mafra72 Posted September 22 Share Posted September 22 jak nastavit funkci WOL pro NAS na modemu Compal CH7465 černý? přes wifi funguje, přes net vůbec Quote Basic Basic Základní Compal CH7465 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkoci Posted September 22 Share Posted September 22 Tou wifi myslíte LAN a net je WAN? Já to v minulosti vyřešil s VPN. Quote Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafra72 Posted September 22 Author Share Posted September 22 díky za reakci,já se strašně omlouvám, ale pro mě je tohle španělská vesnice- dokážu NAS probudit androidem pokud sem doma na wifi, a chtěl bych to i přes mobilní data Quote Basic Basic Základní Compal CH7465 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmalecek Posted September 22 Share Posted September 22 Úplně dole na stránce - poslední odstavec: https://wol.vanis.cz Přes internet jsem to nikdy nezkoušel, většinou jen v rámci lokální sítě nebo probuzení připojením na server / router a z něj vyslání požadavku na WoL. Quote - Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted September 22 Share Posted September 22 Jak bylo napsáno výše - VPN. Modem do režimu bridge s veřejnou IPv4, na vlastním routeru spustit VPN server a v mobilu pak VPN klienta a pomocí WoL zapínat NAS dle potřeby. Bez VPN bylo tuším potřeba v routeru směrovat nějaké porty (snad 5 nebo 7, kdysi jsem to používal), ale s VPN je to o poznání snadnější. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSwamp Posted September 22 Share Posted September 22 Snadnější a hlavně bezpečnější. Quote Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Help center Ondra - Vodafone Posted September 25 Help center Share Posted September 25 Řešili jsme také na Facebooku, proto přidávám odpověď i sem 🙂 WakeOnLan nemáme na modemech zvenčí propustný kvůli bezpečnostním rizikům. Od kolegů tu máme jedno možné řešení - pokud chcete WOL využít, je ideální připojit se zvenčí na zařízení v interní síti a „magic packet“ na probuzení odeslat. Nebo je pak další možností to, že modem Compal přepnete do režimu bridge, za něj zapojíte vlastní router, který tuto funkci bude podporovat a využijete to takto. 1 Quote Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts