Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den, mám neustálé problémy s jitterem/bufferfloatem. Už jste mi vyměňovali ten váš modemrouter a problém se nevyřešil a možná ještě zhoršil. (přikládám fotky speedtestu do odkazu) https://imgur.com/a/T12eSyh 

Nevím co s tím dělat, vše co potřebuji je stabilní latence.

Hezký den a předem díky za pomoc.

• Premium DSL
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Teplice
Odesláno

Tohle (na obrázku) je úplně normální a relativně v pohodě (taky máš A). Pokud chceš něco lepšího, tak jedině vlastní router a QoS / traffic shaping.

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno
  • Slamb změnil název na Mírně vyšší odezva při vytížení internetu
Odesláno

@LuegBohužel jediné řešení je vyměnit poskytovatele - DOCSIS na bufferbloat relativně trpí obecně a ty modemy s Puma chipsetem tomu nepomáhají. Samozřejmě je třeba mít modem v bridge, na routeru Cake ideálně, ale moc si člověk nepomůže proti tomuhle výsledku bez zásadního omezení pásma (tak na 75% maxima).

@Slamb30ms není zrovna mírně vyšší odezva 🤣, to je rozdíl mezi hratelnou a nehratelnou hrou, naprosto plynulým a lagujícím SSH atd.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

no 30 ms je úplně zanedbatelná hodnota i při hraní her, dyť lidi na druhý straně zeměkoule mají klidně přes 100 ms a lepší to prostě nebude 🤔 ale hlavně takhle zvýšená odezva vznikne jenom při maximálním vytížení - v tomhle případě u stahování 🤔 při hraní her asi nikdo běžně gigabitem nestahuje 🤭

změna poskytovatele nic neřeší, např. na ponu s gigabitovym uploadem je situace ještě horší, ale zase - kdo by proboha při hraní her uploadoval stabilně maximální rychlostí 🤭

ale dobrá zpráva je, že stačí tu rychlost omezit jenom nepatrně, aby k takovýmu zvýšení odezvy nedocházelo, otázka je, proč na to výrobci hardwaru nemyslej, je to jenom věc firmwaru 🤔

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

U většiny ISP se při downloadu a hlavně uploadu dramaticky zvedne ping.
I u výsledků speed meterů jsou 3 hodnoty pingu
Ping v klidu, ping během downloadu a ping během uploadu.
Vždy to je v zátěži vyšší.

Upraveno uživatelem Ivo2003

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno
  • Autor
před 1 hodinou, Slamb napsal:

no 30 ms je úplně zanedbatelná hodnota i při hraní her, dyť lidi na druhý straně zeměkoule mají klidně přes 100 ms a lepší to prostě nebude 🤔 ale hlavně takhle zvýšená odezva vznikne jenom při maximálním vytížení - v tomhle případě u stahování 🤔 při hraní her asi nikdo běžně gigabitem nestahuje 🤭

změna poskytovatele nic neřeší, např. na ponu s gigabitovym uploadem je situace ještě horší, ale zase - kdo by proboha při hraní her uploadoval stabilně maximální rychlostí 🤭

ale dobrá zpráva je, že stačí tu rychlost omezit jenom nepatrně, aby k takovýmu zvýšení odezvy nedocházelo, otázka je, proč na to výrobci hardwaru nemyslej, je to jenom věc firmwaru 🤔

Nevím kolik up/down využívá CS2 ale věřte mi že tam to opravdu jde cítit až poněkud drasticky. 😁A když je proti vám Dán nebo Švéd co má stabilní 11 ping tak se to opravdu nedá.

I kdyby to bylo třeba stabilních 35 tak je to ještě hratelný ale opravdu každý ping spike je teleportujici se záležitost. A to podle vývojařský tabulky mám jitter ve hře zhruba 5-12max.

Omezení pásma pomohlo a stáhlo to zhruba na polovinu původních hodnot.

před 2 hodinami, r2d2 napsal:

@LuegBohužel jediné řešení je vyměnit poskytovatele - DOCSIS na bufferbloat relativně trpí obecně a ty modemy s Puma chipsetem tomu nepomáhají. Samozřejmě je třeba mít modem v bridge, na routeru Cake ideálně, ale moc si člověk nepomůže proti tomuhle výsledku bez zásadního omezení pásma (tak na 75% maxima).

@Slamb30ms není zrovna mírně vyšší odezva 🤣, to je rozdíl mezi hratelnou a nehratelnou hrou, naprosto plynulým a lagujícím SSH atd.

Díky! Výměna isp asi u mě možná nebude. Omezení pásma ty hodnoty stáhlo tak na polovinu. Ještě zkusím ten vlastní router. (popravdě jsem nevěděl že to ani jde, v nastavení jsem si toho nikde nevšimnul, pro mě je tento obor černá magie)

Díky za rady!

• Premium DSL
  • -
  • -
  • Teplice
Odesláno

U hry CS2 budou datové přenosy v řádu stovek kilobitů za sekundu.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno

max. 6,2 Mb/s prej 🤔 https://blog.clash.gg/internet-speed-cs2

takže jestli je tam nějakej problém, určitě to nesouvisí s tim bufferbloat, protože 6 Mb/s s uploadem 50 neni nic 😮

možná to chce jenom někde líp poladit nastavení 🤔

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

@Lueg a jaký máte modem a internet? V podpisu je DSL, tady se píše o DOCSIS. Já mám na CSku ping s Arris modeme a DOCSIS internetem v rozmezí 11-25. Občas (1x za 2 hodiny) ping na sekundu vystřelí. Každopádně mě by ani stabilní ping 1ms nepomohl 🙂 Ale o víkendu zase naživo uvidím, jak to vypadá, když to někdo umí https://www.mcr.gg/

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

6,2 Mbps to by bylo nějak hodně.
Uvádí se "250 MB za hodinu". 6.2 možná bude nějaká nárazová špička. 99% času to bude méně než 1 Mbps, maximálně stovky Kbps.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague