Přejít na obsah

Blokuje O2 UPC a jeho HORIZON


Návštěvník Metan

Doporučené příspěvky

edit:

asi se z celeho UPC zachvili pobliju fakt že jo.. jak je možne že to funguje kazdy druhy refresh.. co to tam je za delay že to nezvladne jet plynule. proboha merim aktualne 70mega download, 11ms ping a nezvladam utahnout stream? to jako vazne?

 

Ano, protože dané problematice vůbec nerozumíte a píšete nesmysly. Tak se klidně z toho můžete poblejt. :lol: Je úplně normální svalovat vinu na někoho jiného, když je problém u Vás. Záleží, jak daleko jste od routeru. Jakou frekvenci WiFi používáte. Buď 2.4 GHz nebo 5 GHz a také záleží na routerech

Ping se dá nejlépe měřit přes WinMTR (v linuxu přes traceroute), ale bez stahování ve Windowsu je možné použít cmd (příkazový řádek) a napsat:

ping seznam.cz -t

(a ukončíte pomocí ctrl+c) a mohu Vám bez problémů říct, že výkyvy latence na WiFi jsou normální.

Každopádně otestovat rychlost je lepší přes ftp nebo prostě něco stáhnout z jiných serverů než máte od providera. :) Příklad: je hezké, že na servery providera máte rychlost 40, ale když budete chtít stáhnout soubor, který se nachází na serveru v ČR 15, tak to už je problém. 8) ale je potřeba to vyzkoušet z více serverů (může tam být zase problém s peeringem)

 

tahle banda UPC ma jedine stesti že za to sam neplatim.... to je ten O2 internet tak strasne spatny...kdyz to 15min nepusti obraz a pak dve minuty ano a pak zase nic tak to je vazne slozity patecni vecer

Tohle bych asi nechal bez komentáře. Záleží jak daleko jste od CMTS. Kdyby jste to napsal normálně a tolik jste nebrečel, tak Vám bez problémů poradíme...

 

nevim co je to MTU, nicmene dnes jsem vstanul a jede to, na dvou notasech, na mobilu v apce i na pracovnim desktopu.... čili to vlastne nechapu.
jsem hero!

 

Počkejte.. Vy jste nový superhrdina? Tak to asi těžko. :-D MTU bych nenastavoval, pokud bych nevěděl, co má za routery.

Viceméně než jste si tady zabrečel, tak chtělo zjistit: Kabel funguje? WiFi ne? Víme, kde je problém. Teď ho jenom diagnostikovat a opravit.

Jak už je tady psané, tak pravděpodobně máte v okolí dost wifi siti -> https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/internet/poruchy-rady-a-tipy/snizena-rychlost-wifi/

 

TL;DR: Je velice naivní si myslet, že operátor přizná blokaci druhého operátora. :lol::lol: U WiFi je enormně používané pásmo 2.4 GHz (5 GHz je na tom lépe). Vždy platí, že kabel je jistota.

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, já se přidám a najednou mi na žádném notasu nejde UPS horizon go. Vždy mi to normálně na O2 wifi jelo, najednou ani na jednom pocitaci. Nacita se to a najednou doslo k chybe, zkuste to znovu. Pomůže někdo prosím co bych měl přenastavit'?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem teď napojit kabelem a přesto nic. Zkusil jsem zapnout starší počítač s XP a tam se to světe div se rozjelo, ale ten pc už to nezvládá. Nevím co má UPC najednou problém s mýma notbookama. Oba Win 10. Prosím poraďte někdo, mě už nic nenapadá, minulej týden to vše fachalo :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Metan

pepe: ping jsem zkousel a stejne jako tedka to bylo mezi 11-16ms -n 50000 klidne a nikdy vic nevylitl. Stejne to neslo. Šlo vylozene o to IPV6, routry jsou ba na 2.4 GHz, rychlost merim zasadne na vice mistech.

 

nejsem "ten typ" uzivatele co o problematice nic nevi. Povazuju se za stredne pokrocileho a stejne mi to trvalo pul dne to vyresit.

 

od CMTS jsem aktualne cca 200metru, minule leto mi tam dotahli optiku, rychlost vyletla naramne nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...