Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

všímám si tady toho často a děje se to všude napříč internetem - když někdo kopíruje odkaz z prohlížeče, často obsahuje různý zbytečný analytický části, který nemají na funkčnost odkazu vliv 🤔 tahle část celej odkaz jenom znepřehledňuje a často dost extrémně natahuje 😐

příklad:

https://www.vodafone.cz/pece/televize/tv-doplnkove-sluzby/razeni-kanalu-vodafone-tv/?srsltid=AfmBOorGYW2Rj8okC4oXXyg78oB1AFzJyOdAFL7tAT1KIhsbxJDZb_Z_ 🤢

⬇️

https://www.vodafone.cz/pece/televize/tv-doplnkove-sluzby/razeni-kanalu-vodafone-tv/ 👍

jak se toho zbavit:

1) buď si to hlídat a při editaci ručně smazat

2) nebo používat bezplatnej doplněk do prohlížeče, např. adguard https://adguard.com/cs/adguard-browser-extension/overview.html se správnym nastavením, kterej to u většiny webů dokáže sám odstranit už při návštěvě stránky

na mobilu to bez aplikace nejde, protože tam standardní doplňky do prohlížeče nefungujou 🤔

když tak tady je můj config pro adguard do prohlížeče, dá se jednoduše naimportovat 😊

adguard-config.json

adguard.avif

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Díky, taky si toho všímám a já to většinou ručně mažu, ale řekl bych že většina lidí to vůbec netuší, že ta část za otazníkem je v odkaze úplně zbytečná.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Kdyby jste dělali moderátora na vlastním foru, které používá reklamy na zaplacení hostingu tak bojujete proti blokovačům reklam a nebudete je doporučovat. A možná se budete divit, ale je spousta lidí co má čistý prohlížeč bez jakéhokoliv rozšíření a vlastně je ani neznají a neví jak na ně.

No, ale je pak ještě třetí řešení a to, že se přímo do fora naistaluje skript který to dělá automaticky, že když sem někdo přidá dlouhý odkaz tak ho zkrátí.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone TV 3 box, Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno
  • Autor

právě pro ty lidi, co mají čistej prohlížeč bez rozšíření a nic o tom netušej, je tahle informace 🙂

kdo chce podpořit konkrétní stránku zobrazením reklam, může si ji v nastavení přidat na Seznam povolených, viz menu na obrázku 👍

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Ty lidi co mají čistý prohlížeč si určitě nebudou instalovat něco aby jim to zkracovalo odkazy zde na foru, myslím, že takový lidi ani nikam nic nepřidávají.

A kdyby jo, tak by jim mělo forum vyjít vstříc a ten skript už mít v sobě aby si oni nemuseli nic instalovat.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone TV 3 box, Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno
  • Autor

to neni jenom kvůli fóru, tohle je problém jakýhokoliv kopírování a vkládání kamkoliv 🤔

na fórum se určitě nebude přidávat nějakej script, ze kterýho by se musela udělat přímo aplikace se všim všudy a řešit případný potíže, když dojde k aktualizci fóra 😮

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Když vidím ten vzor, je to o mém vloženém odkazu, kdy jsem to vygooglil, dal CTRL+C a vložil sem CTRL+V.

Dívám se, že on to už někdo i editoval a docela se děsím toho, že tam není takový to upravováno/editováno apod. To pak můžu napsat příspěvek AUTO a někdo to zcela bez historie může změnit na MOTORKA. To mě trošku děsí.

Ale snad admin/moderátor vidí víc a vidí, že ten můj původní příspěvěk editoval někdo za mě.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno
  • Autor

upravovat můžou jenom admini a modi a historie veškerejch úprav se uchovává 30 dnů 🤔

edit.avif

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague