Odesláno pondělí v 02:45 4 dny pomalu se blíží doba, kdy budu muset chtě nechtě upgradovat a tak sem se zamejšlel, jakej telefon bych si na dalších 5 a více let vybral 🤔 a určitě nebudu sám, takže tady založim takovej univerzální pokec, kde to můžem probrat ze všech úhlů, co se komu líbí, nelíbí, čemu dát přednost a proč 🤭takže jak to aktuálně vidim já:iphone by byl asi jasná volba, kdybych měl víc jablečnejch zařízení, ale nemám žádný a asi si nechci zvykat na úplně jinej systém 🤔 i když je jasný, jak je úžasnej, boží atd atp, prostě sem spíš přes ten android 🤔dřív bych na prvním místě uvažoval o pixelu, protože podpora 7 let, okamžitý aktualizace a mělo by to teoreticky fungovat nejlíp, když je to zařízení přímo od googlu, ale co se google pustil do výroby toho svýho slavnýho procesoru, tak je to jenom extrémně předražená plečka s pěknejma fotkama 😐 letošní pixel 10 pro xl za 29 tisíc má stejnej výkon jako skoro 2 roky starej s24 ultra, na bazoši za 13 🤐 za cenu přes 30 tisíc bych čekal nejvíc top telefon bez kompromisů, ne tohle 🙄takový ty různý čínský telefony mají dost tragickou podporu, tam to sekaj jak baťa cvičky a počítá se s tim, že se to po dvou letech vyhodí 🙄 jenom oneplus a oppo mají 4 a 5 let, ale to taky neni 7 let 🤔 a kdo ví, jak dlouho jim to trvá, někdo tu před časem psal, že teď aktualizuje na android 15 😂 i když už je dávno venku android 16, takže k tomu nemám moc důvěru, o bezpečnostních aktualizacích každej měsíc radši ani nemluvě 🤐samsung vydává aktualizace celkem rychle a taky 7 let jako google, minimálně v tý nejvyšší řadě S (i když každoroční velký aktualizace někdy pár měsíců trvaj 🙄), výkon super, fotky super, takže tohle se zdá z androidího světa jako ideální volba 🤔 navíc ani neni přehnaně drahej, S25 ultra z letošního února s 256GB úložištěm stojí jenom 22 tisíc 😮 ten systém mají sice dost překopanej, ale zdá se, že i vyladěnej, aspoň ve videorecenzích to působí dobře 🤔 jenom je blbý, že S26 bude zase až v únoru, tj. o čtvrt roku dýl než u těch různejch čínskejch značek 🤔 ale já na to nějak nespěchám, spíš jenom je škoda, že to nezvládnou aspoň do vánoc 🤔 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno pondělí v 08:12 3 dny Já už pár let jedu Xiaomi, nejlepší poměr výkon a cena. Doteď jsem si tam nahrával komunitní miuios.eu, ale to nám teď EU prakticky zařízne, a i Google to jako upravený systém dost znepříjemňuje (platby NFC). Spousta vývojářů na XDA vzdala úpravy fingerprintu atp. aby placení mobilem bylo funkční. Vyřešil jsem nákupem hodinek, které to umí 😄 Ty oficiální EU verze MIUI resp. Hyper OS obsahují dost bloatware a reklam, hlavně v těch originálních čínských aplikacích, které ale nepoužívám. Běžně ten telefon s čínskými servery nekomunikuje, při synchronizaci do Xiaomi Cloudu ano, ale co přesně tam putuje za data nejsem díky šifrování říci. Ale předpokládám, že nic hrozného ne, to už dáváme víc svých dat různým aplikacím, hlavně chat a sociální sítě. Teď přede mnou leží Xiaomi 15, který má Android 15 a slíbené 4 major aktualizace Androidu. Budu na něj přecházet z 11T Pro, který je čerstvě EOL. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno pondělí v 12:04 3 dny Mam Samsunga S20FE ,je to starecek, je sice po aktual. androidu (posledni 13), ale aktualizace One UI porad chodi , kupoval jsem ho pred 2roky novy za 4000,- , za me max. spokojenost, fotky videa 1A, bezdrat nabijeni, IP68 , Display Amoled 120Hz, relativne lehky, skoda ze nema 5G, ale nejak me to netrapi, na obj. Bolta, Waze, Whats app, NFC banky v pohode,hry nehraji. spis posilhavam po tenke S25Edge Super 500 Mb/s - Komfort Compal bilý brno
