October 24Oct 24 Zdravím! Mám od Vodafonu modem CBN CH7465VF (verze SW NCIP-6.15.20.3-1-NOSH) a zároveň Canon Selphy, WiFi tiskárna fotek, co se připojuje přes 2.4GHz (tedy b/g), ale umí pouze kanály 1-11 - pokud ne staven např. kanál 13, tak tiskárna WiFi nevidí.Pokusil jsem se to tedy vyřešit tím, že jsem se připojil jako admin na modem a pod Pokročilá nastavení > Bezdrát > Bezdrátový signál > Bezdrátová frekvence 2.4GHz jsem nastavil jiný kanál (je celkem jedno jaký, jen musí být 1-11). Tím se vyřeší problém s připojením tiskárny, tiskárna najednou wifinu vidí a připojí se k ní.Problém je, že po pár dnech je ten kanál na modemu nastaven zpátky na 13. Neboli musím tu WiFi pořád přenastavovat zpátky na jiný kanál, což je neuvěřitelně otravné.Otázka zní: dělá tohle modem, nebo Vodafone to z nějakého důvodu pravidelně resetuje? Je nějaká šance tohle vyřešit a donutit modem, aby si to nastavení zapamatoval a pro 2.4GHz použil jen kanály v rozmezí 1-11? Basic - - - Praha
October 24Oct 24 Problém je v tom že tento modem každou noc restartuje svojí wi-fi část a podle potřeby nastaví nový volný kanál, údajně se to dá deaktivovat jedině tak že kontaktuješ Vodafone a požádáš o deaktivaci této funkce, Ale možná by taky stálo za úvahu nechat si ten modem vyměnit za modernější Vodafone station, protože dřív nebo později k tomu stejně dojde a u těchto modemů si na tuto nestandardní funkci nikdo nestěžoval. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
October 24Oct 24 Tak tak, více je třeba i tady. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
October 24Oct 24 a nebo si nechat dat smysluplnejsi VF station... compaly budou stejne za nejaky cas odepsany... Super - - Vodafone Station WiFi 5 Ova