Odesláno před 14 hodinami14 hod Promin, to mela byt odpoved pro OP 😅 Kazdopadne chapu, kazdy ma jine preference a take financni moznosti. Ja jsem dlhuho cetl a premyslel o tom, jak naplno vyuzit kapacitu linky vzduchem a jsem velice spokojen s resenim ke kteremu jsem dospel. Jeste vyresit double NAT az Vodafone umozni bridge mode na nekterem zarizeni. (Prevodnik je uz jenom pro firemni zakazniky) Ultra+ BezLimitu Black Extra - AVM FRITZ!Box 6690 Praha
Odesláno před 12 hodinami12 hod 5 hours ago, Slamb said:mimochodem ten tp-link be800 taky nebude úplně špatnej, Qualcomm 2.2GHz Quad-Core CPU and 1GB RAM 🤔https://www.blacktubi.com/review/archer-be800/jenom je teda fakt velkej... 🙄A hlavně je to TP-Link, tedy ještě minimálně o třídu horší kvalita podpory než u Asusu (a ten bych v této cenové kategorii také nedoporučil). Spousta zdokumentovaných CVE, opakující se bezpečnostní problémy, aktualizace pomalé nebo žádné, známý alespoň jeden backdoorovaný firmware (HorseShell) atd. Má vůbec cenu v tom pokračovat?3 hours ago, mrx said:Nevim co vsechno vyzadujes od routeru, kazdopadne ja muzu doporucit Unifi Fiber Gateway a Unifi XG AP. (XGS je zbytecne pokud nezijes v baraku kde maji lidi xyz WiFi siti a dochazi tam k brutalnimu ruseni) Mam 2Gbit linku a jede to full, zadne vypadky nebo nutne restarty, rychlost stabilni. AP hezky PoE z gateway a pokud bych upgradoval na 10 Gb tak jsem ready. Kazdopadne jednou to nastavis a nestaras se. Updaty kazdy mesic, taky moznost rozsiritelnosti o switch a dalsi zarizeni a skvely tech support k tomu. Na ohyzdne Asus BE-98 a podobne routery se vykasli. Jsou drazsi a horsi.To je dobrá volba a rozhodně souhlasím, že XGS je zbytečnost — 4×4 MIMO skoro nic nevyužije, pokud tam není velmi velké množství zařízení. Navíc se XGS docela zahřívá. Premium - - - -
Odesláno před 11 hodinami11 hod UCG Fiber je pekna vec, ale pre bezneho uzivatela zbytocne draha a predimenzovana.. pokial mu staci iba jedno AP a chce mat Unifi spravu, nepotrebuje dalsie funkcie Protect atd., Unifi Express 7 a 2.5g switch uplne postaci aj na 2Gbit pripojenie, ma sice limit na 4 SSID a ak sa zapne guest network s prihlasovacim portalom, klesne rychlost routovania.. ma rovnaky CPU a RAM ako Dream Router 7, UCG Ultra ci UCG Max. Dream Router 7 je drahsi, viac sa zahrieva a ma hlucnejsi ventilator.Neviem, ako su na tom teraz U7 xxx AP, mali dlho problemy s pripojovanim starsich zariadeni na 2.4 GHz (vratane IoT).. ja mam U6 Enterprise, funguje perfektne (4x4 MIMO na vsetkych pasmach 2.4, 5 aj 6 GHz).MIMO podporuju vsetky novsie Apple zariadenia (od iPhone X, iPad Pro, Macbook Pro), t.j. vyuziju kapacitu AP, hoci maju len 2x2 radiovu cast (su schopne naraz komunikovat dve zariadenia s AP). Upraveno před 11 hodinami 11 hod uživatelem quadra2030 Super - Základní - Bratislava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.