Odesláno před 21 hodinami21 hod Už dvě verze Androidu se propaguje, že máme kvůli bezpečnosti vypnout 2G síť. Nejdřív jen samotnou a teď v rámci adcanced protection programu.Nicméně Vodafone pak nepodporuje spojení hovoru. Pro spojení hovoru využívá právě 2G síť, takže se mi nikdo nedovolá.Na twitteru mi trvdili nějaké (pravděpoobně) lži, tak se chci zeptat ještě tady. Chtěl jsem se zeptat teda podpory, ale to je zas úplně jiná pohádka.Mám zapnutý i VoLTE, ale stejně se mi nikdo nedovolá, vidím ve status baru jak se na milisekundu objeví E jako edge jako 2G ale android to hend zařízne a žádný hovor se nespojí. Protistrana má VoLTE taky zapnutý a stejný problém. Na twitteru mi dokonce trvdili, že stačí jen, aby ten volající měl zapnutý VoLTE (což jsem vyvrátil) ale to nic neřeší jelikož někdo to VoLTE prostě zapnutý mít nemusí.Další věc co nechápu je jejich dokumentace telefonů, co VoLTE podporují, například Pixel telefony to mají už do verze 3a, ale Vodafone tvrdí jen verze 9+.Máte někdo nějakou zkušenost? Jak toto vyřešit? U ostatní operátorů tenhle problém není, všichni se mi dovolají, očividně nepoužívají 2G pro spojení. - Super - - Praha
Odesláno před 20 hodinami20 hod Ad podpora telefonů. U VoLTE je třeba, aby to kromě HW podporoval i SW, nejčastěji ROM daného telefonu. Starší Pixiely neměli CZ podporu. U mě s vypnutým 2G se hovory normálně spojují. Jinak je úplně jedno, co má nastavena protistrana. Když mám VoLTE a telefonuji přes něj s někým, kdo má jen 2G, tak hovor normálně probíhá. Ten způsob komunikace je jen přenost mezi mobilem, BTS a ústřednou. Z té ústředny to už zase letí dle toho, jak volá protistrana. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 19 hodinami19 hod Centrum péče @Michal Lepíček Pěkný den, Michale, už jsme si psali i na Xku, kde jsme vám poskytli správné informace, ještě to shrnu:Pro odchozí i příchozí volání můžete používat VoLTE - volání pak probíhá přes LTE síť. Je potřeba mít VoLTE zapnuté u telefonního čísla (ve výchozím stavu je zapnuté) a je potřeba, abyste měl podporovaný telefon (seznam najdete na https://www.vodafone.cz/volte/) a případně i v něm VoLTE povolené (některé podporované telefony ho umožňují vypnout / zapnout, některé mají VoLTE trvale povolené).Aby spojení přes VoLTE proběhlo, je potřeba mít v dosahu LTE síť. Na dostupnosti 2G sítě nezáleží.Seznam podporovaných telefonů je oficiální seznam z naší strany, který říká, v jakých telefonech zaručujeme fungování služby VoLTE. VoLTE vám sice může fungovat i u jiných modelů, ale nemůžeme to garantovat.U druhé strany nezáleží na tom, jakou síť pro volání používá, důležité to je pouze u vás. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno před 19 hodinami19 hod Autor @Marek-26 Mám Pixel 8, ani ne 2 roky starý telefon, tam tu podporu teda očekávám.@Ondra - Vodafone Já tomu pořád nerozumím. Mám zapnutý 5G, jsem v praze, vidím dostupné 5G. Mám zapnutý VoLTE. Kolega s iPhonem 14 a zapnutým VoLTE se mi nedovolá a já jemu taky ne. Oba jsme u Vodafone. Jediný co, tak že já mám vypnutý 2G. Takže co je výsledkem? Že Pixel 8, 2 roky starý, je nepodporovaný? - Super - - Praha
Odesláno před 19 hodinami19 hod Centrum péče Ano, u telefonu Pixel 8 opravdu fungování VoLTE nemůžeme zaručit, oficiálně to podporujeme až od modelu 9. Pro jistotu však doporučuji ověřit i to, že máte VoLTE u svého čísla opravdu v pořádku aktivní jako službu - když nám napíšete přes https://tam.je/forum, rádi to zkontrolujeme. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno před 19 hodinami19 hod Autor @Ondra - Vodafone Službu "Wi-Fi volání a VoLTE" mám aktivní. Chápu, že podporujete pouze Pixel 9 jelikož až s ním začala oficiální distribuce do ČR. Divné je, že tam žádný rozdíl od 8 není pro důvod k nefunkčnosti. Můžu někomu napsat? Někomu technickýmu? Co by bylo zapotřebí aby se garantovalo?Teď jsem sehnal jiného kolegu s androidem a vámi podporovaným telefonem a ano, ten se mi s vypnutým 2G dovolá. Ale když já si 2G vypnu tak on mně ne ať už má jakékoliv nastavení.Tím se ale vracím vlastně k původní otázce, co s tou 2G? Kdy skončí spojování přes ní? - Super - - Praha
Odesláno před 19 hodinami19 hod Telefony Google Pixel podporují funkci VoLTE (a 5G) u všech českých síťových operátorů dva roky, Vodafone tuto funkci zaručuje až od Pixel 9, protože teprve tento telefon u nás Google začal oficiálně prodávat, ale to nic nemění na faktu že by to mělo fungovat i na starších Pixelech, takže fungovat by to na tvém Pixel 8 teoreticky mělo, pokud nefunguje tak bych to viděl na nějaký problém v nastavení.Co se týká sítě 2G, tak zatím nevidím důvod ji zakazovat, v některých situacích se stále hodí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 19 hodinami19 hod Autor @tomus Naprosto souhlasím se vším co jste řekl, něco z toho jsem psal i v následujících zprávách. Nicméně Pixel 8 opravdu nefunguje a nevim co jiného dělat nebo nastavit.Ano, 2G určitě nezakazovat, to bylo mohlo i udělat velký průšvih co se nouzového volání týče, spíš nevím proč vodafone automaticky spojuje rovnou přes 2G. Možná to přes 4G nejde? Přes 3G to jde, ale žádný operátor jak jsem pochopil již u nás 3G nemá. - Super - - Praha
Odesláno před 19 hodinami19 hod Síť 3G už je dávno vypnutá u všech českých operátorů, pokud telefon umí volání přes 4G, tak ho primárně používá, pokud není dostupné, tak používá 2G volání. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 19 hodinami19 hod Autor Ano, to jsem psal. Ale mně nejde o volání ani trochu, mně jde o spojení hovoru. - Super - - Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.