Přejít na obsah

HDMI


Návštěvník speedo88cz

Doporučené příspěvky

Kvalita obrazu při SD programech může být rozdílná podle toho, které zařízení dokáže lépe překonvertovat SD rozlišení na nativní rozlišení TV panelu. Nikdo ti na dálku neřekne, co je u tebe lepší. To musíš vidět ty, co je lepší.

Rozdíly v konverzi na HD rozlišení můžeš vidět při přepínání programů verze SD a HD (např. ČT1 a ČT HD), když vysílají pořad, který vysílatel nemá v HD. Na HD programu je tento pořad již od vysílatele překonvertovaný a zpravidla lépe, než to zvládne TV nebo STB.

 

U pravých HD programů a odpovídajících pořadů by neměl být velký rozdíl, snad jen v hodně dynamických scénách, kdy některé zařízení "nestíhá" až tak dobře, ale dneska už to asi nebude problém.

 

Ad frekvence zobrazovacího panelu.

Frekvence TV vysílání je 25 obrázků za sekundu, resp. je to 50 půlsnímků. Půlsnímek obsahuje jen liché nebo sudé řádky, je to prostě princip, jak byl zobrazován obraz na CRT obrazovkách. Proto je označení "i" - interlaced (prokládané). Když se zvyšovala frekvence na 100Hz nebo 200Hz, tak to bylo z důvodu omezení blikání obrazovky na 50Hz. Některým lidem to totiž vadilo, resp. byly schopni to vnímat (spíše jako nepříjemný pocit blikání obrazovky). Při těchto vyšších frekvencích se pouze jednotlivé snímky prostě překreslily vícekrát. V dnešní době to nemusí být až tak pravda. Signál dnes nepřichází jako celé snímky (nebo půlsnímky) ale také jen jako informace o změnách k předcházejícímu snímku (šetří sa tak data) a přijímače si každný snímek musejí "dopočítat" (jen některé snímky jsou celé). Takto je možné, aby si přijímač dopočítal nejen řádný snímek, ale i případné snímky, které by mohl zobrazit mezi nimi, a tak zvýšit frekvenci zobrazovaných snímků. Cílem by měl být ostřejší obraz u rychle se pohybujících objektů, např. při sportu.

 

Ad HDMI kabel.

HDMI kabel přenáší datovou informaci, takže už z principu nemůže sám o sobě degradovat obraz jako takový. V případě jeho vady, nebo nadměrné délky by docházelo ke ztrátě dat a tedy k výpadkům v obrazu (případné kostičkování) a zvuku.

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek
  • Bílina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...