Odesláno 19. září19. zář @Technikus A další problém je výkon / přenosová rychlost v telefonu a integrace do systému (různé aplikace s tím fungují různě dobře / špatně). Taky jsem rád, že jsem se paměťových karet v telefonu zbavil a stačí mi interní úložiště (které funguje mnohem lépe než karty).Ale mně nechybí ani ten jack, když dnes standardně bezdrátová sluchátka vydrží desítky hodin (déle než telefon). Ale USB‑C DAC fungují zcela bezproblémově – paradoxně třeba ten od Apple funguje velmi dobře i na jiných platformách a má velmi dobré výsledky při měření. Premium - - - -
Odesláno 21. září21. zář Oboji mit je super. Nevidim pri cenach top modelu proc se o funkce obirat. Stejne jako kdysi radio a infraport. Jsou to vymluvy, ze to nejde mit. Viz Sony Xperia nebo cinske Ulefony (ktere maji vsechny 4 veci). Hlavni duvod proc vetsina mobilu tyhle veci uz nema je usetreni nakladu a nasledne umele navyseni ceny za vetsi pamet apod. Ano, interni uloziste je rychlejsi. Ale top karty jsou levne i dostatecne rychle na aplikace i video. A mit po ruce 1tb offline navic je fajn. Minimalne na rychlou archivaci nebo multimedialni katalog na cesty. Mit hybridni slot aspon fakt neni problem designu a ani mit audiojack nenarusuje ip rating. Audiojack je lepsi nez bezdrat. Mozna ne uz tolik jak kdysi ale furt je. Hlavne s lepsim dacem. A mit moznost zvlast nabijet a zvlast sluchatka je fajn. Tyhle usb redukce mi prijdou komicke. A o tom jak uzitecne muze byt fm radio nebo infraport nemluve. Jenze, tyhle funkce byvaji devizou prevazne jen nizsich modelu (coz je ale dalsi dukaz ze to lze) a ty vyssi si hrajou na radoby inovace poctu cisel, ale realne papirove ty mobily toho umej min nez kdysi a jde se spis zpatky nez dopredu - nepocitam li predevsim vykonnejsi procesory, fotaky a system. Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 21. září21. zář Autor jestli to spíš nebude tim, že poptávka po takovejch věcech je minimální 🤔 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno 21. září21. zář @Slamb Možná u casual lidí, marketing dokáže divy (presvedcit lidi o blbostech), ale online vidím čím dál víc lidí v diskusích na forech i youtube, kteří ty karty alespon chtějí a u nich není jediný argument proč je nemít. Je to volitelné, nestojí to v rámci hybridního slotu na výrobu skoro nic. Jenže kdo by si pak připlatil tisíce za vyšší interní pamet? Takže se postupne funkce odebiraji, dela se marketing jak jsou zbytecné a špatné a pak se nabízí "řešení". A o tom to je. Nový mobil by měl být ve všem lepší než starý. Ne jeden krok vpřed a dva zpátky. Je tu úplný paradox, že i když člověk má prachy a je ochotnej dát za mobil 35 tisíc cash (třeba já), tak prostě nemá nic co by chtěl koupit. I to Sony je předražené lehce. Milion modelů, ale půlka kopie sama sebe o ničem. Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 21. září21. zář Autor ale těch casual lidí je drtivá většina 🤔já taky nevim, k čemu by mi byl infraport nebo nějaký fm rádio a určitě bych se nechtěl hrabat ve slotu na nějakou pidi sd kartu, kterou leda tak někde ztratim 😮 a když je malá poptávka, i když viditelná v různejch diskuzích, tak je to zanedbatelnej podíl 🤔 krom toho nic z toho neni součástí procesoru, takže by to vyžadovalo někam vecpat další čipy, což sebou nese další problémy - složitější návrh, složitější výroba, vyšší hmostnost, větší poruchovost atd 🤔 když se ro rozbije v lacinym telefonu nějaký neznámý značky, tak se to vymění a nikdo nic neřeší, ale vyměňovat telefon za 35 kvůli tomu, že tam odejde čip na infraport, to už by nebylo tak příjemný 🤔 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno 21. září21. zář Souhlasím s @Slamb– po tomhle prostě není poptávka. 