Guest sprouza Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Dobrý den, prosím o radu, jak natavit pevnou veřejnou IP adresu. Mám pevné připojení exUPC, modem od operátora v režimu modem a vlastní router D-Link DWR-921. Pracuje-li D-Link v režimu DHCP, vše funguje, jak má. Zadám-li operátorem přidělenou pevnou IP adresu w.x.y.z, subnet 255.255.255.0, DNS stejné jako u DHCP a bránu w.x.y.1, nedostanu se ven. Vidím oba routery, bránu ne. Možná je chyba právě v IP brány, bohužel operátor infolinky toto neznal a na technické se nedalo dovolat, prý se ozvou zpět.. neozvali se. Předem díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slamb Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 když to funguje s dhcp, tak proč bys tam něco nastavoval ručně? 🤔 i bejvalá síť upc používala pro přidělování adres dhcp a jakákoliv ruční konfigurace nefungovala (aspoň kam moje paměť sahá) Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
flacek Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Myslim si, ze tady jde autorovi spise o pevnou IP, nez verejnou. Quote 300 Mb/s Jiná služba Komfort Compal, Technicolor Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slamb Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 nejspíš jo, ale píše, že tam něco nastavuje ručně, což je podezřelý, adresy snad přiděluje dhcp server 🤔 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 IP adresa od VF se ručně nenastavuje (to se dělalo naposledy u Karnevalu a firemních přípojek) - jakou IP user dostane, takovou má. A pokud je to firemní připojení, pak se musí ve vlastním routeru nastavit MAC adresa, která je dle smlouvy navázána na pevnou IP a VF pak tuto pevnou IP vždy přidělí. 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Zkuste váš kabelový modem přepnout do režimu router a podívat se zdá nedostal přidělenou onu pevnou IP adresu, pokud ano tak naklonujte jeho MAC adresu, nastavte ji ve vašem routeru a modem přepněte zpět do režimu modem. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondrej1 Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Jak psali přede mnou, IP adresu vždy dostat přes DHCP, nikdy nenastavovat ručně. Když jsem před pár lety měnil router, tak stačil jeden telefonát na infolinku/techniky, kde jsem jim nadiktoval novou MAC adresu (oni ji navíc viděli, že ano, tak jsme ji jen zverifikovali) a nastavili ji jako novou kanonickou. Klonování MAC adresy bych bral až jako úplně poslední možnost, pokud selže všechno. Quote 500 Mb/s - - Compal Zlín Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts