Jump to content

Frekvenční spektrum

Guest Retiree

Recommended Posts

• 8 months later...
Guest Retiree

Díky, doplněno...

Takže mezi pásmem pro data a DVB-C je neobsazený jeden kanál o šířce 8 MHz, čili asi místo pro další digitální mux.

Edit:

DVB-C tuner v pc a TransEdit dokáže detekovat "nosnou" datové komunikace - kanály S34 (434 MHz) a vyšší jsou u nás mrtvé (zatím nepoužité)...

• 8 months later...
  • 7 months later...
Guest Retiree

Dík, přehlédl jsem. Vzhledem k nemožnosti editace příspěvku opravím, až toho bude víc (např.celoplošné skončení analogu). Zachovávat dělení spektra podle původních tv pásem je už dnes poněkud nepraktické....

• 7 months later...
Guest Retiree

Pravděpodobně dnes, možná včera, se v mé lokalitě objevil datový signál i na posledních čtyřech kanálech, S37, S38, S39 a S40, kmitočty 434, 442, 450 a 458 MHz. Doposud jsem měl použití těchto frekvencí potvrzeno pouze od jediného uživatele zajdee z Prahy z listopadu 2016.

Nejsem si jistý, zda jsem v rozhraní Compalu měl 20 nebo 24 downstream kanálů, teď jich je zcela jistě 24 (síla signálu u všech kanálů osciluje kolem nuly), ale na úvodní obrazovce, v přehledu stavu modemu Internet Částečná služba (pouze US). Na samotném Compalu (HW) jsou všechny indikátory zhaslé.... Diagnostika sítě proběhne obvyklým způsobem, s obvyklou nic neříkající chybou...

US only.PNG

Edited by Retiree

Guest Retiree

Tak ještě doplním. Po restartu modemu zmíněná signalizace poruchy zmizela, vše se jeví OK, diagnostika sítě stále tvrdí, že Vaše domácí síť má několik problémů (to už se tu víceméně neúspěšně někde řešilo). Už se mi podařilo najít své záznamy, takže v mém modemu bylo do včerejška pouze 20 aktivních DS kanálů...

• 7 months later...
  • Slamb changed the title to Frekvenční spektrum