99 % zákazníků pravděpodobně ani netuší, že něco jako Infraport vůbec kdy existovalo. A každá další součástka je zdrojem komplikací – po Jack konektoru už také žádná poptávka není, většina lidí ocení bezdrátová sluchátka k mobilu. A k té kvalitě – s lepším DAC možná, ale lepší DAC nikdo nedá do mobilu a externí DAC se může připojit i teď přes USB‑C.A hlavně – AAC 256 kbps (základní BT kodek pro hudbu) pozná v blind testu minimum lidí, na sluchátkách ještě méně (plus ta sluchátka musí být kvalitní) a co třeba venku při poslechu? Já jsem úspěšně kdysi absolvoval test na https://abx.digitalfeed.net/ – ale musel jsem se na to soustředit; venku při poslechu na telefonu? Absolutně bez šance. A LDAC a podobné kodeky už vůbec ne. Premium - - - -
Odesláno 21. září21. zář Většina uživatelů poslouchá přes BT sluchátka takže o jack už není takový zájem. Pro zbytek lidí tu je USB-C jack převodník. Nabíjet a poslouchat vyřeší usb hub za stovku.Plně funkční infraport nejspíše ani žádný Android nikdy neměl. A microSD ty se opravdu hodí a je škoda, že výrobci od nich upouští. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 21. září21. zář Tak jasně, že bude casual většina, lidi si rádi nechaj diktovat skoro cokoliv. Kdysi byla většina, která tyhle funkce buď měla nebo i využívala. Dekádu až dvě zpátky. Časy se mění a honí se nejvíc zisk. Infraportem můžu ovládat cokoliv (tv/stb/klimu atd) a nemusím řešit DO zda mám nebo je vybitej. FM rádio super na zprávy v nouzi a neřeším internet. SIM kartu neztratíš ale SD kartu na stejným místě ano? To jsou lidi na tom už tak špatně? Vyšší hmotnost o pár gramů vadí když se kdysi nosily cihly? :D U mobilu za 35 může odejít cokoliv, hlavně ta baterka při tom jak se to furt turbonabíjí a to taky nikdo neřeší. Kvalitní DAC mělo v mobilu dlouho LG a ted možná Sony. Já používám taky BT sluchátka, ale když se vybijou můžu pokračovat na kabelu a kvalitněji řekl bych což je další výhoda. Jako ten váš USBC prevodnik je zarizení a náklad navíc. To reálně ztratím spíš tohle než tu kartu, kterou vyndám maximálně pro zálohu do pc. A pokud ztrátový výrobce jako Sony nebo číňan jako Ulephone umí ty věci do mobilů dát, tak třeba Samsung kterej cpe karty alespoň do low tier určitě má zdroje na to je vrátit i do S řady. Upraveno 21. září21. zář uživatelem Jack_6428 Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 21. září21. zář Autor jako náhrada za dálkový ovládání snad stačí bluetooth 🤔sim karta a sd karta sou přece úplně jiný věci, který se používají úplně jinak - sim karta se dala do telefonu jednou a byla tam celou dobu, sd karta je od toho, aby se vyndavala a přenášela mezi různejma zařízeníma 🤔 asi... nebo já nevim, k čemu to bylo dobrý, když do počítače se to jen tak strčit nedá, na to je potřeba zařízení pro vložení takový karty, to je asi praktičtější usb kablík, kterej se dá nacpat do všeho 🤔a výměna baterky, kde se počítá s tim, že se někdy vyměnit bude muset, a výměna připájenýho čipu je taky přece něco úplně jinýho 😮 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno 21. září21. zář I ty SIM karty pomalu, ale jistě, končí. Třeba v USA se nové iPhony prodávají bez SIM slotu a mají díky tomu o něco větší baterii než evropské modely – kdybych kupoval telefon a mohl si vybrat, beru jednoznačně variantu bez SIM s větší baterií, pouze s USB portem. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.