Odesláno pondělí v 12:16 3 dny @Marek-26 Pred nekolika lety jsem na tom byl stejne jako ty... A i u mne padla volba na tuto znacku pro cena/vykon.Oproti tobe jsem prechazel Xiaomi Mi11 na ted Xiaomi 15 (12/512) tzn. vlajka → vlajka a opet vse prfekt.(foto, bezdratoveandroidauto, atd)Pri uvedeni maj vzdy vyrazne slevy a cena jeste i ted v soucasnosti je vyssi nez kdyz jsem jej kupoval v breznu za zavadeci cenu. Pri uvadeni maji i ruzne vykupni bonusy a slo se dostat na tusim 14k.Jejich predinstalovane apky taky nepouzivam a odinstaloval je, nekde sem narazil na clanek kde byl seznam a itinerar uninstal.Cloud nepouzivam ani jejich xiaomi ucet , prechod na novy diky jejich apce probehl na jednicku, k dokonalosti chybelo jen ze se neusporadaly ikony na plochach.Pri mem stylu uzivani mi pul tera fakt staci(a kdyz tak mam NAS) a nechci mit v hlave ze se treba za tri roky cloud nejak...Pokud ti jeste nedorazil A16 tak si prepni na chvilku "oblast" doporucuje se polsko/svycarsko -u mne zabralo a od crvnce A16...Takze @Slamb doporucuji minimalne neco nacist a seznamit se a taky je vzdy moznost ve 14-ti denni lhute... Co jsem ostatnim v mem okoli vybral neco od nich(ne kazdy chce top...) tak vsichni spokojenost(ted si uvedomuju ze mne to vlastne se.re ze jim delam reklamu))Pokud bych vybiral dnes tak takto dle financi...Android 16 Upraveno pondělí v 12:18 3 dny uživatelem pan Novak edit - - - CI O-va
Odesláno pondělí v 15:44 3 dny Hle, teď jsem koukal a taky už mám 16 😉 každopádně MIUI resp. teď HyperOS přináší některé funkce nových androidů i na starší verze. Takže úplně neřeším verze Androidu jako bezpečnostní aktualizace a funkčnost. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno pondělí v 16:37 3 dny Já si myslím že především je potřeba si ujasnit jestli chceš velký telefon a nebo nějaký kompaktnější, protože třeba uvedený Samsung S25 ultra, nebo Pixel 10 pro XL jsou opravdu velké a těžké telefony, naproti tomu Xiaomi 15 je ještě relativně malý a kompaktní telefon.Já třeba dávám přednost malým a lehkým telefonům, už skoro pět let používám Pixel 4a a to i přesto že už jsem si před rokem koupil Pixel 8a jako náhradu za něj, ale do dneška jsem ho nezačal používat protože P8a je citelně těžší a větší a i když má lepší displej, rychlejší procesor a nejnovější Android, tak tu kompaktnost lehkost P4a to nevyváží.No a pak má každý výrobce různou nadstavbu pro Android, třeba tu od Xiaomi já vyloženě nesnáším, takže tahle značka je mimo můj hledáček. A potom je taky potřeba trochu být opatrný od koho ten telefon kupuješ, přeci jenom prodejce který sice nabízí telefon levně, ale má minimum referencí nemusí být v případě reklamace moc spolehlivý. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno pondělí v 16:54 3 dny Já jsem se na přechod na jabko odhodlal už dávno a nelituji toho — ta podpora je prostě nedostižitelná. Nedávno jsem měnil starý iPhone X z roku 2017. A podle mého názoru tomu, že nemáte nic dalšího z ekosystému, nijak zvlášť nevadí - já též nejprve neměl (a bránil jsem se tomu přechodu). Premium - - - -
Odesláno pondělí v 18:23 3 dny Autor to nahlodaný jabko mi pořád hlodá v hlavě 🤔 ale ten dlouhej výřez v displeji... 😔 pak taky doinstalace některejch aplikací, na který sem zvyklej v androidu a kde sou většinou už v základu 😐 a přece jenom i když oba ty systémy sou dost podobný, každej je v dost věcech jinej 😀 ale řek bych, že oba sou super, jenom každej trochu jinak 🤔@tomus velikost neni zas takovej problém, můj aktuální telefon má 154 x 74 x 7 mm, s25u je jenom o kousek větší 163 x 78 x 8 mm a s26u na tom určitě bude podobně 🤔 spíš bude nezvyk, že dnešní telefony mají displej je přes celou plochu a tim se dost zvětší 😀 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno pondělí v 20:47 3 dny @SlambU nového iPhonu se očekává menší Dynamic Island (ale upřímně ten výřez už vůbec nevnímám, protože aplikace s ním počítají). A pokud vás to láká, vždy si ho můžete koupit — a když se vám nebude líbit, za pár měsíců ho prodáte téměř za plnou cenu. Pokud ho prodáte brzy po vydání, kdy je ještě nedostatkový, můžete ho dost možná prodat i za plnou cenu — tyhle telefony celkem drží hodnotu. Premium - - - -
Odesláno úterý v 00:03 3 dny Autor to je celkem pozitivní vlastnost iphonů, že ta cena tam moc neklesá 🤔horší je, že ten ios se ovládá snad jenom gestama 😮 to bude chtít hodně si zvykat 🤔jinak co tak koukám na videa, přijde mi, že android a ios sou si čim dál víc vzhledově podobný 🤔 třeba tyhlety rychlý nástroje a možnost je různě zvětšovat a zmenšovat, to dřív v androidu nešlo 😮 - Red Basic+ - - Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.