Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno
před 57 minutami, Slamb napsal:

žádnej adblock v prohlížeči nemá s nefunkčním youtubem nic společnýho 🤔 naopak bez něj by tam skákal různej bordel v podobě reklam a bůhví čeho všeho 🤔

Samozřejmě, že má. Netvrdím, že nejsou určité možnosti, ale pokud používáš Chrome s AdBlockem na YT, Google to ví a zavedl několik protiopatření včetně záměrného zpomalování/trhání videa. Stačí si přečíst zprávy cca pár měsíců zpátky.  

https://trendwatcher.cz/youtube-bojuje-proti-adblockum/

• Start
  • -
  • Základní
  • -
  • Praha 2
Odesláno

Youtube celkem hodně blbne u různých adblokátorů.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno

jestli teda někdo používá nějakej pochybnej adblock, je třeba přejít na adguard, kde se nic takovýho neděje 🤔 https://chromewebstore.google.com/detail/blokátor-reklam-adguard/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg

ale mám za to, že ani s ublockem nejsou potíže 🤔

@pm.tahle zpráva je stará přes rok a za tu dobu je to určitě dávno opravený, ať už se to dělo s jakymkoliv doplňkem 🤔

ale já neznám všechny, jenom adguard a ublock 😮

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Nejde jen o jednu starou zprávu, zagoogli a uvidíš. Budu se opakovat, ale Google ví, když používáš blokátor a je jedno, jaký.  Do protiopatření cpe neuvěřitelný peníze, a dřív nebo později přijde něco dalšího. Změnou blokátoru si možná dočasně pomůžeš, ale pochybuji, že by to Google nakonec "nevyřešil".

• Start
  • -
  • Základní
  • -
  • Praha 2
Odesláno

Je pravda, že tím že je you tube a google chrome pod jedním majitelem tak hlavně v chrome se občas díky blokátorům zlobí a trvá to déle než jinde než se ten blokátor zas upraví a funguje na sto procent.Já mám Edge a ublock origin a nevím co je reklama na you tube nebo nikde jinde.Vodafone za to určitě nemůže, ptej se třeba tam - https://www.zive.cz/poradna/sc-20/?consult=1

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno
  • Řešení

@pm.neni třeba měnit blokátor, je třeba používat kvalitní blokátor 🙄

to že různý stránky občas měněj detekce a snažej se blokování zabránit, to je úplně běžná věc a řeší to aktualizace rozšíření, která v případě youtube má nejvyšší prioritu, takže jakmile lidi začnou hlásit problém, vývojáři se tim bezodkladně zabejvají a většina návětšvníků ani nemá šanci postřehnout, že se něco změnilo nebo stalo 🤔

jedinej důvod, proč tyhle články vznikají, je, aby bylo o čem psát 🙄 protože youtube 😮 protože blokování reklam 😮 no ježišmarja, to bude senzace 😂 přitom se reálně nic neděje a žádnej dopad to na nic nemá

@Kubamožná by nebylo od věci kouknout do správce zařízení na nastavení síťovky: název síťovky ➡️ vlastnosti ➡️ upřesnit, já na síťovce marvell používám následující

Spoiler
                    ARP Offload : Disabled
              Downshift retries : Disabled
      Energy-Effiecent Ethernet : Disabled
                   Flow Control : Disabled
           Interrupt Moderation : Disabled
      Interrupt Moderation Rate : Disabled
          IPv4 Checksum Offload : Disabled
                   Jumbo Packet : Disabled
   Large Send Offload V1 (IPv4) : Disabled
   Large Send Offload V2 (IPv4) : Disabled
   Large Send Offload V2 (IPv6) : Disabled
                     Link Speed : Auto Negotiation
   Locally Administered Address : Not Present
           Log Link State Event : Disabled
   Maximum number of RSS Queues : 8 Queues
                     NS Offload : Disabled
                Priority & VLAN : Priority & VLAN Enabled
                Recieve Buffers : 4096
           Recieve Side Scaling : Enabled
 Recv Segment Coalescing (IPv4) : Disabled
 Recv Segment Coalescing (IPv4) : Disabled
TCP/UDP Checksum Offload (IPv4) : Disabled
TCP/UDP Checksum Offload (IPv6) : Disabled
               Transmit Buffers : 8184
                        VLAN ID : 0
              VLAN Monitor mode : Disabled
                  Wait for Link : Auto Detect
      Wake from power off state : Disabled
                   Wake on Link : Disabled
           Wake on Magic Packet : Disabled
          Wake on Pattern Match : Disabled
                   Wake on Ping : Disabled
  • -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Funguje jak švýcarské hodinky!!! @SlambDíky mockrát, pošli fakturu. Hele nemůžu tím nastavením něco podělat? Nevím, které z nich zabralo, ale z 1900 Kbps je cca 140000... Jen nechci na novém stroji něčemu ublížit a v síťovkách se absolutně neorientuju, což je asi znát.

• Basic
  • -
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

tak hlavně že to pomohlo 🤔 to je úplně obyčejný nastavení, co umožňuje výrobce ve svejch ovladačích, na tom neni co pokazit 😮

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

@KubaNe, to je zcela standardní. Předpokládám, že jde o integrovanou kartu Realtek. Toto je celkem známý problém, zejména u driverů z Windows (ty od výrobce fungují lépe). Vypnutí EEE / Green Ethernet a jiného power managementu je základ pro jakoukoliv rozumnou práci těch karet velmi často.

Nic se tím nezničí, jen stoupne spotřeba asi o 0.5 - 2W.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@Slamb Nemohu souhlasit s tím, že se tím nemůže nic pokazit. Určitě je v pohodě vypnout vše kolem úspory energie. Ale zrovna včera jsem zprovozňoval a přehazoval switche a síťovky na 2.5 Gbit a řešil, proč to nejede jak jsem čekal, kopírování souborů šlo ode mně na vzdálený počítač asi 2Gb, opačným směrem ale asi jen necelý 1Gb. Tak jsem se začal vrtat v nastavení síťovek.

Původní driver Realtek z Windows, asi 8 let starý, neměl moc parametrů na nastavování. Nainstaloval jsem nový asi 5 dní starý. Přenosy se trochu zpomalily. Začal jsem vypínat offloady, flow control, link speed napevno 2.5, žádný vliv to nemělo. Buffery jsem zvýšil z 8/16 na několikanásobek, vše se naopak zpomalilo. Vše jsem nakonec vrátil zpět, ve switchi byl na portech nastaven Flow control off, tak jsem to zapnul, i na síťovkách. A je to asi ten nejlepší výsledek.

Na netu lze najít mnoho zmínek podobných jako Slambovo doporučení, stejně tak i mnoho praktických zkušeností, že zapnutí Flow control i offload problém naopak vyřešilo. Ono co mohlo platit pro nějaký hw dříve, nemusí platit pro současný hw. Záleží i na procesoru apod. Např. stará síťovka umožňovala bufferů 8 tisíc, nová výkonnější jede nejlépe při 8 a max má myslím 256.

Měřil jsem jak kopírováním souborů do sdílených složek, tak i iperf3. Ten běžel oběma směry podobnou rychlostí, kopírování souborů brzdil patrně procesor nebo přesněji sw, jedno vlákno jelo na 100% (15 a I7 na 4GHz).

• Super
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • OV

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague