Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

No to já nevím a nerozumím tomu a právě proto jsem se na to ptal a nikdo mi to pořádně nevysvětlil. A já hlavně myslel strčený koax přímo do televize. Ono jestli je ten koax strčený do stb nebo do tv přes ca modul je už skoro jedno. Ani nevím proč je ten ca modul, asi pro někoho kdo se spokojí s omezenou nabídkou služeb i programů a nechce mít z nějakého důvodu stb. A asi je to přežitek minulosti kdy se možná ca modul snažil nahradit stb.

A ty programy nenaladíš na tom koaxu ale na tom ca modulu. Bez něj by si měl těch cca třicet programů co jsou volné právě jen v tom koaxu bez jakéhokoliv dalšího dekodéru (ca modul, stb)

Můžeš napsat pár výhod proč ca modul a ne stb?

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone TV 3 box, Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno

Po tom kabelu, strčeném přímo do TV, jdou vždy všechny programy, které vysílá VF přes DVB-T, DVB-C (nevím, jestli jede i něco v analogu ještě).

A ten CA modul s kartou ti dekóduje ty, které máš zaplacené. Má to výhodu v tom, že využíváš služby TV a ne nějakého STB (jeden ovládač od TV).

Takže třeba pokud to TV umí, můžeš si nahrát pořady na externí disk (funkce PVR).

Upraveno uživatelem cvancara

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

A taky ti pak na televizoru funguje HbbTV.

V analogu už se nic nevysílá, uvolněné frekvence nahradil upload kanál pro internet v DOCSIS 3.1

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
před 2 hodinami, dad18 napsal:

Můžeš napsat pár výhod proč ca modul a ne stb?

Cekal jsem, ze ti nikdo ani neodpovi; -stejne, jako jsem to mel pochvili premysleni ja... , antoz nechce-li kdo vyhody videt tak je stejne neuvidi, a jeste uvede proc to vyhody nejsou...
Prvnich par uvedenych tedy mas... -a jsou i dalsi...
Cetl-li bys zde pozorne tak i vis, ze je zde nas nekolik jenz u VF uz drzi jen todle.

• -
  • -
  • -
  • CI
  • O-va
Odesláno

Že si u vodafone jen kvůli ca modulu je tvoje věc. Já ho nikdy neměl tak nevím co vás u toho tak drží. Ale podle mě to je jen předek setoboxu který je o dost jinde. Když si vlastně žádné výhody nenapsal, až na to HbbTV tak já ti napíšu výhody setoboxu. Určitě je tam víc stanic, můžu si to nahrát a nejsem odkázán jestli to tv umí nebo ne. A jediné co netuším, jestli ca modul má možnost zpětně koukat na programy a přetáčet si je. Umí?

Znám jen jednoho co má ten ca modul a když jsem se ho ptal co ho u něj drží a proč nemá stb tak nedokázal odpovědět. Snad prý jen nostalgie.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Teplice
Odesláno

Aha, takže jestli to chápu, tobě ani nejde o to vědět, co dělá CA modul, ale jenom chválit ten svůj STB. OK, tvoje věc. A proč myslíš, že na něm je víc stanic (nepočítám-li ty tři posledně přidané)?

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

Nene, to si špatně pochopil, vážně mě zajímá proč se ho držíte a v čem je jiný než setobox. A proč si myslím, že je tam víc stanic? No já mám ve vyhledávání asi 160 stanic plus 8 internetových a ty tuším v ca modulu nejsou. No a řekneš mi jak je to tam s tím zpětným sledováním a přetáčením? Neptám se na záznam na nějaký ex disk podle toho jestli tu možnost má tv.

Já tě přece nechci na ničem nachytat ani tě přemluvit aby si to vyměnil za stb, to je tvoje věc, jen mě vážně zajímá rozdíly a v čem je ca modul lepší od člověka co ho má. Snad je to forum kde se může diskutovat a zdělovat si navzájem poznatky.

Jedině snad to HbbTV, ale když jsem měl anténu tak to tam bylo a nějak moc jsem to nepoužíval, takže to mi nechybí.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Teplice
Odesláno

DVB-T - 45? kanálu + 8 rádio

DVB-C - nejvyšší číslo nalezeného kanálu je 194 (z toho je 15 rezerv a nějaké duplicitní kanály SD/HD)

Rádio - mělo by jich být 94?

Dále pak společná anténa - 104 kanálu

Android minibox v HDMI - na něm můžu řešit zpětné přehrávání (ale skoro ho zde nepoužívám), 99% času stejně sedím u PC, tak ho řeším zde.

Jinak zpětné řeším i nahráním na HDD v TV.

Dalších cca. 50 kanálu mám k internetu od PODY v ceně.

Kartu mám odkoupenou už snad takových 15 let? (možná i víc). A ne, opravdu nechci žádnou další kisňu u TV. Pokud skončí DVB-C, půjde VF z domu.

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

@cvancara opatrně zminil jste konkurenci 😄

• Premium+, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

VF mám jenom TV, internet od VF jen přes mou mrtvolu. Mám rád oddělené řešení. A proč opatrně, já s tím problém nemám. Nevím, kdo tu s tím teď vylezl.

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague