Odesláno včera v 07:121 den Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda bych mohl použít XGZ030 od TP-Linku [https://www.tp-link.com/cz/service-provider/gpon/xgz030/#specifications] jako Bridge k Optickému Připojení od Vodafonu a za to si Zapojit Mikrotika ? Mám vybudovanou Optickou Zásuvku od Infotelu na síti Vodafone / T-MobileKdyž Terminál splňuje minimální požadavky dle : https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/3/2229/pozadavky-na-zarizeni-fttx.pdfAktuálně mám od Vodafonu jejich : Modem Vodafone Station FibreKterý když si přepnu do režimu Bridge tak na něm neustále Bliká Červeně dioda u položky Internet (když jsou v nastavení vypnuté stavy LED, když se zapnout tak svítí bíle ale v pozadí bliká červeně)a když se modem přepne do režimu router tak nebliká dioda a svítí pouze bíle.Když jsem zkoušel jak dodaným Modem vzládá tarif 500/500 tak sem si všiml že má hop pinku z 9ms klidně na 300ms Super Fibre sLimitem S, BezLimitu M - Vodafone Station Fibre Blansko
Odesláno včera v 08:511 den Zdravím,pokud splňuje všechny parametry, pak ano. A vypadá to, že ano. Ještě bych se jich zkusil zeptat, zda není možné dostat Zyxel PM7500, to by mohlo být méně "bolestivé". Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno včera v 10:481 den Autor No na toho Zyxela jsem taky koukal ale oni zrovna použivají neprodejní Varitantu která se nikde neprodává (Nedohledal jsem) a do nájmu nedají samostatný Zyxel za 20,- jak by si hodně lidí přálo ale pouze s Zyxel Routerem za 100.- Ale nejsem si fakt jistý zda opravdu mě dovolí si zapojit vlastní Modem a aby ho technická infolinka napárovala na mojí přípojku..Protože jak mají psáno tak člověk si není jistý zda si můžete dát vlastní modem nebo musíte mít pouze jejich HW... Super Fibre sLimitem S, BezLimitu M - Vodafone Station Fibre Blansko
Odesláno včera v 11:131 den Autor Zdravím , my máme Optiku od Vodafonu / T-Mobile od Cetinu máme dostupný pouze DSL Super Fibre sLimitem S, BezLimitu M - Vodafone Station Fibre Blansko
Odesláno včera v 11:171 den před 28 minutami, Ardbin napsal:No na toho Zyxela jsem taky koukal ale oni zrovna použivají neprodejní Varitantu která se nikde neprodává (Nedohledal jsem) a do nájmu nedají samostatný Zyxel za 20,- jak by si hodně lidí přálo ale pouze s Zyxel Routerem za 100.- Ale nejsem si fakt jistý zda opravdu mě dovolí si zapojit vlastní Modem a aby ho technická infolinka napárovala na mojí přípojku..Protože jak mají psáno tak člověk si není jistý zda si můžete dát vlastní modem nebo musíte mít pouze jejich HW...To ale není pravda, Zyxel ONT za 20 Kč se dá vzít i samostatně. Není tam podmínka vzít k tomu i ten router za dalších 100 Kč. Zavolej si na linku a trvej si na tom, že chceš jen to ONT (převodník) bez routeru. Ten zmíněný TP-Link by fungovat měl, nicméně plnou kompatibilitu ti VF nikdy garantovat nebude. Navíc když koukám, že nejnižší cena za kterou se dá koupit je 1676 Kč, tak v porovnání s tím pronájmem Zyxelu za 20 Kč se to ekonomicky nevyplatí. Trvalo by to skoro 7 let než, by se to začalo vyplácet.Jinak co se týče toho blikání Fiber Station, tak v bridge módu to právě bliká zároveň červeně i bíle, tudíž ta výsledná barva je jakoby růžová/fialová. V router módu to buď svítí bíle (prochází ping z routeru někam do internetu) a nebo červeně, když neprochází. V bridge modu nemá Fiber station jak konektivitu ověřit, jelikož ji sestavuje až router, který je za ním. Pokud by to takhle nebylo udělané, tak by ta dioda Internet musela v bridge modu svítit trvale červeně nebo vůbec, což by lidi mátlo. Takhle jde na první pohled vidět jestli je to ONT v bridge modu nebo ne.před 9 minutami, retron napsal:Na optice Cetinu je vlastní převodník/modem bez problémů.Ovšem na optice Cetinu je to ONT zdarma, respektive v ceně, takže vlastní ONT tam nemá žádný dopad na výslednou cenu, narozdíl u pronájmu u TM nebo VF. Za případné problémy s funkčností tedy vlastní ONT u Cetinu nestojí, když se tím ani nic neušetří. Super Fibre - ALLinONE - Praha
Odesláno před 23 hodinami23 hod Autor Já jsem právě minulý týden volal na Infolince a zadával jsem objednávku a bylo mě řečeno že jde jenom převodník za 20,-a Den instalace mě přišli technici protahovat Optiku a ale zarazilo mě že měli u sebe modem a oznámili mě že byla taková objednávka ať se obrátím na Infolinku, což jsem udělal a tam jsem se doslehl že Převodník dávají pouze s Routerem zaráz nedávají jenom Převodník bez Routeru .. tak komu pak věřit ?Máte skušenosti že máte jenom převodník od Vodafonu bez Routeru ? Super Fibre sLimitem S, BezLimitu M - Vodafone Station Fibre Blansko
Odesláno před 23 hodinami23 hod Centrum péče Řešení @Ardbin Pokud chcete u optiky, která je na infrastruktuře Vodafonu či T-Mobilu, využít vlastní router a převodník, je možné si u nás objednat pouze převodník do pronájmu za 20 Kč měsíčně. Je to možné jak při zřízení služby, tak i dodatečně. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno před 23 hodinami23 hod Autor No to jsem původně žádal na Infolince v objednávce nicméně mě další kolega informoval že tohle řešení neexistuje. Mít pouze převodník Zyxel PM7500 na Tarifu Internet Super Fibre bez dodatečného Routeru.. Super Fibre sLimitem S, BezLimitu M - Vodafone Station Fibre Blansko
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.