Přejít na obsah

Zachování UPC Basic?


Návštěvník Roger

Doporučené příspěvky

Návštěvník Roger

Zdravím, měl bych dotaz. Dosud jsem využíval u UPC tarif Telefon Basic, kde jsem za paušál 1 Kč měsíčně neměl žádné volné minuty, ale měl přijatelnou minutovou sazbu do pevných sítí. To mi vyhovovalo. Před nějakou dobou mi teda přišel mail, že od 23.3.2014 mi tento tarif Basic zruší a nahradí tarifem Telefon 20 v ceně 25 Kč za měsíc, u kterého ale navíc bude sazba 2,75 Kč za minutu do všech sítí. Telefon od UPC jsem používal jen na pevné linky, na volání na mobily mám mobil. Takže zvažuju to zrušit.

 

Chci se zeptat, zda tady někdo má osobní nebo zprostředkovanou zkušenost s tím, že by ten Basic za 1 Kč ještě přece jenom šel prodloužit? Na zákaz. lince to operátorka odmítla, prý už není v ceníku. To ale neznamená, že není nějaká cesta, jak ho udržet.

 

Nezkoušel třeba někdo dát výpověď telefonu Basic a potom po telefonátu z retenčního oddělení je umluvit, aby byl zachován? Byl v tom někdo úspěšný?

 

Případně ví někdo o nějaké další náhradě od UPC za telefon Basic kromě toho Telefonu 20? Jde mi o to platit co nejnižší paušál, protože z telefonu moc nevolám (když, tak na pevné linky nebo příp. v rámci UPC)), spíše volají lidi mně. Ono má určitý smysl mít pevnou linku pro příjem. Slyšel jsem cosi o nějakém přechodovém tarifu Telefon Start, ale nevím podorbnosti.

 

Předem díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

Ještě mě tak napadá, že kdybych teďka přešel ač nerad na ten přechodový tarif Telefon 20 za 25 Kč, tak jestli bych později mohl přejít na ten Telefon Start za 1 Kč. Otázka je, jestli by mi to UPC později vůbec umožnilo a jestli by mi taky náhodou nenaúčtovali 300 Kč poplatek za přechod na nižší tarif, to bych neměl zájem.

 

Kdybych si vzal ještě do toho 23.3.14 (ohlášené datum převodu tarifu) ten Telefon Start, tak bych snad později mohl přejít na ten Telefon 20 nebo ne? Poplatek za snížení tarifu by tam nehrozil, ale otázka je, jestli by to umožnili, když to nejsou tarify ze standardní nabídky na webu?

Jinak ty přechodové tarify jsou pro mě kdyžtak už atraktivnější, protože snad zachovávají volání v díti UPC zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento problém sem taky řešil.Jelikož telefon od UPC využívám pouze v rámci sítě UPC,tak poté,co mě došel stejný mejl,jsem uznal za vhodné,že telefon budu rušit,neboť

300 kč za rok jsem jim nechtěl dávat,když s tarifem Basic jsem za rok utratil max 50 kč.Sice je 300kč pakatel,ale když mám u mobilního operátora neomezený tarif,tak stejně neřeším,na jakou síť v rámci Čr volám.Následně se mě ozvali z retenčního oddělení,tam se mě ptali na důvody atd.a samy od sebe mě slečna či paní na telefonu nabídla tarif starter nebo tak nějak za 1 kč měsíčně+1 kč pronájem,volání v rámci sítě zadarmo.Měla tam ale argument,že mě to dává jako dlouholetýmu zákazníkovy.Tak jsem to vzal,neboť odpadá odesílání na P.O.BOX.Takže zhrnuto,jde to,ale je to možná případ od případu.Mnoho zdaru.

  • Super
  • Super
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

Díky namecovi za rychlou reakci. A ptal jste se na tom retenčním jako dlouhodobý zákazník na možnost zachování Basicu nebo jste rovnou kývnul na ten nabídnutý tarif Start?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

Ted si kladu hlavne otazku, jestli zavolat na infolinku a pozadovat rovnou ten tarif Start za 1 Kč nebo jestli říct, že chci dát výpověď, a požadovat ten Start až při telefonátu z retenčního. Ale to by se nemuselo možná stihnout, když to datum převodu tarifu stanovili na 23.3.14, tedy na neděli.

 

Kdyžtak ocením i další zkušenosti a postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska zavolal na zákaz. linku UPC a řekl jsem si o ten tarif Telefon Start za 1 Kč, operátor mi přislíbil, že mi to cca do 2 dnů nastaví. Sice bych nejradši dál měl ten Basic za 1 Kč, ale řekli mi to nezávisle na sobě 2 operátoři UPC, že už ho nebudou prodlužovat, tak jsem nechtěl riskovat, že by mi to zítra automaticky skočilo na Telefon 20 za 25 Kč/měs., a požádal jsem o ten Telefon Start.

 

Operátor mi tvrdil, že mohu v budoucnu přejít z Telefon Start třeba na Telefon 20 nebo kterýkoli jiný přechodový nebo běžně nabízený telefonní tarif. Dokonce mi tvrdil, že kdybych si vzal ten Telefon 20, tak bych ho mohl v budoucnu snížit na Telefon Start bez jakéhokoli poplatku, prý už poplatky za snížení služby u internetu a telefonu zrušili. To bych bral ale s rezervou, protože nějaký poplatek za snížení služby jsem v jejich aktuálním ceníku platném od 23.3.14 zase viděl. Každopádně jsem si radši vzal ten Start.

Te´d si říkám, že si možná o ten Start ještě dneska požádám i mailem, kdyby operátor na náš rozhovor náhodou "zapomněl", aby se mi náhodou po tom překlopení telefonních tarifů k 23.3.2014 přístup k tomu tarifu trvale nezablokoval. Nejnižší běžně nabízený tarif je totiž Telefon 30 za 25 Kč/měs.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...