posláním SMS ve tvaru ROAM WORLD, kterou pošlete na číslo 7700 z vašeho čísla, u kterého chcete změnu provést. Zároveň bych důrazně doporučoval, abyste si upravil Kontrolu datových nákladů v roamingu na 0 Kč, abyste měl jistotu, že se váš telefon nebude na pozadí připojovat k internetu a nebudete platit za každý přenesený kilobajt. Pokud si nastavíte tento limit na 0 Kč a budete mít zároveň World Roaming, tak se telefon připojí na internet pouze v Česku nebo v zemích zóny 1 (EU a vybrané země). - Extra ALLinONE Vodafone TV app Pardubice
Odesláno 4. června4. čvn Pokud potřebuješ natvrdo na telefonu deaktivovat mobilní internet u nějaké SIM karty, tak jdi v nastavení telefonu do mobilních sítí a změň název přístupového bodu APN, stačí tam třeba připsat písmenko X. Poté už telefon nemá šanci stáhnout žádná mobilní data, ani na pozadí. Pokud ale roamingový tarif dokáže spustit i pouhý hovor, nebo SMS zpráva, tak to nepomůže. Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
Odesláno 4. června4. čvn Zde i stačí aby přišla sms o ceně roamingu a 199 Kč je na světě Upraveno 4. června4. čvn uživatelem kautskym Cable+ 1000, DSL 100 sLimitem S Extra, BezLimitu XL Extra ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Telefon 30, Apple TV, Super Wi-Fi extender Praha, Nová Ves
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.