Guest trpisovsky.m Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Dobry den, mam nove od Vodafane optickou pripojku na Cetin optiku v byte. Router mam svuj a potreboval bych pomoci s jeho nastavenim, Nejake nastaveni jsem jiz udelal ale stale to nefunguje. Typ routeru je: Mikrotik RBD52G-5HacD2HnD-TC (HAP ac 2) Dekuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Zdravím, zkuste postupovat dle tohoto: https://www.appleking.cz/blog/jak-nastavit-mikrotik-router-pro-terminator-od-cetin Quote Super 500 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest trpisovsky.m Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 takhle jsem to presne nastavoval. a nefunguje to zda se mi ze to je nastaveni pro Wifi ale nastaveni WAN ethernetu to neni ? Wifi mi rika zadne pripojeni internetu a ethernet mi take nefungue.. Jedine co jsem udelal jinak nez v navodu je login. v navodu je Cetin Cetin ja jsem dal VF VF. Do sms mi prisla ip adresa tu jsem nikde, ale nenastavoval mozne to je ten problem ? kdyz se pokusim pripojit treba na seznam.cz napise to ze DNS nebylo nalezeno... Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.lozi Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 To je tak, když se to nepřečte celé ale jen začátek. 🙂 Quote - - Klasik 2x CA modul (Lica r2008, UPC r2015) Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest trpisovsky.m Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 nerozumim ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.lozi Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 No že na začátku je o té wifi, nastavení wan vlan a pppoe je až dále v textu. Quote - - Klasik 2x CA modul (Lica r2008, UPC r2015) Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest trpisovsky.m Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 A Ja psal ze podle tohoto návodu jsem to nastávoval od začátku do konce a nefunguje to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.lozi Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Aha, tak sorry. Vycházel jsem z věty "zda se mi ze to je nastaveni pro Wifi ale nastaveni WAN ethernetu to neni". Jesti to píše že "DNS nebylo nalezeno", mohla by být chyba tam. Mikrotik je úžasný v tom, že udělá přesně co mu nařídite - i kdyby to bylo blbě a celé to pak nefungovalo. Quote - - Klasik 2x CA modul (Lica r2008, UPC r2015) Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest trpisovsky.m Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Dobre a nejaka rada jak to zprovoznit ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slamb Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 no pokud dns nebylo nalezeno, tak si nějaký dns nastav ručně, třeba 8.8.8.8 a 1.1.1.1 🤔 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts