Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Zdravím,

napíšu oč mi jde, nevím zda se to tu smí řešit, nebo dostanu ban a delete účtu, ale pokusím se, snad o nic nejde.

Zjistil jsem po komunikaci s technikem od Vodafone, že na mé adrese (P4 Nusle) je dostupný intetnet 2gbps / 400 mbps (to mi musel říct technik, jelikož na webu Vodafone se upload neuvádí - proč asi?) a tak bych stávající 1000/50 mohl vyměnit za tento, což jsem netušil, jelikož před pár dny zde bylo nabízeno max 1000/50 nebo dokonce 500 mbps jen.

Tak jsem kontaktoval i T-Mobile, s tím, že v optice Vodafone (tipuji že je jejich, jen pronajímají dalším) mi TM nabízí 1000/100, což mi přišlo stále lepší než mít 1000/50 - tragický upload.

A tak jsem měl možnosti: 1000/50 co mám za dejme tomu 600 Kč/měsíčně si ponechat, dále TM 1000/100 za akční cenu 299 + 70 modem a nebo VF 2000/400 za 699 + 120 za modem, protože sice mají nabídku na mé adrese 2000/400 za 299+120, ale jen pro nové zákazníky, takže to pro mne není.

Volal jsem tedy s retenčním centrem VF a nabídka byla jen: 1000/50 cca 400 měsíčně s modemem, nebo 1000/200 cca 600 s modemem, 2000/400 se prý nedá hnout s cenou, takže cca 800/měsíčně.

A teď oč mi jde - po schválení 1000/50 za 400 měsíčně ušetřím, ale nijak si nepomohu, s cenou jsem vlastně na ceně TM, kde ale nabídnou vyšší upload (100mbps) což mi VF nenabízí - nabízí jen 1000/200 kde +200 Kč / měsíc ale (celkem 600 cca).

Takže teď mám prý nezávazně 1000/50 za 400/měsíčně, ale rychlostně jsem si nijak nepomohl, to mohu mít za stejnou cenu TM s vyšším uploadem jak jsem psal výše.

Co by jste mi doporučili? VF mi prostě variantu 1000/100 ani nenabízí a 2000/400 by mě teď stálo 2x víc než platím (800 vs 400 Kč).

O2 je tu zcela marné, tuším že nabízejí jen 250/50 a 100/20 za 399,-- a to jen na 6 měsíců, pak 599,-- což je přepálená cena, i když by se možná dala domluvit také sleva, nevím.

Co radíte? Také bych teoreticky mohl OKU od VF k TM a pak návrat a šup coby nový zákazník na 2000/400 za akční nabídku v té době, ale přecházení každých pár měsíců sem a tam mi přijde dost šílené.

Díky za názory a doporučení. Vím že to působí dost zmateně, ale snad pochopíte oč mi jde. Také doufám že jsem se přijetím nabídky 1000/50 za 400 nezařadil do nějaké tabulky kde je uvedeno, že při slibovaném navýšení uploadu na 400 (pán z odd. VF mne od TM odrazoval s tím, že VF brzy navýší UP u 1000/50 na 1000/až 400) to pro lidi jako jsem aktuálně já platit nebude a mají peška, mají slevu, tak ať drží ... 🙊

Také pochopím, když to celé někomu přijde směšné, protože "on" má na kraji města net 100/10 a je "spokojen" a tady nějaký trouba řeší 2000/400, ale řeším jen díky tomu, že je mi to nabízeno 😉

PS: Zajímavé, že retenční oddělení mi nedokáže slevit 2000/400 nijak, ale jiný zaměstnanec VF mi potvrdil, že i tam by šla cena srazit i když ne o moc, ale třeba z 819 s modemem na cca 699,-- celkem což mi ale on nabídnout přímo nemohl, že prý jen retenční odd. ale to mi řeklo že toto nejde. A také mi retenční odd. nenabídlo varianty upload, že to prý oni nemohou, že mám dořešit s technickou linkou kam mě ani nepřepojí, protože prý nemohou... Takže zmatek vyšší - mám řešit upload a jeho navýšení s technickým odd.? Divné.

Pokud téma nezapadá sem, prosím o jeho přesunutí moderátory do sekce kam patří, nebo do vlákna kde se toto již řeší. Pokud téma porušuje zásady fóra nebo pravidla daná fóru, klidně téma smažte. Děkuji.

• -
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 4 Nusle

Vyřešil Vlasek

Přejít na řešení
Odesláno

U 1Gbps se nebude navyšovat upload na 400. To zůstane jen u 2Gbps.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
  • Autor

To bych chápal, ale proč nabízejí 200 za příplatek, takže to je tak, že bude 1000/200 pro ty co mají 1000/50? Nebo to je "tajná podpultovka" - u které mi navíc paní z ret. odd. říkala že fakt nemůže zaručit že to 200 bude a musím to opět probrat s tech. odd..

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Nevím a nechci se pouštět do spekulací.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

Já mám aktuálně 1000/100 za příjemnou cenu.

Ptal jsem se na možnost změny tarifu na vyšší upload, tedy 1000/200 a taky jsem dostal ceníkovou nabídku - tedy několik stokorun měsíčně, pro mě by to znamenalo navýšení ceny z aktuální částky o několik stokorun. Což jsem odmítl.

Poměrně nedávno, u navyšování z 1000/60 na 1000/100 to bylo mnohem příjemnější - cena se snad upravila o několik korun.

Tak nevím, proč je to nyní takový velký rozdíl

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno
  • Autor

No to také nevím proč to tak je a proč nenabídli co TM - 1000/100 ale vůbec... Nevadí, také nerad spekuluji. Spíše bych rád uvítal radu co bych měl dělat - lítat od operátora k operátorovi abych nemusel čekat s možností OKU a nebo nechat co je a počkat? Nějak nevím, jinak drsné bylo, jak jsem volal na linku a tam byl zřejmě ukrajinec (nic proti) a suveréně "Kdo Vám co nabízí? To je TM co?! A co vlastně chcete?" .. bylo to zajímavý, připadal jsem si jak žák u tabule co nic neví...

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Já mám na sídlišti Poda a kdybych neměl větší citovou vazbu k Vodafone, už jsem tam.

Ale po vyjednání lepší ceny za internet a základní TV stále nebyl důvod Vodafone opustit.

Ten upload 200 místo 100 není pro mě priorita, ale očekával jsem, že změna tarifu/navýšení rychlosti bude maličkost a cenový rozdíl pár korun. Ale to jsem se dost mýlil. Možná však jen z počátku, neb je to nová informace a potřebuje si to zřejmě sednout apod.

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno

Technická poznámka pro moderátory: můžeme změnit titulek tématu z "Optika" na "Kabelovka"?

K věci: 1000/100 už VF nenabízí, 2000/400 je jen s modemem/routerem, co neumí bridge.

Vyhodnotil bych si výhodnost podle toho, co potřebuji

• vyšší upload a bridge? Tak 1000/200, i když za vyšší cenu

• nejvyšší upload a nevadí mi router od operátora? 2000/400

• nejnižší cenu - nechat si 1000/50 za retenční cenu

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Marek-26 změnil název na DOCSIS od VF vs TM
Odesláno
  • Autor

Hmm to stojí za zvážení. A optika končí na ulici to jo, pak je to jen kabel. Jen jsem si říkal, zda nemají nějaká interní pravidla, že kdo odejde OKU a pak se za třeba pár měsíců vrátí, nebude nějak penalizován nebo vůbec nebude akceptován, ale to tipuji že ne, proč by VF nechtěl další peníze navíc každý měsíc...

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Jako pokud se chci zase vrátit k původnímu operátorovi, to asi nemá smysl takhle šaškovat a zkusil bych zavolat / napsat a ideálně se domluvit na kompromisu. Bydlím na ulici ..., je zde možnost připojení/TV poskytovatele ..., lze se u Vás nějak domluvit, nebo budu muset od Vás odejít?

Na druhou stranu, kdo něco nezkusí, tak neví a jestli by nebyl z onoho přechodu ještě šťastný.

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague